Nova vest
Tenis

Subota, 19.05.2018.

10:35

Šta god da se desi – Novak je na dobrom putu

Novak Đoković se konačno vratio u koliko-toliko prepoznatljivu formu i imaće ogroman test spremnosti protiv Rafe Nadala u polufinalu Mastersa u Rimu.

Izvor: LN

Autor: LN

Šta god da se desi – Novak je na dobrom putu
Photo by Michael Dodge/Getty Images

Jedno od najvećih teniskih rivalstava ikada, i jedan i drugi su više buta bili zvani neuništivim, nepobedivim...

Trenutna statistika kaže – Novak vodi 26-24, ali je Rafa bolji na šljaci gde ima skor 14-7 protiv Srbina, plus jednu pobedu u Dejvis kupu 2009.

Đoković je protiv Nišikorija, posle ubedljivo izgubljenog prvog seta, odigrao možda i najbolji meč ove sezone. Udarci su mu bili na mestu, jaki, precizni, sa visokim tonusom. Bekhend paralele nije igrao uz strah, samo da ih prebaci, već su imale neku preciznost i cilj.

Nije ovo nivo Đokovića od ranije, nije još, ali ide se ka tome. Očigledan je napredak, iz meča u meč, još od onih razočaranja u Indijan Velsu i Majamiju.

Novak, a i njegovi istinski navijači, imaju jedan cilj, a to je da se igra vrati na stari nivo. Ko misli da je poraz od Kližana, ili Edmunda, u ranim fazama turnira kraj karijere i razlog za izvinjavanje i sramotenje, ne zna o čemu priča.

Sve vreme cilj je isti – da se vrati onaj stari Novak kao nekad pre. Onaj Novak koji je posle skoro šest sati igre pobedio Rafu u finalu Australijan opena 2012.

Onaj Novak koji je imao 43 uzastopne pobede, koji ima 68 titula, od čega 12 Gren slemova, 30 Mastersa...

Da li ćemo takvog Noleta ikada ponovo gledati? To ne može niko da kaže, pa ni sam on, ali ako nastavi da napreduje putanjom koja je definitivno uzlazna, možemo da očekujemo opet velike stvari od njega.

Međutim, ne zavisi sve od njega, tu je Rafa. Neprikosnoveni Nadal se po ko zna koji put vratio iz neke od silnih povreda koje ga snalaze kroz karijeru, i to kako.

Tim ga pobeđuje u Madridu i zaustavlja na "samo" 50 uzastopno osvojenih setova na šljaci. Neverovatan uspeh. Deset titula na Rolan Garosu, još nebrojeno na ostalim turnirima na šljaci, jednstavno – "Kralj šljake".

Đoković je, posle već pomenutog preokreta, savladao Japanca Nišikorija u četvrtfinalu, a na teren "Ćentrale" će protiv Rafe izaći samo 18 sati posle tog meča.

Novak se žalio organizatorima, ali tu ništa ne može da se uradi, Španac će imati znatno više vremena za odmor, iako je i on morao da igra tri seta protiv Fabija Fonjinija.

Ako se neko ponadao da je Nadalov gubitak seta neki vid pada forme, ili nesigurnosti zbog poraza od Tima, može odmah da izgubi tu misao.

Rafa je spreman, isto koliko je spreman cele svoje karijere, dominira, pun je samopouzdanja, i Novaku će biti jako, jako teško, ali šta god da se desi, pobedio ili izgubio, jasno je da je na dobrom putu da, možda već na Rolan Garosu, napravi neki rezultat vredan povezivanja sa imenom Novak Đoković.

Đoković je spreman, nema mnogo vremena za pripremu, ali on je kroz karijeru uspevao da uradi i više, uz manje resursa.

Najbolji španski i srpski teniser, posle više od godinu dana, ukrstiće rekete posle meča između Svitoline i Kontaveit, ali ne pre 15 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve