Nova vest
Tenis

Sreda, 12.01.2011.

19:33

Lejver: "Četiri u nizu još nije GS"

Rod Lejver je izjavio da, čak i da Rafael Nadal u Australiji osvoji četvrti GS turnir u nizu, to ne bi bio podvig kao njegov ‘sezonski’ Grend slem.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Australijanac je 1962. i 1969. trijumfovao na sva četiri Grend slem turnira, a Nadal je 2010. slavio na Rolan Garosu, Vimbldonu i US openu.

“To bi bio mini-slem ili kakogod želite da ga zovete, ali nije Grend slem. Meni je to pošlo sa rukom pre 40-ak godina, a pre mene to se nije dogodilo od 1930-ih, tako da to nikako nije lako”, rekao je Lejver.

“Ukoliko Nadal osvoji Ozi open, ja ne želim da omalovažim njegovo dostignuće, to je ogromni uspeh, ali mislim da osvojiti četiri u nizu tokom dve sezone nije isto kao učiniti to u kalendarskoj godini”.

Lejver je objasnio da bi trijumf u Melburnu bio samo prvi korak za Španca,

“To bi bio kraj i početak. Ukoliko bi osvojio Australijan open, onda bi mogao da ‘juri’ Grend slem, ljudi to uvek kažu nakon što osvoje AO. To bi bio početak za njega”.

Australijan open igra se od 17. do 30. januara u Melburnu, a u prošlogodišnjem finalu Rodžer Federer je dobio Endija Marija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve