Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 17.08.2015.

08:25

Mari: Agresivnost i mirnoća kada treba

Britanski teniser Endi Mari izjavio je da ga je do titule na Rodžers kupu u Montrealu stigao zahvaljujući agresivnoj igri i mirnoći u važnim trenucima meča.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Minas Panagiotakis/Getty Images

Novi drugi reket sveta je posle skoro tročasovne borbe u Montrealu pobedio Novaka Đokovića rezultatom 6:4, 4:6, 6:3.

Endi je deveti put u 28. međusobnom okršaju slavio prekinuvši niz od osam uzastopnih neuspeha protiv Novaka i osvojio četvrti trofej u godini, a 35. u karijeri.

„Lepo je osvojiti ovaj turnir, naročito zbog načina na koji se meč odvijao. Ne bi mi bilo lako da sam dozvolio da mi ovaj trofej isklizne iz ruku. Ali, dobro sam se borio i ostao miran u važnim trenucima u trećem setu“, rekao je Mari.

Mari je naneo tek četvrti poraz Đokoviću ove sezone i prvi posle 30 uzastopnih trijumfa na turnirima Masters iz serije 1000. Takođe, pridružio se upravo Novaku sa tri trofeja na Rodžers kupu.

„Mislim da sam igrao agresivno kada je to bilo potrebno. Posebno u trećem setu kada sam branio brejk lopte, završio sam nekoliko poena na mreži i prvim servisom dobio još nekoliko lakih. Rekao bih da su margine (za greške) bile izuzetno tanke. Osetio sam da sa igrao agresivno koliko je to bilo moguće, i to je pomoglo“, dodao je Britanac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve