Nova vest
Tenis

Utorak, 25.01.2011.

19:35

TSS: Boba ponovo predsednik

Nakon što su svi delegati skupštine TSS koji podržavaju opciju Srđana Đokovića napustili sednicu, skupština je ponovo izabrala Živojinovića za svog predsednika.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prethodno je advokat Branislav Avramović, rekao da je ova Skupšina nelegitimna i da svako ko i dalje ostane na njoj „učestvuje u nelegitimnosti“.

Nešto iza ponoći izabran je novi, stari, predsednik, Slobodan Živojinović, koji je dobio 455 glasova, dok je 19 bilo uzdržano.

Predsednik Upravnog odbora u novom Živojinovićevom mandatu biće Toplica Spasojević, uspešni privrednik i bivši predsednik FK Crvena zvezda, a članovi UO biće i Slobodan Vučićević, Dušan Bajatović itd. Za potpredsednike TSS izabrani su Radmilo Armenulić i Miodrag Tomić.

"Izgradnja teniskog centra na Novom Beogradu počeće na jesen. Radićemo na razvoju juniorskog tenisa, a baziraćemo se na organizaciji ’fjučersa’ u brojnim gradovima. Svaki od nas dobiće po pet hiljada dolara i loptice i na to treba da donira još oko 250 hiljada dinara", izneo je planove Živojinović za novi. četvorogodišnji mandat.

Zvanični početak kasnio je tri sata, koliko je delegatima trebalo da utvrde kvorum.Razlog su bile brojne opstrukcije, grupe delegata koja se zalaže za promenu rukovodstva Saveza, a koji su osporili legitimitet same sednice, zbog navodnih nepravilnosti.



Skupština je do tada usvojila izvestaj o radu Saveza od 2006. do danas, na koji su nezadovoljni delegati izneli brojne primedbe.

Najviše bure izazvalo je obraćanje oca najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića - Srđana, koji je istakao da sadašnje rukovodstvo "nema pojma o tenisu" i "ne sme da se kiti uspesima najboljih srpskih takmičara", a većinu delegata nazvao je "poslušnicima" i "glasačkom mašinom".

Đoković je predsednika TSS Slobodana Živojinovića optužio da na turnirima navija protiv Novaka, a da celu njegovu porodicu ogovara.

Predsedniku Skupštine TSS Đorđu Antelju zamerio je što je Novaka Đokovića pre 10 godina "izbacio na ulicu iz teniskog kluba Gemaks".

Antelj je Đokoviću odgovorio rekavši da je to tačno, ali da je razlog tome što mu Srđan Đoković za dve godine koliko je njegov sin trenirao u Gemaksu nije uplatio ni dinar.

Nakon što je generalni sekretar saveza Dušan Orlandić podneo izveštaj o radu Saveza, advokat Branislav Avramović, delegat na skupštini, ustao je i napustio sednicu, nakon čega su mu se pridružili i ostali delegati, koji su podržavali opciju Srđana Đokovića.

Ostali delegati su nastavili sa radom, da bi posle više od osam sati rada i rasprava, konačno na red stiglo i glasanje, na kome je po treći put izabran za presednika saveza Slobodan Živojinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

174 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve