Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 07.03.2016.

11:53

Mari: Pitam se, pitam, šta će Srbija izabrati

Britanski teniser Endi Mari rekao je da očekuje veoma težak duel sa Srbijom u četvrtfinalu Dejvis kupa u julu.

Izvor: JT

Autor: JT

Mari: Pitam se, pitam, šta će Srbija izabrati
Getty Images

Britanci su sa 3-1 slavili protiv Japana na svom terenu, dok su srpski teniseri bili bolji od Kazahstana sa 3-2, a sastaće se u nedelji posle Vimbldona, od 15. do 17. jula, najverovatnije na Tašmajdanu.

Biće to težak meč pošto ne igramo kod kuće. Kada igrate na svom terenu, to vam daje prednost”, rekao je Mari posle trijumfa nad Keijem Nišikorijem u pet setova.
Mari je istakao da je znatiželjan da vidi koju podlogu će tim Srbije izabrati, ali da veruje da će izbor pasti na tvrdu.

Taj meč dolazi u teškom trenutku. Nemam ideju koju podlogu će Srbija izabrati jer Novak igra odlično na svakoj. Ne nagoveštavam da ne igra dobro na šljaci, a velika je verovatnoća da će stići do same završnice Vimbldona, pa bi to bila velika promena. Mislim da to nije ni najbolja podloga za Troickog ili Zimonjića. Svi igraju najbolje na tvrdoj podlozi, a pošto su Olimpijske igre vrlo brzo posle toga, a one su visoko na listi Novakovih prioriteta, ne bi me iznenadilo da to bude njihov izbor”, naglasio je Mari.

Mari i Đoković su do sada odigrali 31 susret, a srpski teniser vodi sa 22-9 u pobedama. Poslednji duel imali su u finalu Australijan Opena, gde je Novak došao do 11. Gren slem titule, a Mari od tada do proteklog vikenda nije odigrao nijedan meč zbog rođenja ćerke Sofije.

Svaki put kada igram sa Novakom, navijači vole da nas gledaju. Zbog toga je meč sa Keijem za sve koji su došli da ga gledaju bio veoma uzbudljiv. Bio je to veoma težak meč, a kada imate konstantne susrete najboljih na svetu to je dobro za sport”, istakao je Mari.

Najbolji britanski teniser je priznao da će morati da bude pametan po pitanju pravljenja rasporeda za ostatak sezone.

Možete da se koncentrišete na sve turnire, ali morate da budete realni po pitanju svoje igre. Male su šanse da ćete igrati najbolje što možete na svakom meču, isto kao što su i male šanse da ćete se savršeno osećati tokom svakog. Sve bi trebalo da bude u redu za Vimbldon i Dejvis kup, ali će to biti akumulacija mečeva i nedelja, pa do Olimpijskih igara i US Opena možete da osetite veliki umor, što je normalno. Zbog toga morate da razmišljate unapred, da planirate dane odmora. Posle Dejvis kupa sa Srbijom, imamo samo tri-četiri dana, odmah slede Olimpijske igre, Sinsinati, nedelja odmora i pripreme za US Open. Sve se svodi na to da morate da budete pametni”, naglasio je Mari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve