Nova vest
Tenis

Subota, 22.01.2011.

03:47

AO: Dolgopolov rival Soderlingu!

Ukrajinac Aleksandar Dolgopolov napravio je drugo iznenađenje šestog dana Australijen opena plasmanom u osminu finala.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Dolgopolov je sa 3:2 eliminisao 13. nosioca, Francuza Žoa-Vilfreda Congu, pa će u sledećoj rundi igrati protiv Robina Soderlinga.

Šveđanin nije imao mnogo problema protiv Čeha Jana Jerniha kojeg je savladao sa 6:3, 6:1, 6:4 za oko dva sata igre.

Do najvećeg uspeha u karijeri, 22-godišnji Dolgopolov je stigao posle dva sata i 20 minuta igre, iako je duel rešen posle maksimalnih pet setova.

Prva tri seta su rešena sa po jednim brejkom prednosti, a Conga je bio u prednosti od 2:1. Međutim, Dolgopolov je fenomnalno odigrao u nastavku i sledeća dva seta dobio sa po 6:1, a oba su trajala po 22 minute.

Congu su plasmana među najboljih 16 koštale neiznuđene greške, imao ih je ukupno 58, duplo više od rivala, koji jeimao pet vinera manje (47-52). Francuz je iskoristio svaku drugu brejk priliku od deset izborenih, dok je Dolgopolov od 15 šansi u poene pretvorio devet.

Iako su Soderling i Hernih imalo po 32 neiznuđene greške, Čeh je uspeo da osvoji samo osam direktnih poena, za razliku od Šveđanina koji je imao četiri puta vinera više.

Zahvaljujuć tome, Soderling je izborio 12 brejk šansi tokom meča, iskoristio šest i rutinski se plasirao u sledeću fazu. Šveđanin je ove godine daleko nadmašio svoje prethodne rezultate na “Ozi openu“ jer su mu najbolji učinci bili plasmani u drugu rundu 2004. i 2009. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu