Nova vest
Tenis

Četvrtak, 17.11.2016.

12:29

"Novak predugo pauzirao, niko neće nadmašiti 2015"

Bivši trener Novaka Đokovića Nikola Pilić smatra da je pad forme Novaka Đokovića usledio zbog preduge pauze koju je napravio tokom leta.

Izvor: AK

Autor: AK

Foto: Getty images

Đoković dominira svetskim tenisom u poslednjih nekoliko godina, ali je nakon osvajanja prve titule na Rolan Garosu upao u veliku krizu i izgubio prvo mesto na ATP listi.

"Novakova igra se spustila na nivo niže jer je napravio dve velike pauze. Ja sam Borisu Bekeru uvek govorio da ako mu je potrebna pauza da uzme sedam dana, a ne 18-20. A Đoković je pauzirao mesec i po jer se zasitio svega pa tako i novinarskih pitanja da li će osvojiti naviše Gren slem turnira i biti najbolji teniser svih vremena. Pritisak je ogroman i to se videlo i u Šangaju i u Parizu da ne uživa u tenisu, ali i da nema šestu brzinu, što se videlo i na servisu i riternu. Ni mentalno ni teniski nije bio na nivou prvog igrača sveta", rekao je Pilić za "Večernji list".

Đoković je u poslednjih pet godina osvojio 11 Gren slem titula, 25 Mastersa, četiri Završna turnira, a ukupno 48 titula.

"On je sebe izgradio mentalno i fizički, a i pronašao je za sebe idealnu prehranu. Osim toga, bio je vrlo "podučljiv", Amerikanci bi rekli "coachable", u šta sam se i sam uverio tokom naših godina zajedničkog rada. Nakon briljantne 2011. ja sam mislio da to niko neće nadmašiti, a onda je on 2015. imao 16.785 bodova, što se više nikad neće dogoditi", zaključio je Pilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve