Nova vest
Košarka

Subota, 21.09.2013.

21:02

Ivković: Još ne znam da li ostajem

Selektor Srbije Dušan Ivković rekao je da je njegova ekipa ostvarila veliki uspeh osvajanjem sedmog mesta na EP u Sloveniji, kojim se plasirala na SP.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Ostvarili smo veliki uspeh, kao što smo i obećali, zato čestitam svim igračima, saradnicima, trenerima i članovima stručnog štaba", rekao je Ivković posle utakmice u Ljubljani.

Srbija je u duelu za sedmo mesto pobedila Italiju sa 76:64.

"I jedan i drugi stručni štab su imali velikih problema da pripreme ekipe za ovu utakmicu. Mi smo imali taj problem da smo izgubili poslednje dve utakmice, sa lošim početkom", kazao je Ivković.

Ivković je dodao da će u narednih nekoliko dana objaviti da li će ostati selektor reprezentacije Srbije.

Selektor je istakao da je njegov tim ponovo pokazao veliki potencijal i da ima budućnost.

"Moji igrači su dobro reagovali i odigrali su možda i iznenadjujuće agresivno prvu četvrtinu. Kontrolisali smo igru i ovaj tim je još jednom pokazao veliki potencijal, veliku budućnost. Ne zaboravite da smo pobedjivali i Litvaniju i Francusku, u veoma važnim utakmicama", rekao je Ivković.

On je poželeo reprezentaciji Srbije mnogo sreće na Svetskom prvenstvu u Španiji sledeće godine.

"Kao što svi znaju, Srbija je košarkaška zemlja, gde ljudi rade sa mnogo poteškoća. Želim nam mnogo sreće na Svetskom prvenstvu. Sa nekim iskusnijim bekovima, ovaj tim će biti još bolji. Bili smo najmladji tim, sa devet debitanata. Sigurno je da će težak rad svima njima dosta koristiti", istakao je selektor.

Bek reprezentacije Srbije Nemanja Nedović pobedu nad Italijom i plasman na SP posvetio je selektoru Dušanu Ivkoviću. Centar Vladimir Štimac bio je ogorčen na ljude koji su kritikovali ’orlove’ posle poraza.

Pročitajte i tekst iz naše rubrike "Skener" pod naslovom "Sedmo mesto - uspeh i realnost".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

163 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve