Vraneš: "Naših pet minuta"

Selektor Fed kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš ocenio je da je pobedom protiv Belgije i plasmanom u polufinale došlo "pet minuta" njegove selekcije.

AKIzvor: B92 SAD
Podeli

"Mogu da kažem da sam izuzetno srećan i da mi je drago zbog uspeha ove ekipe. Došlo je i naših pet minuta, napokon smo se domogli tog polufinala", kazao je Vraneš po sletanju u Beograd iz belgijskog mesta Šarlroa.

Srpske teniserke pobedile su prošlog vikenda Belgiju sa 3:2, iako su drugog dana duela gubile sa 1:2. Odlučujući poen donele su Bojana
Jovanovski i Aleksandra Krunić pobedom u dublu.

"Želeo bih da čestitam devojkama na izuzetnoj atmosferi i odnosu koji je medju njima vladao. To je bio ključni deo u meču koji je presudio pobednika", ocenio je Vraneš.

Zbog povrede butnog mišića u duelu sa Kirsten Flipkens, koji je ipak uspela da pobedi, vodeća srpska teniserka Jelena Janković nije mogla
da nastupi drugog dana takmičenja.

"Iznenadila nas je niska temperatura u sali pred meč, međutim, isto je bilo i njima. Jeleni nije išlo na ruku to što Flipkens 90 odsto udaraca igra niske lopte. Zato je i došlo do povrede. Morala je stalno da se saginje i 'čupa to'. Lopte su se isto smrzle i bile spore, pa nije mogla da sprovede taktiku koju smo se dogovorili. Uspela je, ipak, da stegne zube i reši meč u našu korist", rekao je selektor.

"Kada smo čuli preporuku doktora da nije pametno da Jelena igra zapitao sam se ima li kraja malerima i šta se dešava sa ovom reprezentacijom. Brzo smo, međutim, prešli preko toga i podigli igračice", dodao je on.

Srbija će u polufinalu Fed kupa igrati protiv Rusije, 21. i 22. aprila. Ruskinje su prethodno savladale Španiju, takođe sa 3:2