Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 20.06.2011.

16:16

WB: Zvonarjova prošla uz dosta muke

Druga teniserka sveta Vera Zvonarjova posle velike borbe u duelu sa Amerikankom Alison Riske došla do plasmana u drugo kolo Vimbldona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prošlogodišnja finalistkinja na trećem Gren slemu sezone na startu turnira u Londonu pobedila je Riske sa 6:0, 3:6, 6:3, posle jednog sata i 46 minuta igre.

U drugom kolu Zvonarjova će se sastati sa sunarodnicom Jelenom Vesninom, koja je slavila protiv Laure Pous-Tio iz Španije sa 6:4, 6:3.

Zvonarjova je odlično ušla u meč i prvi set je osvojila bez izgubljenog gema posle 25 minuta. Ipak, usledio je preokret, pošto se Riske ’probudila’ i u drugom setu zaigrala mnogo agresivnije pa je u šestom gemu došla do brejka. Tu prednost Amerikanka je uspela da zadrži do kraja seta i izjednači.

Na početku trećeg seta Ruskinja je odmah povela sa 2:0, ali je američka teniserka uzvratila, a u narednom gemovima obe su bile sigurne na svojim servisima pre nego što je Zvonarjova u osmom gemu došla do još jednog brejka. Već u narednom, druga teniserka je imala priliku da servira za pobedu, koju je i iskoristila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve