Nova vest
Fudbal

Utorak, 29.06.2010.

13:11

Maluda: "Bojkot je bio greška"

Reprezentativac Francuske Floran Maluda priznao je da je bojkot treninga nacionalnog tima na Svetskom prvenstvu bio velika greška.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Igrači su, uoči duela protiv Južne Afrike u trećem kolu takmičenja po grupama, bojkotovali trening zbog odluke selektora Rejmona Domeneka da pošalje kući napadača Nikolasa Anelku.

"Tada smo samo želeli da reagujemo na ono što nam se dešavalo. Ipak, sada vidim da je odluka bila pogrešna. To je prošlost i već se okrećemo onome što nas čeka", rekao je Maluda za britansku televiziju Skaj.

On je, međutim, ostao pri tvrdnji da Domenek nije na adekvatan način rešio probleme u ekipi.

"Njegova odluka je stvarno bila brutalna, na kraju je sve izmaklo kontroli. Ne može jedan igrač da bude odgovaran za neuspeh ekipe. Jednostavno, nije mi jasan taj način razmišljanja", kazao je fudbaler Čelsija.

Francuska je takmičenje u A grupi završila na poslednjem mestu, sa samo jednim osvojenim bodom.

"Kao da nismo umeli da igramo na rezultat. Izgubili smo samopouzdanje. Pokušali smo da ga pronađemo, ali nismo znali odakle da počnemo", kazao je Maluda.

Umesto Domeneka, selekciju Francuske u narednom periodu vodiće bivši trener Bordoa Loran Blan.

"Nadam se da će Blan uspeti da promeni stanje stvari. Očekivanja su velika, ali su ljudi svesni da nas čeka veliki posao. Svi moramo da krenemo iz početka", zaključio je Maluda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve