Nova vest
Tenis

Subota, 09.05.2009.

18:17

Safina osvojila titulu u Rimu

Ruskinja Dinara Safina pobednica je turnira u Rimu, pošto je u finalu savladala zemljakinju Svetlanu Kuznjecovu 6:3, 6:2.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meč je trajao 90 minuta. Prva teniserka sveta iskoristila je pet od deset brejk prilika, a rivalka dve od osam. Tako se Safina revanširala Kuznecovoj za poraz u prošlonedeljnom finalu u Štutgartu, poboljšala skor u međusobnim duelima na 8-5 i osvojila desetu titulu u karijeri.

"Osećam se sjajno. Ovaj trijumf i prošlonedeljno finale u Štutgartu mi daju mnogo samopouzdanja pred početak sezone na šljaci. Nisam mogla da zamislim bolji početak", izjavila je Dinara.

Kuznjecova je duhovito prokomentarisala poraz u finalu.

"Ovaj meč ličio je na božićni dan. Podelila sam mnogo poklona. Prošle nedelje u Štutgartu sam diktirala igru, bolje sam servirala i tada sam napravila manje grešaka. Bila sam strpljivija".

Safini je finale u prestonici Italije bilo bitno i sa psihološkog aspekta, pošto je sva tri ovogodišnja finala izgubila – u Sidneju, Štutgartu i na Australijen openu.

Prethodno je u polufinalu posle više od tri časa igre eliminisala Venus Vilijams (6:7, 6:4, 6:3) , a protiv Španjolke Martines Sančes i Kineskinje Đie Ženg takođe je gubila prvi set i pravila preokret.

Safina je za trijumf nagrađena sa 350 hiljada dolara i 800 WTA boda, dok će Kuznjecovoj pripasti 175 hiljada dolara i 350 bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve