Nova vest
Tenis

Četvrtak, 14.01.2010.

08:55

Đoković bez finala u Kujongu

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale egzibicionog turnira Kujong, u Melburnu.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Njega je u polufinalu u četvrtak ujutro pobedio Španac Fernando Verdasko sa 2:0 u setovima (6:1, 6:2). Ovo je Đokoviću bio prvi turnir ove sezone, uoči Australijan opena, prvog grend slema u godini, koji počinje iduće nedelje.

Đoković nije igrao dobro, stekao se utisak da nije preterano zainteresovan da pobedi.

"Rezultat nije bio važan, cilj je bio trening i vežba pred Australijan Open koji je značajniji," rekao je Đoković posle poraza, "Nisam se dobro osećao na terenu, on jeste igrao dobro ali sam pravio previše neiznuđenih grešaka."

Verdasko je uspeo da prekine niz od pet uzastopnih poraza u duelima sa Đokovićem.

"Znamo da ovde stalno duva vetar i nikom nije lako da igra," rekao je Verdasko, "Ipak, osećao sam se dobro, pokušavam da igram najbolje i da se spremim za Australijan Open. To je cilj."

Đoković će na turniru odigrati još jedan meč. U petak ujutro na programu je drugo polufinale, sastaju se Žo-Vilfred Conga (Francuska) i Huan Martin del Potro (Argentina), pobednik će se u subotu boriti sa Verdaskom za prvo mesto, a za treće će se sastati Novak Đoković i poraženi iz drugog polufinala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve