Nova vest
Tenis

Nedelja, 21.09.2008.

17:18

Obradović: "Veliki uspeh"

Selektor tenisera Srbije Bogdan Obradović smatra da je naš tim ostvario veliki uspeh u Bratislavi.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Srbija je pobedila Slovačku 4:1 i izborila opstanak u Svetskoj ligi. Obradović je posle meča izjavio da očekuje još bolje rezultate u 2009. godine. "Opstanak u Svetskoj grupi je veliki uspeh. U februaru smo, desetkovani povredama, izgubili od Rusije, ali sada smo prošli ovaj baraž. Nama je mesto u Svetskoj grupi i verujem da ćemo narednih godina biti jedni od pretendenata za osvajanje Dejvis kupa".

Obradović je rekao da uprkos ubedljivom porazu Slovačka ima kvalitet da se već sledeće godine vrati u Svetsku grupu.

"Očekivao sam da ćemo pobediti. Već posle prvog dana imali smo dva trijumfa, a juče je nakon neizvesnog dubla meč bio odlučen. Slovačka ima dobar tim i verujem da će se sledeće godine vratiti u Svetsku grupu", naveo je Obradović.

Obradović je objasnio da je Srbija praktično predala poslednji, peti meč jer su igrači iscrpljeni, što je pokazao i lekarski pregled komisije Svetske teniske federacije (ITF).

"Janko dugo nije igrao i umoran je, a zato smo doneli smo odluku da peti meč igra Nenad. Nažalost, ni on na kraju nije bio spreman, jer je imao problema sa leđima", objasnio je Obradović.

Selektor Srbije kazao je da nije razmišljao o mogućim protivnicima u prvom kolu Svetske grupe, koje se igra početkom marta sledeće godine.

"U Svetskoj grupi nema slabih protivnika, svih 16 ekipa su odlične. Sačekaćemo utorak, kada je žreb, a moja jedina želja je da budemo domaćini na tom meču", zaključio je Obradović.

Viktor Troicki izjavio je posle pobede nad Lukašom Lackom da mu je drago što je u 2008. postao standardni član Dejvis kup tima Srbije, sa kojim u budućnosti očekuje velike rezultate.

"Ove godine sam prvo imao šansu da igram dva meča protiv Rusa u Moskvi, a sada sam doneo dve pobede ekipi. Forma mi je u usponu, drago mi je što sam deo tima i što ćemo pokušati da dodjemo do trofeja u Dejvis kupu", rekao je Troicki.

Mladi srpski teniser dodao je da se nada da će Srbija imati sreće u utorak na žrebu za prvo kolo Svetske grupe.

"Bilo bi lepo da igramo kod kuće u prvom kolu. Nadam se da ćemo u prvom kolu igrati protiv nekog malo lakšeg rivala u Beogradu. Imamo kvalitet i možemo daleko da doguramo u Svetskoj grupi", zaključio je Troicki.

Srbija je savladala Slovačku sa 4:1 u baražu za opstanak u Svetskoj grupi. Pobede u singlu ostvarili su Novak Đoković, Janko Tipsarević i Viktor Troicki, koji je trijumfovao i u dublu sa Nenadom Zimonjićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve