Nova vest
Tenis

Četvrtak, 24.05.2018.

21:58

Sten nikako da nađe formu – "pojeo krompir" u drugom setu

Sten Vavrinka, nekada treći teniser sveta, ne može da nađe staru formu, pa je još jednom neslavno prošao, ovoga puta protiv Martona Fučoviča – 6:4, 6:0.

Izvor: LN

Autor: LN

Sten nikako da nađe formu –
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Nakon što je u drugom kolu rutinski pobedio Džereda Donaldsona sa 2:0, Vavrinka je ispao u četvrtfinalu turnira u Ženevi, gde brani titulu iz 2017.

Nije tako loše počeo meč za Švajcarca, koji je odmah na startu poveo sa brejkom prednosti, ali je Fučovič odmah uzvratio, te izjednačio na 2:2.

Do 4:4 su oba tenisera bila sigurna na servisu, kada Stenu pada koncentracija i dopušta dve vezane brejk lopte, gubi servis, a onda i rutinski ritern gem i prvi set ide Mađaru – 6:4.

U drugom delu igre dešava se totalni kolaps u igri Vavrinke, koji ne uspeva da osvoji ni jedan jedini gem.

U prvom gemu Fučovič pravi brejk, a u narednom bivši osvajač Rolan Garosa propušta čak šest brejk lopti i tu dolazi do totalne katastrofe. Tačnije, do nove katastrofe dolazi u sledećem gemu kada švajcarski teniser od 40:0 gubi četiri vezana poena, još jedanput prepušta servis gem protivniku i u sličnom ritmu se odigrava i ostatak seta, koji se završava rezultatom 6:0 za mađarskog tenisera.

Vavrinka se u Rimu vratio tenisu, po drugi put, posle operacije kolena. Tamo je u prvom kolu, u dva seta, poražen od Stiva Džonsona.

Sledeći turnir na kome se očekuje njegovo učešće je Rolan Garos u Parizu, turnir na kome brani finale.

Fučovič se u polufinalu ATP Ženeve sastaje upravo sa Vavrinkinim "dželatom" iz glavnog grada Italije, Stivom Džonsonom, koji je bio bolji od Gvida Pelje u dva seta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve