Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 15.05.2017.

13:31

Đoković čestitao Mariju 30: Nadam se da nije kraj

Najbolji teniser sveta Endi Mari proslavio je u ponedeljak 30. rođendan, a on se nada da to ne predstavlja kraj njegove karijere.

Izvor: AK

Autor: AK

Đoković čestitao Mariju 30: Nadam se da nije kraj
Foto: Getty images

Mari je u krizi poslednjih meseci, nedavno je eliminisan već u drugom kolu Mastersa u Madridu, a ove nedelje brani trofej u Rimu.

On ima nešto više od 3.000 bodova ispred Novaka Đokovića na čelu ATP liste, pred ulazak u drugi deo sezone u kojem brani većinu turnira od prošle sezone.

Mari je prošle sezone u finalu Rima savladao upravo Srbina, sa 6:3, 6:3 i tada najavio napad na prvo mesto koje mu je na kraju i preuzeo.

"Nisu isti uslovi kao u Madridu gde je loptica odskakala više, bila vrlo "živahna". Ovde je nivo mora, mnogo je sporije, pa je potreban drugačiji stil igre. Mislim da će mi biti lakše da se prilagodim tome", rekao je Mari.

Britanac je slobodan u prvom kolu, a u drugom ga očekuje kontroverzni Italijan Fabio Fonjini.

"Biće težak meč, on je nedan od boljih igrača na šljaci. Biće vrlo motivisan jer će igrati kod kuće. Imao sam već teške mečeve s njim u prošlosti, neće biti nimalo lako. Moraću odlično da odigram ako želim šansu da ga pobedim. Vrlo težak start turnira za mene", istakao je Britanac.

Mari ulazi u četvrtu deceniju života, koja je donela pad forme mnogim njegovim prethodnicima na vrhu ATP liste – Federer, Nadal, Đoković...

"Fizički, ove sezone se malo mučim, ali sam na kraju prošle bio odlično. Nadam se da ulazak u 30. ne znači kraj ili pad. Najbolji način da testiram sebe je teretana. Dobro se osećam na treninzima, ali su važne samo pobede. Moram da podignem motivaciju i nivo igre. Biće teško ostati na vrhu jer su mlađi igrači sve bolji, nije lako napredovati kada si stariji, ali zato imaš mnogo iskustva", zaključio je Mari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve