Nova vest
Tenis

Subota, 09.02.2008.

18:11

DK Srbija: "Vratili smo se u igru"

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Članovi teniske reprezentacije Srbije Novak Djoković i Nenad Zimonjić, kao i selektor Bogdan Obradović, rekli su se da su se pobedom u dublu vratili u meč sa Rusijom u Dejvis kupu, ali su dodali da će "vrlo teško" stići do pobede. Srbija je posle pobede dubla nad Mihailom Južnjim i Dmitrijem Tursunovim od 3:0 (7:6, 7:6, 6:3) smanjila prednost Rusije na 2:1 u osmini finala Svetske grupe Dejvis kupa.

"Čestitam Djokoviću i Zimonjiću na pobedi i tome što su izvukli poslednji atom snage. Pokazali su kakvi su profesionalni i koliko su spremni da se bore za svoju zemlju", rekao je Obradović novinarima u Moskvi.

Rusija je u prva dva meča iskoristila zdravstene probleme protivnika i neigranje najboljih srpskih igrača u singlu - Djokovića i Janka Tipsarevića.

"Najvažnije je da smo osvojili prvi poen. Nadam se da će se Novak do sutra oporaviti za duel sa Nikolajem Davidenkom, a mnogo ću lakše odlučiti ko će na megdan Južnjom. Videćemo da li će Janko biti spreman, ali je i Viktor troicki pokazao da je u odličnoj formi i da je jako motivisan", naveo je Obradović.

Djoković, koji je pred novinare izašao u jakni i sa šalom oko vrata, rekao je da mu je bilo veoma teško da prvi meč posle prošlomesečnog osvajanja Otvorenog prvenstva Australije odigra u dublu.

"Imao sam velike uspone i padove, osetio umor, virus mi je usporio reflekse. Dobro je, ipak, što sam igrao sa Nenadom, koji ima veliko iskustvo u dublu. On je bio lider na terenu i vrlo sam srećan što smo pobedili. Ova pobeda me je mnogo podigla", rekao je Djoković, trenutno treći teniser sveta.

Odlučujći mečevi duela Srbije i Rusije igraće se sutra, a prvi bi trebalo da odigraju Djoković i Davidenko, četvrti teniser sveta.

"Ne mogu da obećam da ću igrati, ne osećam se baš najbolje, ali se svi trudimo da budemo pozitivni...Verujem da će se situacija
popraviti. Znam da neće biti lako protiv Davidenka, posebno ne pred njegovom publikom. On je, takodje, trenutno fizički i psihički spremniji od mene"
, ocenio je prvi reket Srbije.

Ruske novinare je zanimalo i kako se srpski teniseri leče od virusa, s obzirom da im je većina lekova zabranjena.

"Šljivovica, to je jedna rakija. Vrlo jak alkohol. Obično to pijemo kad nas nešto boli i odmah prodje... Nešto kao vaša votka... Ljudi sa zapada to ne razumeju", našalio se Djoković.

Zimonjić, koji je odmah po završetku meča bio podvrgnut doping kontroli, istakao je da najvažnije je što je srpski dubl meč dobio u tri seta.

"Mogli smo možda i lakše do pobede. Nismo iskoristili sve šanse, ali jesmo kada je bilo najbitnije. Nikako nismo želeli u četvrti set. Zaslužili smo da pobedimo. Želeo sam danas da igram jer sam znao da će Novaku biti lakše", rekao je Zimonjić, koji je sinoć i danas imao temperaturu višu od 38.

Južnji se složio sa ocenom da je Zimonjić doneo prevagu Srbiji.

"Zimonjić u dublu ima mnogo više iskustva od svih nas, a Djoković mu je dobro čuvao ledja", rekao je osmi teniser sveta, koji nije želeo da govori o sutrašnjim mečevima u kojima bi trebalo da igra protiv Troickog.

"Nije sigurno ni da ću igrati. Nije sigurno ni da će Viktor igrati. Dosta će zavisiti i od prvog meča. U svakom slučaju se nadam da ću, ako budem igrao, biti bolji nego u prva dva dana", naveo je.

Tursunov je, sa druge strane, bio mnogo optimističnije raspoložen.

"Obično su igrači vrlo samouvereni posle osvajanja velikih turnira, pogadjaju i ono što inače ne mogu. Očekivali smo da i Djoković bude takav posle pobede na Australijan openu. Videli smo, medjutim, u drugom i trećem setu da mu nedostaje samopouzdanja i igrali ravnopravno. Odlučilo je nekoliko lopti", kazao je Tursunov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve