Nova vest
Tenis

Subota, 21.07.2018.

17:19

Boštad: Fonjini 'slomio' Verdaska, Gaske lako sa Švajcarcem

Italijanski teniser Fabio Fonjini posle tri seta i velike borbe savladao je Španca Fernanda Verdaska i plasirao se u finale turnira u švedskom Boštadu.

Izvor: LN

Autor: LN

Boštad: Fonjini 'slomio' Verdaska, Gaske lako sa Švajcarcem
EPA-EFE/ADAM IHSE SWEDEN OUT

Fonjini je posle dva časa i 18 minuta velike neizvesnosti na kraju slavio sa 6:1, 4:6, 7:5.

Italijan je čak tri puta oduzeo servis rivalu u prvom setu i bio poprilično ubedljiv, ali se Verdasko konsolidovao i okončao 'festival' brejkova, te meč uveo u odlučujući deo igre.

U poslednjoj deonici igre Fonjini je dva puta uspevao da ostvari prednost brejka, ali je Španac to odmah anulirao. Ipak, pri rezultatu 6:5 za italijanskog tenisera Fernandu je popustila koncentracija, te je Fonjini iskoristio drugu brejk-meč loptu i plasirao se u finale.

On će u njemu igrati sa francuskim teniserom sveta Rišarom Gaskeom, koji je za nešto više od sat vremena bio ubedljiv protiv Henrija Laksonena iz Švajcarske, 148. tenisera sveta – 6:2, 6:3.

Jedinu pretnju Gaske je osetio u drugom setu, kada je Laksonen poveo sa 2:1 i servirao, ali mu je Francuz ubrzo oduzeo tu prednost i okončao meč u svoju korist.

Finale Boštada je na programu u nedelju od 13h, a Gaske i Fonjini boriće se za nagradu od 89.435 evra i 250 ATP bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve