Nova vest
Tenis

Subota, 22.01.2011.

11:21

Čilić prošao posle maratona

Hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u osminu finala AO posle maratonskog duela sa Džonom Iznerom koji je dobio rezultatom 4:6, 6:2, 6:7(5), 7:6(2), 9:7.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Čilić, koji je postavljen za 15. nosioca, savladao je 20. favorita turnira posle četiri sata i 33 minuta igre.

Čilića u osmini finala očekuje pobednik susreta između Španca Rafaela Nadala i Australijanca Bernarda Tomića.

Hrvatski teniser je izgubio servis u sedmom gemu, posle čega je izgubio prvi set sa 6:4. Hrvatski teniser je uzvratio u drugom setu, gde je brejkovao Iznera u drugom i osmom gemu za 6:2.

Treći set je odlučen tek u taj-brejku, gde je Izner bio uspešniji, da bi u četvrtom igrači izmenjali brejkove, da bi ovaj put u taj-brejku Čilić bio bolji.

Odlučujući peti set doneo je veliku borbu dvojice rivala, gde su bez mnogo otpora došli do 6:6. Čilić je imao prednost servisa, iskoristio je priliku u 16. gemu da bi na kraju trijumfovao sa 9:7, posle četiri i po sata igre.

Čilić je ukupno imao 75 vinera i 22 asa i u osmini finala će igrati sa Rafaelom Nadalom ili Bernardom Tomićem. Hrvatski teniser je prošle godine stigao do polufinala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve