Nova vest
Tenis

Sreda, 01.07.2009.

17:39

Federer lako sa Karlovićem

Drugi teniser sveta Rodžer Federer plasirao se u polufinale Vimbldona, pošto je pobedio Hrvata Iva Karlovića rezultatom 6:3, 7:5, 7:6 (7-3).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meč je trajao 1 čas i 43 minuta. Švajcarac je bio odličan na riternu, što je ključni udarac protiv topovskog servera kakav je Karlović. Federer je rano napravio brejk u prvom setu, već u četvrtom gemu, a u drugom je brejk napravljen u samom finišu. Karlović je treći set 'dogurao' do taj brejk, ukojem je Rodžer rutinski slavio.

Karlović je do meča sa Federerom osvojio svih 79 gemova na svoj servis, a protivncima je dozvolio samo četiri brejk lopte. Ipak, Švajcarac je već na samom startu napravio brejk i tako jasno stavio do znanja 22. nosiocu da nema šta da traži u dvoboju sa njim.

Federer je tokom celog meča izgubio samo 11 poena na svoj servis, što dovoljno govori o superiornosti drugog tenisera sveta.

Karlovićeva taktika pre meča bazirala se na tome da neodbranjivim servisima dođe do taj brejka, pa da tamo pokuša da napravi nešto više. To mu je pošlo za rukom jedino u trećem setu, ali je u 'dodatnom gemu' Švajcarac briljirao i bez ikakvih problema obezbedio prolaz u finale.

Za sedmo uzastopno finale na Vimbldonu Federer će se boriti sa Tomijem Hasom, koji je savladao Novaka Đokovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve