Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 02.02.2009.

15:59

Nadal spreman za Dejvis kup

Prvi teniser sveta Španac Rafael Nadal izjavio je da se posle trijumfa na Australijan Openu okreće mečevima u Dejvis kupu protiv reprezentacije Srbije.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Nadal je u nedelju posle više od četiri sata igre pobedio drugog tenisera sveta Rodžera Federera rezultatom 3:2, po setovima 7:5, 3:6, 7:6, 3:6, 6:2 i tako osvojio svoj prvi Australijan Open, a šesti Grend slem u karijeri. On je četiri puta uzastopno osvojio Rolan Garos, a prošle godine je prvi put bio najbolji i na Vimbldonu.

"Moj cilj je Dejvis kup, u kojem zbog povrede nisam mogao da igram prošle godine", rekao je Nadal.

Nadal zbog povrede kolena u novembru nije mogao da igra u finalu Dejvis kupa protiv Argentine, kada su Španci trijumfovali sa 3:1. To je bila treća titula "crvene furije" u poslednjih osam godina.

Prvi reket sveta, koji je bio član reprezentcije koja je osvojila Dejvis Kup 2004. godine, rekao je da jedva čeka meč sa Srbijom, od 6. do 8. marta u Benidromu.

"To je više san nego cilj. Ne želim sada da stanem", dodao je on. Nadalova pobeda u Melburnu je treća uzastopna nad Federerom u finalima velikih turnira.

"Nisam mogao previše da uživam u pobedi jer sam video u kakvom je stanju bio Federer na kraju meča. To vas malo potrese, ali to može svima da se desi", smatra Nadal.

Španac bi mogao da postane tek šesti teniser u istoriji koji bi kalendarsku godinu završio sa sva četiri osvojena Gren Slema. Potrebno je da odbrani titule na Rolan Garosu i Vimbldonu, ali i da osvoji Otvoreno prvenstvo SAD, što je jedini Gren Slem trofej koji mu nedostaje.

"Prošle godine sam došao umoran u Njujork, ali cilj mi je da nastavim da napredujem, jer je to jedini način da kompletiram sva četiri Grend slema", rekao je Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu