Nova vest
Tenis

Nedelja, 03.07.2011.

21:43

Mediji: „Superiorni Đoković“

Mediji širom sveta utrkuju se u hvalospevima upućenim najboljem srpskom i svetskom teniseru Novaku Đokoviću posle njegovog trijumfa na Vimbldionu.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Britanski BBC u naslovu konstatuje da je „Superiorni Đoković svrgnuo Nadala“.

„Đoković je fenomenalnom pobedom nad Nadalom u finalu Vimbldiona dokazao da je najbolji na svetu“, kaže se u tekstu i dodaje da je srpski teniser okončao vladavinu dosadašnjeg vimbldonskog kralja, koji će i formalno ’abdicirati’ u ponedeljak.

Španska „Marka“ pod naslovom „Samo broj jedan može sa Nadalom“ istovremeno iskazuje razočaranje zbog poraza njihovog tenisera, ali i divljenje prema našem igraču.

Španske novine podsećaju da je Đoković prvi teniser u istorijii koji je uspeo pet puta uzastopno da dobije Nadala. Utešno se zaključuje da su „na mestu broja jedan, ustvari, dvojica tenisera čije rivalstvo tek predstoji“.

Madridski „As“ jednostavno kaže da je „novi kralj krunisan na Vimbldonu“.

Francuski sportski dnevnik „L’Ekip“ ističe da je „Đoković apsolutni monarh“ i da je pokazao „novu dimenziju svog raskošnog talenta“.

„U odbrani, Đoković je izuzetan, jer savršeno pokriva ceo teren. U napadu, Đoković ima svojstvo da iskoristi brzinu i snagu protivnika“, komentariše autor teksta ključne kvalitete najboljeg tenisera Srbije i sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve