Košarka 163

Subota, 21.09.2013.

21:02

Ivković: Još ne znam da li ostajem

Selektor Srbije Dušan Ivković rekao je da je njegova ekipa ostvarila veliki uspeh osvajanjem sedmog mesta na EP u Sloveniji, kojim se plasirala na SP.

Ivkoviæ: Još ne znam da li ostajem IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

163 Komentari

Sortiraj po:

duda jer cska zna zasto

pre 10 godina

@necu dudu Duda je mozda i najbolji evropski trener ikada. Ali nije samo trener bitan, nego i tim kojim raspolaze. Ivkovic sve ove godine nema jak tim, prosecan, mozda i ispod proseka. Covek je napravio mnogo sa ovim sto je imao.

pa nece ni on tebe

pre 10 godina

(necu dudu, 22. septembar 2013 17:21)

Pa ko kaze da smo mi zemlja kosarke? Mozda po tome koliko volimo kosarku i po tome koliko smo NEKAD bili jaki,ali po onome sto se desavalo pocev od 2003. pa do EP 2009. nismo. I Duda uzme takvu reprezentaciju i krene ispocetka (jer posle 6 godina propadanja samo tako i moze). I uzme srebro,pa udje u polufinale SP (usli bi i u finale da nije bilo nevidjene kradje), i ok,promasi OI (to je minus),a onda sa prilicno oslabljenim timom (i najmladjim),obezbedi plasman na SP i naredno EP. Nekadasnja Jugoslavija je bila ucitelj kosarke svima ostalima,ali to je bilo do pre 11 godina... Vi svi zaboravljate sta se desavalo posle...

Goran

pre 10 godina

Igor Kokoskov je najbolje resenje za trenera reprezentacije. Covek je natprosecno inteligentan, izvrstan pedagog, a kosarkaski strucnjak...bez premca. Bio mi je trener kratko vreme i bio sam fasciniran njegovim radom, odnosom sa igracima i motivisanoscu tima za rad na terenu. Ubedjen sam da bi napravio uspeh sa reprezentacijom. Nadam se da ce dobiti priliku da to i dokaze.

Bivsi reprezentativac SFRJ

pre 10 godina

Bez komentara:
Nenad Krstic
Teodosic
Bjelica+
Bogdanovic(hrv)
Tomic
Ukic+
G.Dragic
Z.Dragic
Nahbar+
Pekovic+
Antic+
Teletovic
************
Trener:
Ivkovic

necu dudu

pre 10 godina

Sudeci po ovim komentarima, formirao se nekakav kult licnosti,obozavanja selektora Ivkovica. Covek nesporno ima iza sebe respektabilnu karijeru , ali pogledajmo nase rezultate u proteklih par godina :
2011. EP 8. mesto
2012. kvalifikaciona grupa 3. mesto
2013. 7 mesto
Ako ove rezultate smatramo uspesima, onda da nemojmo vise da se nazivamo "Zemljom kosarke". A da jesmo neka zemlja kosarke Ivkovic bi otiso jos 2011. posle 8. mesta, a da ne pricam posle proslogodisnje blamaze u kvalifikacijama. Uostalom rezultati nisu bitni vazno je da mi imamo najboleg selektora .

Kiba

pre 10 godina

Odgovorno tvrdim da bi sa drugim selektorom sa modernijim shvatanjem kosarke, kao i uz dodatak nekih igraca koje nije pozvao ili se zbog njega nisu odazvali, mi borili za medalje sa Spanijom, Francuskom i Livtanijom.
(Baki, 21. septembar 2013 22:24)

"Odgovorno tvrdim" je izraz koji se koristi da se pojača težina nekog stava: znači da tvrdiš nešto pod odgovornošću, da si odgovoran za tu tvrdnju imenom i prezimenom. Jel ne vidiš ironiju u tome da bilo šta "odgovorno tvrdiš" na internetu, a pogotovo da se onda još potpišeš nadimkom ("Baki")?

Uvek je najlakše tvrditi sve i svašta pod okriljem anonimnosti, evo ja sad mogu da tvrdim da sam nepobediv npr.

Djole

pre 10 godina

(igor, 22. septembar 2013 14:57)

Sta sve covek ne cuje... Pa on bi vodio Tea i Lucica da nisu bili povredjeni,zvao je Savana,Velickovica,Micova,Macvana,otkazali su (neki opravdano). Jel' on kriv? Zasto bi oni bili u svadji sa njim? Zato sto pokusava da vrati nasu kosarku tamo gde je nekad bila? Na EP 2003. smo bili 6. na OI 2004. bili 11.,2005 i 2006 ispali u 1/8 finala,2007 ispali u 1. krugu! 2008 na OI nismo igrali! I on dodje i 2009 uzmemo srebro,2010. 4. mesto,2011 cetvrtfinale i sad obezbedimo plasman na SP sa ekipom 9 debitanata i vi nezadovoljni! Vecina nas podrzava Dudu i on to zna i nece da glumi nerealnost i pravda se nekim tastatura komentatorima koji su razmazeni!

ogi.cg

pre 10 godina

srbi sa ovom ekipom je duda napravio to,da mu trebate za zivota podici spomenik.to i sam kaze,samo citajte izmedju redova.i ne treba vise da vodi srbiju,jer na svakoj utakmici je covjek cijepao sebe za razliku od igraca.sem stimca koji pojma nema o kosarci al je zato srcem bio tu.za to mu svaka cast.dudo ti si legenda.pozdrav iz crne gore

realista

pre 10 godina

Tim za svetsko: Krstic, Velickovic, Keselj, Teodosic, Nedovic, Bjelica, Savanovic, Markovic, Kalinic, Bogdanovic, Tripkovic i Katic. Prva petorka: Krstic, Teodosic, Velickovic, Savanovic i Markovic, medalja bez vecih problema.

igor

pre 10 godina

Svim igracima koji su se odazvali pozivu svaka cast i sve cestitke. Ali me uvazeni gospodin prof.dr. Ivkovic nervira ovakvim stavovima. Kaze ovo je uspeh za OVAJ nas tim. Pa covece ko ti je birao tim , ti ili neko drugi ? Kakav je to nacin , izaberes tim , pa onda taj svoj izbor na ovaj nacin omalovazavas ? Previse su mladi i neiskusni, sto je tacno, pa sto si vodio juiore na seniorsko takmicenje ? Jeste bilo je povreda , ali je bilo puno i otkaza , nije otkazao jedan igrac , pa da kazemo mora da nesto s njim nije u redu , nego iz godine u godinu otkazuje sve vise igraca , a pita li se neko da ne otkazuju mozda zbog Ivkovica , mozda im nesto smeta ? Pitam se da li ce da ostane Ivkovic selektor , pa da iduce godine idemo sa univerzitetskom selekcijom na SP , ili cemo najzad da okupimo najbolje igrace ?

Dushan

pre 10 godina

Da smo u cetvrfinalu otisli na Italiju, imali bi smo ocekivan rezultat od strane nacije, ovako otisli smo na Spance, protiv kojih smo se bez razloga poplasili i izgubili utakmicu u prvih par minuta. Duda bi opet bio cudotvorac. Svako ce naci neku zamerku, moje su pozivanje Nemanje Krstica(bez solidne minutaze), Djordja Gagica (nije cetvorka) i Danila Andjusica (bek suter sa dobrim sutem, al' na pripremama), a ne npr Milosavljevica i neke koliko toliko ozbiljne cetvorke(makar to bio Tadija Dragicevic ili Ivan Radenovic). Uspeh je plasman na svetsko, jer smo jedva dosli i na evropsko. Dogodine uz Teodosica, Micova, Milosavljevica, Velickovica i Savanovica imacemo lepu ekipu, spremnu da se nosi sa svima.

Duda majstor

pre 10 godina

Samo Srbijanci mogu osporavati Dušana Ivkovića i tražiti dolazak apsolutno neafirmisanog kao trenera Saleta Đorđevića. Isto kao u fudbalu, ode Antić, dođe Pižon. Treba nam biti čast što na klupi imamo takvog majstora, otišao je sa ekipom prosečnih igrača, izuzev Krleta i izborio odlazak na SP. Nije lako otići na SP, pitajte to Ruse, Grke, Turke, Italijane. Na kraju, moglo je i bolje da nam se otvorio žreb, šta biste onda pričali?

BojanS

pre 10 godina

Bravo Dudo majstore!
Sa ovim igračima ovo je uspeh.Duda je svoje majstorstvo dokazao osvajanjem Evrolige sa Olimpijakosom(slabiji tim od protivnika).Po komentarima vidim da samo Mačvan ne želi da radi sa Dudom.Što se igrača tiče Bogdanović odličan s obzirom na godine i iskustvo,Nedović sjajan ali neobuzdan ne zna kad da smiri napad i bespotrebno srlja i gubi loptu, Bjelica stabilan i koristan,Krstić odgovoran vođa tima ,Katić igra u životnoj formi ,Kalinić pravo otkrovenje i požrtvovan,Marković nije odigrao na svom nivou zbog povrede,ostali podbacili najviše Anđušić jer se od njega više očekivalo.
Bjelica=Bodiroga
Bogdanović=Danilović
Krstić=Rebrača
Nedović=Rakočević
Kalinić=Obradović
Hvale Divac,Đorđević,Stojaković i Gurović za medalju.

fudbal=kosarka

pre 10 godina

Vec vidim da cemo i u kosarci proci kao sa smenom Radmira Antica u fudbalu! Zato cemo SP u fudbalu gledati bez nase reprezentacije!!! Seticemo se mi Ivkovica za 12-13 meseci!!!!!

Dusan Ivkovic za b92 licno

pre 10 godina

ultrasrbin, 22. septembar 2013 10:20)
1.Marjanovic imao svadbu. Najbolji drugar iz vojske se ozenio.
2.Rasko se prejeo to vece kada je cuo da mora da pojede Gasola sutradan...
3.Dobro pitanje. Milosavljevic ima krivicnu zbog brze voznje, a i predsjednik je granskog sindikata kss, pa je logicno bilo da ostane.
4. Andjusic je bas pred polazak kupio novi tip patika AIR-galaxy Jordan4 pa nije zelio da ih razgazi na EP s obzirom da je rijec Jordan iz Ameriku pa ce na SP u Spaniji imati vecu minutazu jer je obecao da ce ih do tada razgaziti.
5. Za sve igrace i dorucak i rucak i vecera su u toliko i toliko, tako da o tretmanu je suvisno trositi rijeci. E sada sto neki preskacu veceru pa vole da dremnu na klupi...

Gorango

pre 10 godina

Svim srcem zelim da hospodin Ivkovic ostane i zavrsi zappe to posao. Représenta cika ima og roman potencijal. Jedan los dan je pokvario nase raspolozenje ali momcima svaka cast. Samo slepi ne vide koliko ima stofa u toj reprezentaciji. Uz sasvim mâle korekcije sto se tiče sastava i iskustvom koje su ovi mladici pokupili bićemo strava. Taman da se Spancoma revansiramo na SP usred Spanije. Dusa mi je bila puna protiv Litvanije i Francuske.... Izgubiti sa trideset ili pola loša protiv Spanije ne lmenja nista, peto ili sedmo mesto, šta nas briga kad nemamo medalju !? Vazno je SP i da imamo kostur za velika delà, à momci su to u nekoliko primiez dokazali itekako.

shumadinac

pre 10 godina

naravno da treba da ostane jer je garant dobrog rada i dobre kosarke. Posle SP-a - Vlada Vukojicic! Hvala zvezdi sto ga je smenila prosle godine - vec sam se bio zabrinuo da ce nam oteti titulu!

Davor

pre 10 godina

Sve sami strucnjaci na ovom forumu ocenjuju rad coveka koji decenijama osvaja medalje ,pehare itd....E deco deco veze vi nemate...Duda kralj!

prst na celo...

pre 10 godina

da li se neko nekada zapitao rzbog cega je toliko otkaza?! ajde da razumem da su u pitanju par igraca
ali ako pocnemo da nabrajamo
otkaze ili satro povredjene (osim
zaista povredjenih tea i lucica):
rakovic, macvan, micov, savanovic,
erceg, velickovic...pa vodjenje na prvenstvo stimca umesto marjanovica, andjudica umesto milodavljevica...pa mi smo jos i dobro prosli... svaka cast dudi ali mislim da je vreme za nekog mladjeg

nikola

pre 10 godina

Nadam se da ce ostati jos bar koju godinu, a posle njega mislim da je pravo resenje dovesti Igora Kokoskova. Mislim da ce mu za par godina isteci ugovor sa Gruzijom od koje je sa nepoznatim igracima napravio odlicnu reprezentaciju koja, uz malo srece na kraju sa hrvatima, zamalo nije prosla grupu, a izbacila hrvate koji su u polufinale na kraju usli.

basketas

pre 10 godina

Duda je genije. Da ima upola dobre igrace jao sto smo imali ranije prosetao bi se prvenstvom. Pogledajte malo biografiju Dudinu, koliko medalja, koliko seminara odrzanih(mogao je napisati 1000 knjiga iz kosarke), a onda skorojevici kosarkaski pocnu analizirati Dudinu igru. Ono sto znam sigurno je da ko god se ozbiljno bavio kosarkom i razumije igru zna kolika je Duda velicina. Doktore ostani trebas nam.

miske

pre 10 godina

Trebalo bi da ostanes, mada, ja sam mislio da ti ne umes da napravis kiks, ipak si I ti covek, malo si precenio ove momke, I da, izbor igraca jeste malo cudan ponekada. Ali ipak, ostani, zavedi disciplinu I to je to.

cips

pre 10 godina

Odluci kako zelis,ali objasni sledece :

- Zasto Stimac i Gagic ispred Marjanovica?
- Sta se desilo sa Raskom koji je bio nosilac na pripremama i mogao je da pojede Gasola? Zasto je gurnut u drugi plan pocevsi od utakmice sa Francuzima?
- Zasto ne Milosavljevic ili bar neki plej umesto malog Krstica?
- Kada je Andjusic postao grejac klupe umesto beka sutera sa vrhunskim %?
- Imaju li svi igraci isti tretman ili neki mogu da prave suterski trening u bitnim utakmicama,a drugi se kaznjavaju za 1 promasaj?
(ultrasrbin, 22. septembar 2013 10:20)

Ko si ti da ti jedna trenerska velicina kao sto je Ivkovic polaze racune?!

joe

pre 10 godina

Meni nije jasno kako ljudi ne mogu da se pomire sa time da imamo jako prosecne igrace vec godinama, da i pored puno talenata u velikom mladim selekcijama oni ne napreduju kada dodju do A timova iz puno razloga, po meni najveci krivci upravo nasi timovi, i da od 2002 do dolaska dude 2009 nismo imali ni jednu medalju i isto dosli dotle da moramo da igramo kvalifikacije za evropsko 2009. Tako da je to stanje nase kosarke jos od pre vise od 10 godina, ne od kada je duda preuzeo, sta vise od kada je on preuzeo barem smo osvojili 2 medalje, sto nekoliko selektora pre njega nije uspelo i sa boljim, igracki gledano, timovima. Ja ne kazem da je duda bog, svi znaju da je trener jako bitan, ali na tokom tekme trener nije taj koji sutira trojke, bacanja, skace, igra odbranu i slicno. Jeste bezveze izgubiti od Spanaca tolikom razlikom, i po meni samo to je problem, da je to bio pristojan poraz ovaj rezultat, plasman na svetsko bi po meni ostavio sasvim dobar utisak.

Realno

pre 10 godina

Tipicna zamena teza gospodina Ivkovica. Pravo je pitanje ne da li ce on sam podneti ostavku vec da li ce savez razmotriti njegovu odgovornost i mozda doneti odluku da mu se da otkaz posle neodlaska na olimpijadu, odlaska na evropsko prvenstvo kao poslednje ekipe iz kvalifikacija ili "uspeha" koji je sada ostvaren. Sa ovim timom mozda to i jeste tako ali se postavlja pitanje zbog cega neki dobri igraci otkazuju ili zbog koga neki nisu ni pozvani. Nije moguce da su svi drugi krivi samo je trener bezgresan.

Bojan

pre 10 godina

Covek napravio gomilu odlicnih kosarkasa od gomile prosecnih. Da nije njega bilo ne bi bili ni gledali basket vise. Samo hvale o ovom coveku...

valjevac

pre 10 godina

nama ne valja Duda,ne valja Kari,jer su Despoti,a jedino sa njima smo ostvarivali uspehe!Ajde da razumem razmažene "zvezde" koje hoće da seprovode i odmaraju,a ne da idu na pripreme,ali ove "stratege" po forumima što svašta piskaraju ne mogu!Setite se kako smo prolazili sa kvalitetnijim timom a pod vodjstvom Željka,Šakote,Dula.Zato svaka čast ovoj ekipi,sa malom osudom za poraze protiv Španije i Slovenije,nisu oni toliko bolji.Mogla je biti znatno manja razlika,ali možda i ta škola mora da se prodje.

ultrasrbin

pre 10 godina

Odluci kako zelis,ali objasni sledece :

- Zasto Stimac i Gagic ispred Marjanovica?
- Sta se desilo sa Raskom koji je bio nosilac na pripremama i mogao je da pojede Gasola? Zasto je gurnut u drugi plan pocevsi od utakmice sa Francuzima?
- Zasto ne Milosavljevic ili bar neki plej umesto malog Krstica?
- Kada je Andjusic postao grejac klupe umesto beka sutera sa vrhunskim %?
- Imaju li svi igraci isti tretman ili neki mogu da prave suterski trening u bitnim utakmicama,a drugi se kaznjavaju za 1 promasaj?

mkd

pre 10 godina

Posle svega sto sam ovde procitao, Duda bi trebao da ostane jedino ako jedno vas sto hiljada izadje na ulice sa transparentima da ga jos zeli u repki. Coveku trebate spomenik izgraditi, vratio vam kosarku iz mrtvih, stvorio ekipu za sledece 5-6 godine... i sto je najaznije, odrzao kult reprezentacije! Ko nece, ne mora. Reprezentacija uvek uradi vise za igraca nego bilo koji pojedinac za reprezentaciju.
Samo uzmite nas (Makedonija) primer.
Pre Litvanije imali smo samo jednog poznatog igraca (Bo) i osvojili 4-to mesto (imali bronzu i dzepu, a u 1/2 finalu igrali egal sa onom Spanijom 35min). Ginuli za svaku loptu i postali heroji i van makedonskih granica. Ko su bili pre Litvanije:
Antic - bez ugovora, neki ukrainci i bugarski Lukoil se neckali oko toga dali ce ga potpisati.
Gecevski - Penzija ili rodno Kavadarci su bili opcije
braca Stojanovski - amaterski Amak SP iz Ohrida (Damjan) i minute na kasicici u bugarskom klubu (Vojdan).
Samardziski - igrao u nekom Edrenu...
Ilievski - igrac bankrotirane Olimpije (igrao bez para)

mkd

pre 10 godina

Posle Litvanije:
Antic - potpisao za Oly (dva puta EL, pa potpis za Atalantu)
Gecevski - Noseci stub drzavnog projekta MZT.
Vojdan S - Ukrainski sampion pa potpis za Albu Berlin (EL)
Damjan S - MZT (glavni igrac)
Samardziski - potpis za Litvos (EL)
Ilievski - "opljackao" Efes, Lokomotiv i Cedevitu
U LIT ratnici koji su postali inspiracija mnogima a u SLO zvezde koje su spale na ovo: http://daily.mk/forward/2383004/makedonci-jebali-ste-mater-kosharci

Uraaa

pre 10 godina

Sampioni, Sampioni, Sampioni. Na SP idemo na zlato.Kalinic iam da spakuje LBJ u dzep. Ja sam odusevljen.Duda je najbolji svetski trener svih vremena.

Nebojsa

pre 10 godina

Meni tako neopisivo idu na zivce svi "znalci" kojima Duda ne valja. Znaju oni da treba "dovesti nekog mladjeg", ama niko ne kaze KOGA!!! Ko to osim Dude moze da sa ovakvom ekipom (bez Tonija Parkera, a sa Micicem, Krsticem i Kalinicem, koji nemaju cak ni iskustvo igranja ABA lige) izbori plasman na SP?

Inat

pre 10 godina

Čestitam ovoj mladoj generaciji na uspehu. Oticice Ivković,ali ko će ga naslediti,ko će uzeti sad "vruć krompir u ruke" i voditi reprezentaciju. Ko će se odazvati novom selektoru,da li će se opet mnogi vaditi na povrede!?

ivana

pre 10 godina

Plasman na SP jeste uspeh. Pristup igri na nekim utakmicama jeste zabrinjavajući. Duda je vrhunski trener, ima toliko uspeha da to i dokaže, na pojedinim utakmicama mislim da je trebalo drugačije da reaguje ali smatram da je izvukao maksimum na ovom EP od ovog sastava.

Iako Duda ode, samo NE OBRADOVIĆ. Ne mogu da zaboravim EP 2005!!! Ne mogu da zaboravim EP 2005!!!

Bilo nekad

pre 10 godina

Za nas je i plasman na evropsko prvenstvo postao uspeh, a nekima se priviđaju medalje na svetskom.
Sanjaćemo mi i evropsku medalju, a na svetskom biće sreća da se prođe prva grupa i da ne izgubimo od nekog sa 50 razlike.
Medalje su već rezervisane za USA i Špance, a za tu treću će se boriti Litvanci, Francuzi, možda i Argentina.
To jeste realnost i zato je Ivković u pravu kad kaže da je ovo sedmo mesto uspeh.
Ni meni nije lako da se na to naviknem ali na žalost polako padamo u našim najtrofejnijim sportovima, odbojka, vaterpolo, sada i košarka, u fudbalu i rukometu smo već godinama sitna boranija.
Ostao je samo tenis, dok Đoković bude imao volje da održi taj nivo i onda ćemo da se radujemo samo pojedinačnim uspesima tipa tekvondo, rvanje, bacanje kamena s ramena itd, i bićemo srećni kad na olimpijadama osvojimo jednu do dve medalje.
Koliko se ulaže u sport u ovoj raspaloj zemlji i to je puno.

Pogled sa strane

pre 10 godina

Iz naslova se zakljucuje da Dudin ostanak/odlazak zavisi isključivo od njega. To zvuči i znači prilično egoistično i "suvereno". Pomalo je paradoksalno ali Duda je istovremeno snaga i problem srpske košarke, zbog slabosti njenog sistema kojeg zapravo i nema. U takvim uslovima kult ličnosti dobija najplodnije tlo. Duda je dragocen kao strateg "pravljenja" IGRE, mnogo manje i tima. I to bi uradio dobro da svi igrači hoće da "trpe" njegov specifičan ali veoma grub despotizam. Nama su u budućnosti mnogo važniji igrači. Mislim da bi Dudi trebalo da se dodeli uloga strateškog savetnika (što je i bio godinama Obradoviću), niakko da nastavi sa ulogom koju ima sada. U ciklusu od šest godina Duda nije napravio malo, prvenstveno u prve tri godine. U druge tri bio je daleko manje uspešan sa veoma vidljivim (očiglednim) propustima u odabiru igrača, pripremama tima i vođenju utakmica. Te greške su zapretile da nam zapečate košarkašku "priču" koja je naša dragocenost. Mislim da je Duda dobrodošao kao dobronamerni savetnik i "čuvar" osnovnih vrednosti nacionalne košarke: da za reprezentaciju ne igraju stranci, da imamo prepoznatljivu čvrstinu i dinamiku u igri odnosno pobednički mentalitet kao i da svojom harizmom "pokriva" svaki naš nacionalni tim a naročito seniorski. Mislim da je važno Dudu zadržati ali u novoj ulozi, ne onoj koju on hoće nego onu za koju nađemo da nam najviše odgovara. Ako na to ne pristaje očigledno je da je sam sebi važniji i značajniji nego čitava srpska košarka.

Ђорђе Чварков

pre 10 godina

Пази овако , полуфинале ESP - FR , последња два минута регуларног тока утакмице . Да је ДУДА на клупи ESP , победа Шпаније , а да је селектор FR , рутинска победа Француза . На чисти шмек . Ко се слаже нека лупи плус , ко не , минус . Покушајте објективно !

s

pre 10 godina

Pa dobro ako nije Duda valjao sta je trebalo da zove Jamesa I Cobya da igraju za nas? pravi problem naprave POJEDINCI koji sede po splavovima, pogledajte Spance oni se svi odazivaju nema splavova I Pau Gasol nemoze od povrede ipak je tu.Dobro kaze Djordjevic nekad je bilo cast kad te pozovu pojedinci su plakali kad su ispali iz repke a sad........

Svaka ti čast ali vreme je za druge

pre 10 godina

Da odeš nego šta. Nemogu da gledam više njegove hokejaške izmene. Uđe Gagić napravi jednu grešku odma napolje. Uđe Katić promaši jedan šut odma napolje. Uđe Anđušić takođe. Pa kako ljudi da se razigraju da uđu u neku seriju kad ih odma izbacuje.

Zoki

pre 10 godina

Igraci se ne odazivaju, pripreme 3 meseca kao da je godina 1988, cela taktika je "daj Krletu pa sta bude", ali vazno da se on izdire na mlade igrace u tajm autu pa se ovaj narod lozi, kao Duda autoritet. Pa ako vam je glavno sto je autoritet onda neka vam ostane Duda i neka 7. mesto u Evropi bude uspeh. A ako hocete trenera koji ce da postize rezultate kooje po kvalitetu igraca zasluzujemo onda malo mucnite glavom.

luka

pre 10 godina

čitam vaše komentare i ne verujem...mislim na one koji pljuju dudu...niko ne spominje pod kakvim uslovima i kakvu korist ima duda da vodi reprezentaciju...nikakvu...možda ima i svoj lični trošak....zbog tog razloga niko od vajnih trenera ne želi taj posao.čovek mora mnogo voleti svoju zemlju i košarku da bi bio na dudinom mestu...

Ivan

pre 10 godina

Realno preostaje samo da se covek opet lepo zamoli da ostane. Alternative nema. Obradovic i Pesic su jasno stavili do znanja da imaju druge planove, a sve ostalo ne pije vodu. Slavnic i slicni nisu vredni pomena, Vujosevic bukvalno van Partizana nije imao nikakav rezultat, Muta Nikolic ista prica, vodio je samo nase klubove. Boza Maljkovic nikada nije hteo, a za Sloveniju hoce...

akajea

pre 10 godina

taj isti duda je osvojio SREBRO na evropskom i 4 mesto (realno SREBRO jer smo pokradeni) na svetckom i vi sad tu pametujete, smesni ste ;d

Veerghoen

pre 10 godina

Gospodine Ivkovicu, povedite ove golobrade mladice na Iberijskom poluostrvu da uzmu medalju. Nacija zeli da ostanete na mestu selektora za dobrobit srpske kosarke. Volimo vas.

pero

pre 10 godina

Nije sporno da je uspjeh 7 mijesto sa svim debitantima ali pitanje je zasto toliko debitanata u timu kada ima mnogo iskusnijih igraca koji su u najboljim godinama a da nisu dosli na ovo prvenstvo. Ovaj mladi tim je igrao nepovezano, sve se zasnivalo da pokoji pojedinac bljesne s vremena na vrijeme, u napad se islo bez posebne ideje tako da mislim da je 7 mijesto uspjeh ali samo kada se ima u vidu koliko je bilo tesko da se kvalifikuje na ovo prvenstvo.

podgoricanin

pre 10 godina

Pricajte vi sta hocete,ali jedan je Duda Ivkovic...Covjek koji ima 70 godina,koji staracke dane treba da posveti zeni,djeci i unucima,on trosi zivce na kosarku...Pa jeste li vi njega vidjeli sa koliko emocija on vodi meceve? Umjesto sto ga kritikujete,trebali bi da naucite nesto od njega...Mnogo ste nezahvalni...Sta bi Crna Gora dala da ima ovakvog strucnjaka...Braco,zelim vam svu srecu na svjetskom prvenstvu...pozdrav iz CG

abraham

pre 10 godina

kada mi je bilo najteze u zivotu i kada sam dozivio najvece ponizenje u zivotu poslje sloma u krajini, ti si sa svojim momcima uspio da vratis osmjeh na lice meni i hiljadama drugih izbjeglica i kakav takav ponos te davne 95-te. ostani dudo, budi sa nama jos malo. hvala ti za sve.

marko

pre 10 godina

Bilo je dosta Dudo.Moze se biti uz reprezentaciju i na drugi nacin,tvoje znanje i iskustvo su nemerljivi i kao prvo mogao bi da pronadjes naslednika.Recimo,Saleta Djordjevica.

hijena

pre 10 godina

Jedan Tony Parker je igrao za reprezentaciju a do polovine juna je igrao play-off Nba lige, Marc Gasol i ostali najbolji Spanci su igrali za svoju zemlju, a nasi neki od najboljih zadnjih 10 godina nece da igraju za svoju reprezentaciju. Volio bih da pitam Radmanovica koji je njegov problem, Pavlovica koji je njegov problem? Koji problem imaju Erceg, Micov, Velickovic?

Veljo, ista ste vi banda, i ti i Dinkić!

pre 10 godina

Ako će ga zameniti Sale Đorđević ili Željko Obradović, ok, možda Kokoškov ili Aleksandar Džikić, mada bi to više ličilo na eksperiment, samo ne Muta i slični.

Genijee

pre 10 godina

Kada vidimo ko je sve iza nas, a koga smo sve pobedili, a posebno koliko smo pehova imali u sastavljanju i pripremama reprezentacije, nastup na EP naših je za svaku pohvalu!

Dudo ostani!

rp

pre 10 godina

ma mozete vi svi pljuvaci da mu pljunete pod prozor jer on je za razliku od vas GOSPODIN a vi ni crno ispod nokta....gospodine dudo molim vas ako ste u mogucnosti ostanite

Rid

pre 10 godina

Ako kojim slučajem odluči da ode, voleo bih da vidim Kesara na njegovom mestu. Čovek je godinama uz Dudu (pomoćnik), vodio je i reprezentaciju na univerzijadi i prošetao se sa momcima do zlata pored Amera. Deluje mi kao stručan trener i sa autoritetom.

Danilo

pre 10 godina

Ljudi. Teo i Micic na pleju, Nedovic i Bogdanovic na 2, Lucic i Bjelica na 3, Savan i Novica na 4, Erceg i Krstic na 5, i vi ubacite jos 2 igraca :) to je moja ekipa za Spaniju, kada bi svi bili zdravi sa Dudom na klupi ova ekipa bi bila teska masinerija...ajde da se okupimo vise kako valja pa da vratimo spancima na njihovom tlu ;)

kg034

pre 10 godina

(Shuluburic, 21. septembar 2013 22:40)

Iz zvezde Katić--33 godine,a iz Radničkog Kalinić--nepune 22 i da se nije povredio išao bi Birčević--24 godine.
Razmisliš,pa napišeš.

Whiplash

pre 10 godina

Obradović reče da više neće da se bakće sa reprezentacijom. Ne znam kakva je situacija sa Pešićem ali bih ja pored njega mesto selektora ponudio i Vladi Djurovicu. Mada mislim da je izglednije da neko od bivših igrača iz onih zlatnih generacija preuzmu reprezentaciju, Bodiroga,Djordjevic i sl

chubby checker

pre 10 godina

Srbiji ce opet krenuti - kad Ivkovic ode! Jer, gore od ovog ne moze! Gubiti od autsajdera, i katastrofalno gubiti kad je najvaznije - e, to je mera slabosti jednog tima!
(Uspeh ili - katastrofa?, 21. septembar 2013 21:57)

misliš? izanaliziraj onda molim te malo rezultete koje je reprezentacija beležila posle SP-a 2002 pa sve do EP-a 2009 godine pa ćeš videti da ovo ipak nije "toliko loše"

U stvari

pre 10 godina

svetac, 21. septembar 2013 22:32). Dobili smo finaliste, izborili plasman za svetsko, od ovih klinaca meni dovoljno. Svakako mnogo mnogo vise od Sinisinih...

sasa jokic

pre 10 godina

Vidim da ovde niko me razume kako stvari funkcionisu. Pa vi ste ljudi zaboravili Miska Raznatovica? Pa sa kim Duda ima ugovor/dil? Pa ko pravi minutazu za prodaju, mislite da ce Misko da mu da da tek tako ode, i da neko ko nije u dilu dovodi svoje igrace, i posle SP ih "naplacuje"!
It's all about money dragi moji.....

realista

pre 10 godina

Jedino Sasu Djordjevica bi podrzao CEO Srpski narod ! O njemu kao vrhunskom igracu i treneru koji ceka PRAVU sansu, ne bih pisao. Svi znamo njegove ljudske i ostale kvalitete. Cinjenica je da bi velika vecina volela da nasledi Dudu. Napravite realnu anketu, ispitajte da li mozda nekim Menadzerima smeta!? Sto ga nema u Savezu , Partizanu, Zvezdi, Repki ... ? Pa nas informisite ... SALE NACIONALE !!!

lili

pre 10 godina

Realno uspeh je postignut a da su se momci opustili i da ih je boleo ... kao Teodosica kada je opalio onu trojku mozda bi isli i do medalje. Ovako da znaju za sledeci put da su oni ti koji igraju kosarku i da silni strucnjaci ne mogu ni da im prismrde. Odnosno da se opuste i igraju svoju igru, kao protiv Francuske i da se ne obaziru na komentare sveznalica.

dejan877

pre 10 godina

E Dudo,Dudo svaka cast na gomili pozitivnih stvari koje si uradio ima ih mnogo vise nego ovih negativnih.Mislim da su zbog dobrih igara reprezantacije u pripremnim tekmama,a i pogotovo protiv Litvanije na pocetku Ep,ljudima dosta porasli apetiti,od realnih.Ipak je ovo jako mlad tim,koji nije imao nesrecu da naleti na jednu Spaniju(u kakvom god sastavu veoma jaku i iskusnu)al opet sam siguran da nasi momci na toj tekmi nisu dali ni 20% od svojih mogucnosti.Ono sto zameram Dudi,da smo odradili dosta slabu pripremu za taj mec,nasi glavni igraci su totalno podbacili,mislim da smo taj mec izgubili jos u svlacionici od imena Spanija,zameram mu da smo formu prerano tempirali,zameram mu sto je morao da povede jednog Milosavljevica,a bogami i Marjanovica,samo da stane sa onom visinom u reket kad igramo zonu i da protivnici ne pomisle da krenu na ulaz.Eto to su moje zamerke,i na osnovu njih mislim da necemo naci boljeg od Dude.I jos da kazem za slobodna bacanja,kriticari, to je segment igre koji se uci u klubovima i od kadeta,dal mislite da Duda za mesec dana priprema u seniorskom timu treba da ih uci bacanjima.Uglavnom momcima svaka cast,odigrali su srcem i sve pohvale svima!!!Uvek uz Srbiju!!!!

Savo MARIC

pre 10 godina

Čestitam i svaka čast deco i TATA Dudo. Predstoji veliki i predan rad do odlaska na SP, gde ćemo, uz dobru kombinaciju iskustva i veoma talentovanih klinaca, mogli da igramo itekako zapaženu ulogu.

Haos

pre 10 godina

Koliko samo budala ima u ovoj zemlji strasno. Da li je moguce da neko kaze da je Dudina kosarka prevazidjena, a on pre samo godinu dana od Olimpijakosa u raspadu napravio nepobedivu masinariju I promarsirao do evropskog trona I okoncao dominaciju Panatanaikosa cak I ostavio tim koji je opet osvojio titulu. On je jedina osoba koja drzi glavu ove nase kosarke iznad vode I ispravlja ono sto je drug Vujosevic unistio za ovi dvanest godina, stvarajuci karatiste, dzudiste I rvace koji uz zmirkanje sudija svakog mogu da pobede. Kad kos treba da se pogodi iz daljine tu su neki stranci obicno Ameri da namaknu do 70 poena, a karatisti svoje odrade uz pomoc sudija I sve super. Za roming se nikad para nije imalo ali I Beograd je odlican jer znate to je Menhetn za onaj crnogorski krs na nekoj cuki.

Zexx

pre 10 godina

Ukoliko Duda ostane vec vidim da ce novi tim biti Krstic i klinci, verovatno kadeti i poneki junior! I opet ce biti uspeh uci medju osam, sramota! Neka lepo ode, da za Srbiju konacno zaigraju najbolji! Ocigledno Duda ima neki problem sa njima, cim mu momci otkazuju!

Baki

pre 10 godina

Ma ostani Dudo do kraja - naseg ili tvog svejedno.
Nas narod ima pamcenje i rezon kisne gliste, tacno sam znao da ce opet euforija i hvalospevi da krenu ako pobedimo Italiju. Pa ljudi mi smo 7., izblamirali se na nekoliko utkamica, izgubili cak i od Makedonije, Crne Gore i Ukrajine, mucili se s Belgijom. Pa koji ce nam cilj biti na svetskom prvenstvu, da budemo medju prvih 12 ili 15.
Odgovorno tvrdim da bi sa drugim selektorom sa modernijim shvatanjem kosarke, kao i uz dodatak nekih igraca koje nije pozvao ili se zbog njega nisu odazvali, mi borili za medalje sa Spanijom, Francuskom i Livtanijom.

brainiac

pre 10 godina

Penzija. I ja se slazem. A tako ce i biti,ne bi igraci posvecivali njemu ovu pobedu da ne znaju da ce da ode.
Ali NIKAKO ne dovoditi nekog ubicu kosarke kao sto su bili Slavnic i Sakota!
Po meni,jedino Obradovic je sposoban da to odradi vrhunski,ali on nema sanse da prihvati,rekao je da je zavrsio sa reprezentacijom za sva vremena.
Rekao bih da je i Vujosevic dorastao tome,ali ne vole ga Zvezdasi,pa zbog eventualnih podela i napada pola Srbije na njega,mislim da on ne bi mogao da radi na miru,pa ni on nije resenje.
Tako da ne znam ko bi od domacih trenera mogao da vodi reprezentaciju. Pesic nije slobodan. Mozda da se razmisli o Dusku Ivanovicu,a da mu Sale Djordjevic bude pomocnik,pa da posle njega on preuzme.

PFC

pre 10 godina

Selektore svaka cast ali ocekujemo objasnjenje zasto Andjusic pre Milosavljevica,igrace kao sto je on mogu se naci na svakom terenu gde se igra basket a tvrdim da ima i dosta boljih od njega i zasto Stimac pre Marjanovica

Shuluburic

pre 10 godina

Problem je što veliki broj igrača beleži strmoglavi pad u kvalitetu (i minutaži u klubovima) umesto da vremenom napreduje - Tepić, Tripković, Rašić, Musli, Perović, Raduljica, Paunić, Kešelj, Mile Ilić, Aleksandar Pavlović. I kao rezultat toga, uz povrede i otkaze, imamo veliki broj debitanata. Tako će biti i nadalje. Nepromišljeni prelasci u jake klubove za dobru kintu vode k sunovratu individualnom i reprezentativnom. Zašto je Micić bolji od Tepića, Rašića, Miljenovića i drugih? Pa zato što ima dobru minutažu i poverenje trenera. A zašto je Radnički Kg. najgori srpski klub? Pa zato što igraju stranci i igrači na zalasku karijere.

aca 39

pre 10 godina

Cestitam. Ovoj mladoj generaciji je trebalo jedno ovako takmicenje da se iskale i osete kako je igrati sa najacim reprezentacijama.Ekipa je talentovana samo joj je trebala odredjena kilometraza tj.iskustvo da steknu. Na svetskom prvenstvu kako Duda rece uz par iskusnijih igraca moze i neki stepenik vise.

svetac

pre 10 godina

Ostani Dudo pa da sledece god se prosetamo do zlata
(dragon321, 21. septembar 2013 21:17)

Da nema ovog genijalnog naroda trebalo bi ga izmisliti.Na jedvite jade osvojise sedmo(alo sedmo!)mesto na nikad slabijem evropskom prvenstvu i vec su komentatori krenuli da osvajaju zlato na svetskom.

Nije vazno koliko ces puta da padnes, nego koliko ces puta da ustanes

pre 10 godina

Samo ogranicen covek ne razume zasto je vazno ovo sedmo mesto i odlazak na SP. Samo debil ne razume da iz kontinuiteta ucestvovanja na velikim takmicenjima moze da dodje uspeh.

vrsnjaci

pre 10 godina

Dudo,iskoristi dok si jos u Sloveniji da se posavetujes sa Majk Fratelom kako napraviti rezultat za samo mesec dana priprema. Igraci Ukrajne sigurno nisu talentovaniji i bolji od ovih sto je Duda selektirao. Nek ti objasni malo sta je alternativna odbrana,sta je motivacija,sta je balans u igri spolja-unutra,kako podici ekipu posle teskog poraza,kako sutirati sl.bacanja i trojke.Ima tu puno stvari na kojima i ti kao trener treba da radis i popravis iako si u poznim godinama. Nije sve samo do igraca i njihovog kvaliteta!

Divos

pre 10 godina

Могло је ово ЕП много боље испасти, и испало би да није било срамотног лажирања Шпанаца, и да смо ифграли меч 1/4Ф са Италијом, али добро, ваља упамтити (и вратити када се укаже прилика), остварен је циљ, пласман на СП.
Неки мисле да је ово било слабо ЕП, додуше није играло 10-ак важних играча (времешне и ветеране старије од 32,33 ипак није озбиљно помињати), али увек ће то тако бити. Варају се сви који имају такво мишљење, ово је било супер-јако ЕП (погледајте саставе Грчке и Турске, и где су зваршили), и биће још јаче за 2 и 4 године, ваља се припремати за то време.
Да ли ће Дуда остати као селектор? Одлука је његова, али било би сјајно да остане, и мислим да би био прави потез да се већ одреди наследник (а хвала Богу, имамо сјајних стручњака) и да му буде асистент на СП. По други пута у 4 године (овај пута изнуђено због бројних малера) извршено је подмлађивање, овде је 7 играча млађих од 22 године (све остале екипе имају највише једног илио двојицу, Шпанија рецимо нити једног), на ове младиће се мора рачунати, надајмо се и да ће Крле моћи одиграти још пар година на овом нивоу, ту су још увек млади Бјелица и Марковић (по 25), надајмо се да ће Тео, Лучић и неки од одличних играча на поз.4 бити здрави и спремни за напоре СП, + неки од младића који су играли СП У-19 (видећемо како ће напредовати), и то је то.
Имаћемо на СП младу, али за годину искуснију екипу и верујем да могу доста урадити, са Дудом наравно.

Suk

pre 10 godina

Ovo jeste uspeh, ko je jos dosao sa toliko debitanata i ostvario nesto bolje? Samo napred, ne osvrcite se na kriticare. Sledece godine tim moze da bude samo jaci:-).

sremac

pre 10 godina

Nadam se da ce ga zameniti neko od perspektivnih trenera (Djordjevic, Kokoskov, Obradovic...) jer je rekao da nece vise voditi reprezentaciju. Ko god da dodje mora nastaviti Dudinu praksu da pripreme pocnemo mesec dana pre osalih ekipa. Dudo hvala ti

nenad

pre 10 godina

rusija 142 miliona stanovnika
nemacka 81
turska 75
italija 60
poljska 38
grcka 10

oni se nisu kvalifikovali na svetsko prvenstvo u spaniji 2014,mi jesmo...


biti ispred svih ovih giganata je veliki uspeh!

prezirem dangube i pljuvače

pre 10 godina

Bojim se da ćemo ovog Dudu "od blata da pravimo"! Mi smo Srbi, užasno nezahvalna i nerealna sorta. Redovno pokušavamo da srozavamo upravo one ljude koji su najbolji među nama i koji su nas ponajviše zadužili. Pretpostavljam da to rade upravo oni koji NIŠTA u životu nisu stvorili, a takvih je nažalost - mnogo...

Nikola

pre 10 godina

Stoji pored terena i gleda kako protivnik pravi 20-0 razliku,a ovde ga hvale kako je neki extra selektor,dal je to zbog takatike "daj krsticu".Posto u svadji sa skoro svakim igrace preko 25god uradio smenu generacija sa decom koju moze da vaspitava.Taj duda je bar unistio dve genracije vrhunskih igraca...

pero

pre 10 godina

hvala na svemu,ali vreme je za penziju,tri meseca priprema ko da idu na himalaje,njabolji igrači bojkotiju repku zbog tebe,sale djordjević sledeći selektor

E, moj Ivkovicu...

pre 10 godina

I tako Ivkovic opet SAM SEBI DAJE OCENU! Da bi mogao nastaviti da ukopava srpsku kosarku! Svima koji kazu i misle da Srbija nema boljeg jedno pitanje: A kako znate da nema boljeg, kad niko ne dobija priliku, pored ovog Ivkovica koji od sampionata do sampionata nize ocajne rezultate, i proglasava ih - velikim! Ukrajina i Makedonija pozdravljaju! I onih 30 razlike protiv Spanije pozdravljaju. I Antic Radomir pozdravlja, brat rodjeni "Dude" Ivkovica! A ova narod sto se pali na tu dvojicu egomana - taj narod nikad necu razumeti! Da da dodje na mesto selektora Djordjevic, zaboravili biste u trenu Ivkovica, zacutali biste zauvek. Isto kao sto vise niko ne bi ni spomenuo "foliranta" Antica, kad bi sansu dobio Stojkovic ili Muslin.

Galle

pre 10 godina

Dudo, hvala Vam sto radite posao koji drugi ne zele ili ne mogu i sto odrzavate nasu kosarku na nogama u teskom periodu, i pored nezahvalnosti sa kojom se susrecete. Voleo bih da ostanete i dalje na klupi i da sledece godine, uz vise srece sa zdravljem bitnih igraca, kompletirate sastav koji ce nas godinama radovati! Cestitke!

srbEUin

pre 10 godina

Mnogi naši pozvani igrači, za koje je Duda procenio da su najbolji, nisu hteli da igraju na EP. i kada su igrali u kvalifikacijama nije bilo bolje, već naprotiv, očajno (verovatno zbog odnosa među igračima). Dakle nismo mogli da sastavimo naš najjači tim, ali to nije mogla ni jedna druga reprezentacija, osim možda Litvanije, tako da konačna tabela ipak odslikava realno stanje kvaliteta evropskih ekipa.
Dobra okolnost je što smo uigrali nove igrače (9 debitanata) za buduća takmičenja, kojima je ovo iskustvo od ogromnog značaja što će nam dati dodatni kvalitet u odnosu na ovo EP. Realno nismo za medalju, a mogli bismo sa ovim timom u budućnosti na postolje, uz pojačanja na pos 1 i 4.

Ovaj tim može da igra dobru odbranu, ali mu je napad slabija strana. Previše bojažljivo i šablonski. Bekovi nedovoljno probijaju, ceo tim igra statično, loš procenat šuta i za 1 i 2 i 3. Sa dodatnim iskustvom i samopuzdanjem mora biti bolje. Jedini aktivni u napadu Nedović i Bjelica. Igraju hrabro, napadački ali ih ostali vrlo slabo prate, pa zato i prave više grešaka.

SVE U SVEMU: Obzirom na sve okolnosti, moramo biti zadovoljni. Ovaj tim može još da napreduje.

Replay

pre 10 godina

Dosao Duda.

2009
Popovic, Tepic, Teo, Paunic, Bjelica, Markovic, Tripkovic,Raduljica,Krstic,Perovic,Novica,Macvan.

2013
Bjelica, Markovic,Krstic.


Neki su otkazali zbog povreda (Teo,Novica)
Neki nece da rade sa Dudom (Macvan)
Neke nije ni zvao(Popovic,Tepic,Paunic,Tripkovic,Raduljica,Perovic)

Da li je Duda pogresio sa smenom generacije(2009) ili nije?

Sad je igralo 9 debitanata.Da li ce na sledecem SP-u igrati:Nemanja Krstic, Andjusic, Micic, Stimac, Gagic, Katic , Kalinic?Ako ne, zasto su isli na EP?

Ovaj Ep je bila mnogo bolja sansa za medalju nego SP, OI.

Gajetano

pre 10 godina

Uz duzno postovanje velikom treneru, ali ovo je alibi izjava koju smo ruku na srce i ocekivali, zar ne?

Ovo nije "veliki uspeh" vec samo relativni uspeh naseg relativno mladog tima. Po meni bi to bila realnija izjava. Stalno je promovisao taj plasman od 5-7 mesta, sto smo na kraju i dobili! Ubuduce treba biti oprezniji u zeljama i promovisanju ciljeva. Rezultat toga je katastrofalna priprema utakmice sa Spanijom od strane strucnog staba, a ta utakmica je bila najvaznija na sampionatu. Jeste da su ovi trenutno jaci tim od nas ali u sportu ne pobedjuje uvek jaci, pogotovu ne u jednoj utakmici. U tome je draz sporta i zato ga svi volimo i gledamo. Mislim da je izbor cilja i procena snage spanskog tima bila "pre-realna" i to se prenelo na igrace koji su na teren izasli uplaseni ko grlice. A to nije odlika niti mladosti, niti ovih igraca, sto su danas i pokazali.

Pozdrav,

Aleksandar

pre 10 godina

Ivković je dodao da će u narednih nekoliko dana objaviti da li će ostati selektor reprezentacije Srbije. (B92)

Pre pocetka EP Ivkovic je izjavio da sigurno nece da vodi ekipu na Olimpijadi 2016. Mislim da je, uprkos njegovim ogromnim uspesima u proslosti, njegovo vreme proslo. Sad bi bio pravi trenutak da se povuce, da ostane legenda i da neki drugi srpski trener (a imamo mnogo dobrih) preuzme reprezentaciju, formira ekipu od najboljih 12-15 igraca i uigrava tim koji ce da ostane na okupu u narednih 5-6 godina. Do Ria 2016 imamo jos svetsko i jedno evropsko prvenstvo na kome tim moze da se uigra, stekne iskustvo (verujem i u medalje na tim takmicenjima) i tako cemo maksimalno spremni kao jedni od favorita da stignemo 2016 u Brazil.

Slobodan

pre 10 godina

Mnogo je vazno da Duda ostane selektor. Bez dileme- najbojli reprezentativni trener u istorji kosarke. A ako se covek umorio, sto je vise nego razumljivo, bilo bi idealno da ubedi Zeljka da preuzme reprezentaciju- najboljeg trenera u istorji kosarke. Ljudi, kakve trenere mi imamo- steta sto to neki igraci ne cene, a bilo bi bolje i za njihovu klupsku karijeru da rade sa Dudom ili Zeljkom u reprezentacji.

Uspeh ili - katastrofa?

pre 10 godina

Tako ovo sedmo mesto ocenjuje Duda Antic, pardon, Ivkovic! A sad pogledajte sta o tom "uspehu" misli ledgendarni Stankovic: “Sа željom dа budem jаko uljudаn, reći ću dа je to što smo ovde videli rаvno kаtаstrofi. Frаncuzi i Špаnci nа turniru dominirаju, а mi nemаmo nijednog tаko kvаlitetnog igrаčа kаo oni." Hej, rece to covek u ULJUDNOM tonu! A ovi igraci ogorceni sto sto ih ljudi kritikuju! Ne samo sto su te kritike zasluzili, nego deo tih igraca uopste nije zasluzio da igra za Srbiju. Kao sto je i Ivkovic vec odavno zasluzio da ode u penziju, i da nas vise ne dribla svojim "profesorskim" prevarama! Srbiji ce opet krenuti - kad Ivkovic ode! Jer, gore od ovog ne moze! Gubiti od autsajdera, i katastrofalno gubiti kad je najvaznije - e, to je mera slabosti jednog tima!

AlCapone

pre 10 godina

Dobro, desavale su se neke cudne stvari, veliki padovi itd., ali tezko je o tome adekvatno suditi samo na osnovu pogledane utakmice.

Meni je ovaj tim na kraju ostavio pozitivan utisak. Pobedili smo finaliste ovog prvenstva, i ova poslednja utakmica bila je dobra i kvalitetna. Ovo je ipak najmladji tim na prvenstvu i plasirali su se na SP i treba im cestitati. Onaj tko nije zadovoljan ovim rezultatom nije nicim zadovoljan.

Sada predstoji da savez pocne intenziovno raditi na projektu SP 2014, treba obezbediti da nam igraju svi najbolji igraci, imamo kvalitet i u najjacem sastavu uvek smo kandidati za najvisa mesta.

Jedva cekam da pocne nova klubska sezona i da gledam nase igrace u domacim klubovima, Bogdanovica, Kalinicia, Micica itd.

Na kraju cestitke Ivkovicu, strucnom stabu i svim igracima.

kike

pre 10 godina

Mislim da je krajnje vrijeme da Duda ode.Sada smo se provukli kroz iglene usli na SP, najvise zahvaljujuci cinjenici da je ovo mozda najlosiji sampiontat u istoriji, obzirom da je 70tak igraca otkazalo ucesce na istom.Takodjer nije beznacajnio ni to sto su Talijani bili premoreni zbog 3 utakmice u 3 dana.Dok je tu Duda mi nikada necemo igrati sa najjacim satavom.Sa gomilom igraca je zakuhao.Nemoguce je da su svi oni krivci, a on jadan nevinasce.4 godine je trubio da su OI glavni cilj ciklusa i nije se plasirao u London.Zbog njegove sujete i nepozivanja jakih igraca smo propustili najvecu sportsku smotru.Srbija jednostavno na SP mora da ide sa najjacim timom, uz nadu da nece biti povreda, jer je to jedini nacin da tamo budemo respektabilni, pogotovo u svjetlu cinjenice da Mundijal prvi put skupa organizuju FIBA i NBA i ocekuje se da ce bar evropske ekipe doci u najjacim satavima.Mi sa Dudom na celu nema sansi da idemo sa najboljim timom.Ako odemo u slicnom sastavu kao sad, obrukat cemo se ko nikad..sluzicemo za popravljanje kos razlike.Naravno, ovaj put je bilo puno povreda i to je olaksavajuca okolnost ali i kada su svi bili zdravi Duda zbog sujete nije birao najbolji tim.

zlaja

pre 10 godina

Svi pravi navijači i ljubitelji košarke bili bi presrećni da gospodin Ivković nastavi sa svojim poslom. Boljeg trenera jednostavno nema. I on je sam mnogo puta isticao da uživa u selektorskom poslu i u radu sa ovim momcima. Ima naravno i stvari u našoj košarci koje se Dušanu Ivkoviću ne sviđaju i koje su loše, ali nadam se da će se naš selektor ipak odlučiti da ostane, to bi bilo za ekipu neprocenjivo. Sigurno da i on to želi.

SAMSUNG+TOSHIBA=HP & ILR+COVIC+CZ=FMP

pre 10 godina

Sta se ovo desava? Proslavlja se osvajanje drvene medalje i 7 mesto?! Sa Katicem i Stimcem, ne moze se ni ocekivati nista bolje.

Selektore, PENZIJA!

Dale

pre 10 godina

Nadam se da ce Ivkovic ostati selektor.
Nije bezgresan, ali je i dalje najbolja opcija za ovaj mladi tim, vidi se i u izjavama igraca koliko ga vole i postuju.
Nije lako igrati na prvenstvu bez pleja i krilnog centra... Dogodine ako tu budu Velickovic, Teodosic i Lucic uz kostur ovog tima bice to kako valja.

Dudo ostani!

NEDJA

pre 10 godina

S obzirom s kakvim timom smo otisli ovo je zaista uspeh.Jednostavno,imali smo mali fond kvalitetnih igraca za EP i kad neko od njih nije imao dan trpela je cela ekipa.Imali smo puno oscilacija,neke odlicne utakmice(Litvanija i Francuska),dobre(BiH,Letonija,Italija),slabe(Crna Gora,Belgija,Ukrajina),ocajne(Makedonija,Spanija,Slovenija).Imali smo u prvoj fazi mnogo srece jer smo sa skorom 3-2 preneli 4 boda dok je BiH sa istim skorom ispala u prvoj fazi ali nas je zato sreca potpuno napustila u drugoj fazi kad smo kao 1. u grupi u 1/4 isli na Spaniju.Ovaj tim bi bio mnogo bolji da su igrali Teodosic,Micov,Milosavljevic,Lucic,Savanovic,Velickovic,Erceg,Marjanovic uz Nedovica,Bogdanovica,Bjelicu i Krstica imali bi tim za medalju ali sto zbog povreda,otkaza,odluka selektora bili smo desetkovani i zbog toga je ovaj plasman uspeh.

Bas smo uspesni

pre 10 godina

Putuj Igumane i pusti malo da drugi rade.
Zasto ti je otkazalo 9 igraca?
Kada ce biti uspeh medalja?
Hrvatsku smo dobili na pripremama a oni se bore za medalju a mi treba da secemo vene na 7. mesto!
Francusku i Litvaniju smo dobili u grupama a oni igraju finale.
Pusti malo demagogiju i realno pogledaj zasto igramo bez odbrane. Igrace si pripremio za Spaniju kao da su izasli na piknik.

Lupajte minus

pre 10 godina

Sta se ovo desava? Proslavlja se osvajanje drvene medalje i 7 mesto?! Sa Katicem i Stimcem, ne moze se ni ocekivati nista bolje.

Selektore, PENZIJA!
(SAMSUNG+TOSHIBA=HP & ILR+COVIC+CZ=FMP, 21. septembar 2013 21:28

Raduj se. Prosli put smo bili 8, sad 7 .Napredujemoooo.

Galle

pre 10 godina

Dudo, hvala Vam sto radite posao koji drugi ne zele ili ne mogu i sto odrzavate nasu kosarku na nogama u teskom periodu, i pored nezahvalnosti sa kojom se susrecete. Voleo bih da ostanete i dalje na klupi i da sledece godine, uz vise srece sa zdravljem bitnih igraca, kompletirate sastav koji ce nas godinama radovati! Cestitke!

Nije vazno koliko ces puta da padnes, nego koliko ces puta da ustanes

pre 10 godina

Samo ogranicen covek ne razume zasto je vazno ovo sedmo mesto i odlazak na SP. Samo debil ne razume da iz kontinuiteta ucestvovanja na velikim takmicenjima moze da dodje uspeh.

nenad

pre 10 godina

rusija 142 miliona stanovnika
nemacka 81
turska 75
italija 60
poljska 38
grcka 10

oni se nisu kvalifikovali na svetsko prvenstvo u spaniji 2014,mi jesmo...


biti ispred svih ovih giganata je veliki uspeh!

prezirem dangube i pljuvače

pre 10 godina

Bojim se da ćemo ovog Dudu "od blata da pravimo"! Mi smo Srbi, užasno nezahvalna i nerealna sorta. Redovno pokušavamo da srozavamo upravo one ljude koji su najbolji među nama i koji su nas ponajviše zadužili. Pretpostavljam da to rade upravo oni koji NIŠTA u životu nisu stvorili, a takvih je nažalost - mnogo...

Shuluburic

pre 10 godina

Problem je što veliki broj igrača beleži strmoglavi pad u kvalitetu (i minutaži u klubovima) umesto da vremenom napreduje - Tepić, Tripković, Rašić, Musli, Perović, Raduljica, Paunić, Kešelj, Mile Ilić, Aleksandar Pavlović. I kao rezultat toga, uz povrede i otkaze, imamo veliki broj debitanata. Tako će biti i nadalje. Nepromišljeni prelasci u jake klubove za dobru kintu vode k sunovratu individualnom i reprezentativnom. Zašto je Micić bolji od Tepića, Rašića, Miljenovića i drugih? Pa zato što ima dobru minutažu i poverenje trenera. A zašto je Radnički Kg. najgori srpski klub? Pa zato što igraju stranci i igrači na zalasku karijere.

Divos

pre 10 godina

Могло је ово ЕП много боље испасти, и испало би да није било срамотног лажирања Шпанаца, и да смо ифграли меч 1/4Ф са Италијом, али добро, ваља упамтити (и вратити када се укаже прилика), остварен је циљ, пласман на СП.
Неки мисле да је ово било слабо ЕП, додуше није играло 10-ак важних играча (времешне и ветеране старије од 32,33 ипак није озбиљно помињати), али увек ће то тако бити. Варају се сви који имају такво мишљење, ово је било супер-јако ЕП (погледајте саставе Грчке и Турске, и где су зваршили), и биће још јаче за 2 и 4 године, ваља се припремати за то време.
Да ли ће Дуда остати као селектор? Одлука је његова, али било би сјајно да остане, и мислим да би био прави потез да се већ одреди наследник (а хвала Богу, имамо сјајних стручњака) и да му буде асистент на СП. По други пута у 4 године (овај пута изнуђено због бројних малера) извршено је подмлађивање, овде је 7 играча млађих од 22 године (све остале екипе имају највише једног илио двојицу, Шпанија рецимо нити једног), на ове младиће се мора рачунати, надајмо се и да ће Крле моћи одиграти још пар година на овом нивоу, ту су још увек млади Бјелица и Марковић (по 25), надајмо се да ће Тео, Лучић и неки од одличних играча на поз.4 бити здрави и спремни за напоре СП, + неки од младића који су играли СП У-19 (видећемо како ће напредовати), и то је то.
Имаћемо на СП младу, али за годину искуснију екипу и верујем да могу доста урадити, са Дудом наравно.

Suk

pre 10 godina

Ovo jeste uspeh, ko je jos dosao sa toliko debitanata i ostvario nesto bolje? Samo napred, ne osvrcite se na kriticare. Sledece godine tim moze da bude samo jaci:-).

svetac

pre 10 godina

Ostani Dudo pa da sledece god se prosetamo do zlata
(dragon321, 21. septembar 2013 21:17)

Da nema ovog genijalnog naroda trebalo bi ga izmisliti.Na jedvite jade osvojise sedmo(alo sedmo!)mesto na nikad slabijem evropskom prvenstvu i vec su komentatori krenuli da osvajaju zlato na svetskom.

aca 39

pre 10 godina

Cestitam. Ovoj mladoj generaciji je trebalo jedno ovako takmicenje da se iskale i osete kako je igrati sa najacim reprezentacijama.Ekipa je talentovana samo joj je trebala odredjena kilometraza tj.iskustvo da steknu. Na svetskom prvenstvu kako Duda rece uz par iskusnijih igraca moze i neki stepenik vise.

PFC

pre 10 godina

Selektore svaka cast ali ocekujemo objasnjenje zasto Andjusic pre Milosavljevica,igrace kao sto je on mogu se naci na svakom terenu gde se igra basket a tvrdim da ima i dosta boljih od njega i zasto Stimac pre Marjanovica

Slobodan

pre 10 godina

Mnogo je vazno da Duda ostane selektor. Bez dileme- najbojli reprezentativni trener u istorji kosarke. A ako se covek umorio, sto je vise nego razumljivo, bilo bi idealno da ubedi Zeljka da preuzme reprezentaciju- najboljeg trenera u istorji kosarke. Ljudi, kakve trenere mi imamo- steta sto to neki igraci ne cene, a bilo bi bolje i za njihovu klupsku karijeru da rade sa Dudom ili Zeljkom u reprezentacji.

AlCapone

pre 10 godina

Dobro, desavale su se neke cudne stvari, veliki padovi itd., ali tezko je o tome adekvatno suditi samo na osnovu pogledane utakmice.

Meni je ovaj tim na kraju ostavio pozitivan utisak. Pobedili smo finaliste ovog prvenstva, i ova poslednja utakmica bila je dobra i kvalitetna. Ovo je ipak najmladji tim na prvenstvu i plasirali su se na SP i treba im cestitati. Onaj tko nije zadovoljan ovim rezultatom nije nicim zadovoljan.

Sada predstoji da savez pocne intenziovno raditi na projektu SP 2014, treba obezbediti da nam igraju svi najbolji igraci, imamo kvalitet i u najjacem sastavu uvek smo kandidati za najvisa mesta.

Jedva cekam da pocne nova klubska sezona i da gledam nase igrace u domacim klubovima, Bogdanovica, Kalinicia, Micica itd.

Na kraju cestitke Ivkovicu, strucnom stabu i svim igracima.

zlaja

pre 10 godina

Svi pravi navijači i ljubitelji košarke bili bi presrećni da gospodin Ivković nastavi sa svojim poslom. Boljeg trenera jednostavno nema. I on je sam mnogo puta isticao da uživa u selektorskom poslu i u radu sa ovim momcima. Ima naravno i stvari u našoj košarci koje se Dušanu Ivkoviću ne sviđaju i koje su loše, ali nadam se da će se naš selektor ipak odlučiti da ostane, to bi bilo za ekipu neprocenjivo. Sigurno da i on to želi.

Dale

pre 10 godina

Nadam se da ce Ivkovic ostati selektor.
Nije bezgresan, ali je i dalje najbolja opcija za ovaj mladi tim, vidi se i u izjavama igraca koliko ga vole i postuju.
Nije lako igrati na prvenstvu bez pleja i krilnog centra... Dogodine ako tu budu Velickovic, Teodosic i Lucic uz kostur ovog tima bice to kako valja.

Dudo ostani!

sremac

pre 10 godina

Nadam se da ce ga zameniti neko od perspektivnih trenera (Djordjevic, Kokoskov, Obradovic...) jer je rekao da nece vise voditi reprezentaciju. Ko god da dodje mora nastaviti Dudinu praksu da pripreme pocnemo mesec dana pre osalih ekipa. Dudo hvala ti

srbEUin

pre 10 godina

Mnogi naši pozvani igrači, za koje je Duda procenio da su najbolji, nisu hteli da igraju na EP. i kada su igrali u kvalifikacijama nije bilo bolje, već naprotiv, očajno (verovatno zbog odnosa među igračima). Dakle nismo mogli da sastavimo naš najjači tim, ali to nije mogla ni jedna druga reprezentacija, osim možda Litvanije, tako da konačna tabela ipak odslikava realno stanje kvaliteta evropskih ekipa.
Dobra okolnost je što smo uigrali nove igrače (9 debitanata) za buduća takmičenja, kojima je ovo iskustvo od ogromnog značaja što će nam dati dodatni kvalitet u odnosu na ovo EP. Realno nismo za medalju, a mogli bismo sa ovim timom u budućnosti na postolje, uz pojačanja na pos 1 i 4.

Ovaj tim može da igra dobru odbranu, ali mu je napad slabija strana. Previše bojažljivo i šablonski. Bekovi nedovoljno probijaju, ceo tim igra statično, loš procenat šuta i za 1 i 2 i 3. Sa dodatnim iskustvom i samopuzdanjem mora biti bolje. Jedini aktivni u napadu Nedović i Bjelica. Igraju hrabro, napadački ali ih ostali vrlo slabo prate, pa zato i prave više grešaka.

SVE U SVEMU: Obzirom na sve okolnosti, moramo biti zadovoljni. Ovaj tim može još da napreduje.

Baki

pre 10 godina

Ma ostani Dudo do kraja - naseg ili tvog svejedno.
Nas narod ima pamcenje i rezon kisne gliste, tacno sam znao da ce opet euforija i hvalospevi da krenu ako pobedimo Italiju. Pa ljudi mi smo 7., izblamirali se na nekoliko utkamica, izgubili cak i od Makedonije, Crne Gore i Ukrajine, mucili se s Belgijom. Pa koji ce nam cilj biti na svetskom prvenstvu, da budemo medju prvih 12 ili 15.
Odgovorno tvrdim da bi sa drugim selektorom sa modernijim shvatanjem kosarke, kao i uz dodatak nekih igraca koje nije pozvao ili se zbog njega nisu odazvali, mi borili za medalje sa Spanijom, Francuskom i Livtanijom.

vrsnjaci

pre 10 godina

Dudo,iskoristi dok si jos u Sloveniji da se posavetujes sa Majk Fratelom kako napraviti rezultat za samo mesec dana priprema. Igraci Ukrajne sigurno nisu talentovaniji i bolji od ovih sto je Duda selektirao. Nek ti objasni malo sta je alternativna odbrana,sta je motivacija,sta je balans u igri spolja-unutra,kako podici ekipu posle teskog poraza,kako sutirati sl.bacanja i trojke.Ima tu puno stvari na kojima i ti kao trener treba da radis i popravis iako si u poznim godinama. Nije sve samo do igraca i njihovog kvaliteta!

Replay

pre 10 godina

Dosao Duda.

2009
Popovic, Tepic, Teo, Paunic, Bjelica, Markovic, Tripkovic,Raduljica,Krstic,Perovic,Novica,Macvan.

2013
Bjelica, Markovic,Krstic.


Neki su otkazali zbog povreda (Teo,Novica)
Neki nece da rade sa Dudom (Macvan)
Neke nije ni zvao(Popovic,Tepic,Paunic,Tripkovic,Raduljica,Perovic)

Da li je Duda pogresio sa smenom generacije(2009) ili nije?

Sad je igralo 9 debitanata.Da li ce na sledecem SP-u igrati:Nemanja Krstic, Andjusic, Micic, Stimac, Gagic, Katic , Kalinic?Ako ne, zasto su isli na EP?

Ovaj Ep je bila mnogo bolja sansa za medalju nego SP, OI.

brainiac

pre 10 godina

Penzija. I ja se slazem. A tako ce i biti,ne bi igraci posvecivali njemu ovu pobedu da ne znaju da ce da ode.
Ali NIKAKO ne dovoditi nekog ubicu kosarke kao sto su bili Slavnic i Sakota!
Po meni,jedino Obradovic je sposoban da to odradi vrhunski,ali on nema sanse da prihvati,rekao je da je zavrsio sa reprezentacijom za sva vremena.
Rekao bih da je i Vujosevic dorastao tome,ali ne vole ga Zvezdasi,pa zbog eventualnih podela i napada pola Srbije na njega,mislim da on ne bi mogao da radi na miru,pa ni on nije resenje.
Tako da ne znam ko bi od domacih trenera mogao da vodi reprezentaciju. Pesic nije slobodan. Mozda da se razmisli o Dusku Ivanovicu,a da mu Sale Djordjevic bude pomocnik,pa da posle njega on preuzme.

Lupajte minus

pre 10 godina

Sta se ovo desava? Proslavlja se osvajanje drvene medalje i 7 mesto?! Sa Katicem i Stimcem, ne moze se ni ocekivati nista bolje.

Selektore, PENZIJA!
(SAMSUNG+TOSHIBA=HP & ILR+COVIC+CZ=FMP, 21. septembar 2013 21:28

Raduj se. Prosli put smo bili 8, sad 7 .Napredujemoooo.

Nikola

pre 10 godina

Stoji pored terena i gleda kako protivnik pravi 20-0 razliku,a ovde ga hvale kako je neki extra selektor,dal je to zbog takatike "daj krsticu".Posto u svadji sa skoro svakim igrace preko 25god uradio smenu generacija sa decom koju moze da vaspitava.Taj duda je bar unistio dve genracije vrhunskih igraca...

Gajetano

pre 10 godina

Uz duzno postovanje velikom treneru, ali ovo je alibi izjava koju smo ruku na srce i ocekivali, zar ne?

Ovo nije "veliki uspeh" vec samo relativni uspeh naseg relativno mladog tima. Po meni bi to bila realnija izjava. Stalno je promovisao taj plasman od 5-7 mesta, sto smo na kraju i dobili! Ubuduce treba biti oprezniji u zeljama i promovisanju ciljeva. Rezultat toga je katastrofalna priprema utakmice sa Spanijom od strane strucnog staba, a ta utakmica je bila najvaznija na sampionatu. Jeste da su ovi trenutno jaci tim od nas ali u sportu ne pobedjuje uvek jaci, pogotovu ne u jednoj utakmici. U tome je draz sporta i zato ga svi volimo i gledamo. Mislim da je izbor cilja i procena snage spanskog tima bila "pre-realna" i to se prenelo na igrace koji su na teren izasli uplaseni ko grlice. A to nije odlika niti mladosti, niti ovih igraca, sto su danas i pokazali.

Pozdrav,

Aleksandar

pre 10 godina

Ivković je dodao da će u narednih nekoliko dana objaviti da li će ostati selektor reprezentacije Srbije. (B92)

Pre pocetka EP Ivkovic je izjavio da sigurno nece da vodi ekipu na Olimpijadi 2016. Mislim da je, uprkos njegovim ogromnim uspesima u proslosti, njegovo vreme proslo. Sad bi bio pravi trenutak da se povuce, da ostane legenda i da neki drugi srpski trener (a imamo mnogo dobrih) preuzme reprezentaciju, formira ekipu od najboljih 12-15 igraca i uigrava tim koji ce da ostane na okupu u narednih 5-6 godina. Do Ria 2016 imamo jos svetsko i jedno evropsko prvenstvo na kome tim moze da se uigra, stekne iskustvo (verujem i u medalje na tim takmicenjima) i tako cemo maksimalno spremni kao jedni od favorita da stignemo 2016 u Brazil.

Uspeh ili - katastrofa?

pre 10 godina

Tako ovo sedmo mesto ocenjuje Duda Antic, pardon, Ivkovic! A sad pogledajte sta o tom "uspehu" misli ledgendarni Stankovic: “Sа željom dа budem jаko uljudаn, reći ću dа je to što smo ovde videli rаvno kаtаstrofi. Frаncuzi i Špаnci nа turniru dominirаju, а mi nemаmo nijednog tаko kvаlitetnog igrаčа kаo oni." Hej, rece to covek u ULJUDNOM tonu! A ovi igraci ogorceni sto sto ih ljudi kritikuju! Ne samo sto su te kritike zasluzili, nego deo tih igraca uopste nije zasluzio da igra za Srbiju. Kao sto je i Ivkovic vec odavno zasluzio da ode u penziju, i da nas vise ne dribla svojim "profesorskim" prevarama! Srbiji ce opet krenuti - kad Ivkovic ode! Jer, gore od ovog ne moze! Gubiti od autsajdera, i katastrofalno gubiti kad je najvaznije - e, to je mera slabosti jednog tima!

SAMSUNG+TOSHIBA=HP & ILR+COVIC+CZ=FMP

pre 10 godina

Sta se ovo desava? Proslavlja se osvajanje drvene medalje i 7 mesto?! Sa Katicem i Stimcem, ne moze se ni ocekivati nista bolje.

Selektore, PENZIJA!

Bas smo uspesni

pre 10 godina

Putuj Igumane i pusti malo da drugi rade.
Zasto ti je otkazalo 9 igraca?
Kada ce biti uspeh medalja?
Hrvatsku smo dobili na pripremama a oni se bore za medalju a mi treba da secemo vene na 7. mesto!
Francusku i Litvaniju smo dobili u grupama a oni igraju finale.
Pusti malo demagogiju i realno pogledaj zasto igramo bez odbrane. Igrace si pripremio za Spaniju kao da su izasli na piknik.

Nebojsa

pre 10 godina

Meni tako neopisivo idu na zivce svi "znalci" kojima Duda ne valja. Znaju oni da treba "dovesti nekog mladjeg", ama niko ne kaze KOGA!!! Ko to osim Dude moze da sa ovakvom ekipom (bez Tonija Parkera, a sa Micicem, Krsticem i Kalinicem, koji nemaju cak ni iskustvo igranja ABA lige) izbori plasman na SP?

pero

pre 10 godina

hvala na svemu,ali vreme je za penziju,tri meseca priprema ko da idu na himalaje,njabolji igrači bojkotiju repku zbog tebe,sale djordjević sledeći selektor

kike

pre 10 godina

Mislim da je krajnje vrijeme da Duda ode.Sada smo se provukli kroz iglene usli na SP, najvise zahvaljujuci cinjenici da je ovo mozda najlosiji sampiontat u istoriji, obzirom da je 70tak igraca otkazalo ucesce na istom.Takodjer nije beznacajnio ni to sto su Talijani bili premoreni zbog 3 utakmice u 3 dana.Dok je tu Duda mi nikada necemo igrati sa najjacim satavom.Sa gomilom igraca je zakuhao.Nemoguce je da su svi oni krivci, a on jadan nevinasce.4 godine je trubio da su OI glavni cilj ciklusa i nije se plasirao u London.Zbog njegove sujete i nepozivanja jakih igraca smo propustili najvecu sportsku smotru.Srbija jednostavno na SP mora da ide sa najjacim timom, uz nadu da nece biti povreda, jer je to jedini nacin da tamo budemo respektabilni, pogotovo u svjetlu cinjenice da Mundijal prvi put skupa organizuju FIBA i NBA i ocekuje se da ce bar evropske ekipe doci u najjacim satavima.Mi sa Dudom na celu nema sansi da idemo sa najboljim timom.Ako odemo u slicnom sastavu kao sad, obrukat cemo se ko nikad..sluzicemo za popravljanje kos razlike.Naravno, ovaj put je bilo puno povreda i to je olaksavajuca okolnost ali i kada su svi bili zdravi Duda zbog sujete nije birao najbolji tim.

NEDJA

pre 10 godina

S obzirom s kakvim timom smo otisli ovo je zaista uspeh.Jednostavno,imali smo mali fond kvalitetnih igraca za EP i kad neko od njih nije imao dan trpela je cela ekipa.Imali smo puno oscilacija,neke odlicne utakmice(Litvanija i Francuska),dobre(BiH,Letonija,Italija),slabe(Crna Gora,Belgija,Ukrajina),ocajne(Makedonija,Spanija,Slovenija).Imali smo u prvoj fazi mnogo srece jer smo sa skorom 3-2 preneli 4 boda dok je BiH sa istim skorom ispala u prvoj fazi ali nas je zato sreca potpuno napustila u drugoj fazi kad smo kao 1. u grupi u 1/4 isli na Spaniju.Ovaj tim bi bio mnogo bolji da su igrali Teodosic,Micov,Milosavljevic,Lucic,Savanovic,Velickovic,Erceg,Marjanovic uz Nedovica,Bogdanovica,Bjelicu i Krstica imali bi tim za medalju ali sto zbog povreda,otkaza,odluka selektora bili smo desetkovani i zbog toga je ovaj plasman uspeh.

Ђорђе Чварков

pre 10 godina

Пази овако , полуфинале ESP - FR , последња два минута регуларног тока утакмице . Да је ДУДА на клупи ESP , победа Шпаније , а да је селектор FR , рутинска победа Француза . На чисти шмек . Ко се слаже нека лупи плус , ко не , минус . Покушајте објективно !

Bilo nekad

pre 10 godina

Za nas je i plasman na evropsko prvenstvo postao uspeh, a nekima se priviđaju medalje na svetskom.
Sanjaćemo mi i evropsku medalju, a na svetskom biće sreća da se prođe prva grupa i da ne izgubimo od nekog sa 50 razlike.
Medalje su već rezervisane za USA i Špance, a za tu treću će se boriti Litvanci, Francuzi, možda i Argentina.
To jeste realnost i zato je Ivković u pravu kad kaže da je ovo sedmo mesto uspeh.
Ni meni nije lako da se na to naviknem ali na žalost polako padamo u našim najtrofejnijim sportovima, odbojka, vaterpolo, sada i košarka, u fudbalu i rukometu smo već godinama sitna boranija.
Ostao je samo tenis, dok Đoković bude imao volje da održi taj nivo i onda ćemo da se radujemo samo pojedinačnim uspesima tipa tekvondo, rvanje, bacanje kamena s ramena itd, i bićemo srećni kad na olimpijadama osvojimo jednu do dve medalje.
Koliko se ulaže u sport u ovoj raspaloj zemlji i to je puno.

E, moj Ivkovicu...

pre 10 godina

I tako Ivkovic opet SAM SEBI DAJE OCENU! Da bi mogao nastaviti da ukopava srpsku kosarku! Svima koji kazu i misle da Srbija nema boljeg jedno pitanje: A kako znate da nema boljeg, kad niko ne dobija priliku, pored ovog Ivkovica koji od sampionata do sampionata nize ocajne rezultate, i proglasava ih - velikim! Ukrajina i Makedonija pozdravljaju! I onih 30 razlike protiv Spanije pozdravljaju. I Antic Radomir pozdravlja, brat rodjeni "Dude" Ivkovica! A ova narod sto se pali na tu dvojicu egomana - taj narod nikad necu razumeti! Da da dodje na mesto selektora Djordjevic, zaboravili biste u trenu Ivkovica, zacutali biste zauvek. Isto kao sto vise niko ne bi ni spomenuo "foliranta" Antica, kad bi sansu dobio Stojkovic ili Muslin.

Bojan

pre 10 godina

Covek napravio gomilu odlicnih kosarkasa od gomile prosecnih. Da nije njega bilo ne bi bili ni gledali basket vise. Samo hvale o ovom coveku...

podgoricanin

pre 10 godina

Pricajte vi sta hocete,ali jedan je Duda Ivkovic...Covjek koji ima 70 godina,koji staracke dane treba da posveti zeni,djeci i unucima,on trosi zivce na kosarku...Pa jeste li vi njega vidjeli sa koliko emocija on vodi meceve? Umjesto sto ga kritikujete,trebali bi da naucite nesto od njega...Mnogo ste nezahvalni...Sta bi Crna Gora dala da ima ovakvog strucnjaka...Braco,zelim vam svu srecu na svjetskom prvenstvu...pozdrav iz CG

ultrasrbin

pre 10 godina

Odluci kako zelis,ali objasni sledece :

- Zasto Stimac i Gagic ispred Marjanovica?
- Sta se desilo sa Raskom koji je bio nosilac na pripremama i mogao je da pojede Gasola? Zasto je gurnut u drugi plan pocevsi od utakmice sa Francuzima?
- Zasto ne Milosavljevic ili bar neki plej umesto malog Krstica?
- Kada je Andjusic postao grejac klupe umesto beka sutera sa vrhunskim %?
- Imaju li svi igraci isti tretman ili neki mogu da prave suterski trening u bitnim utakmicama,a drugi se kaznjavaju za 1 promasaj?

Davor

pre 10 godina

Sve sami strucnjaci na ovom forumu ocenjuju rad coveka koji decenijama osvaja medalje ,pehare itd....E deco deco veze vi nemate...Duda kralj!

s

pre 10 godina

Pa dobro ako nije Duda valjao sta je trebalo da zove Jamesa I Cobya da igraju za nas? pravi problem naprave POJEDINCI koji sede po splavovima, pogledajte Spance oni se svi odazivaju nema splavova I Pau Gasol nemoze od povrede ipak je tu.Dobro kaze Djordjevic nekad je bilo cast kad te pozovu pojedinci su plakali kad su ispali iz repke a sad........

Djole

pre 10 godina

(igor, 22. septembar 2013 14:57)

Sta sve covek ne cuje... Pa on bi vodio Tea i Lucica da nisu bili povredjeni,zvao je Savana,Velickovica,Micova,Macvana,otkazali su (neki opravdano). Jel' on kriv? Zasto bi oni bili u svadji sa njim? Zato sto pokusava da vrati nasu kosarku tamo gde je nekad bila? Na EP 2003. smo bili 6. na OI 2004. bili 11.,2005 i 2006 ispali u 1/8 finala,2007 ispali u 1. krugu! 2008 na OI nismo igrali! I on dodje i 2009 uzmemo srebro,2010. 4. mesto,2011 cetvrtfinale i sad obezbedimo plasman na SP sa ekipom 9 debitanata i vi nezadovoljni! Vecina nas podrzava Dudu i on to zna i nece da glumi nerealnost i pravda se nekim tastatura komentatorima koji su razmazeni!

Haos

pre 10 godina

Koliko samo budala ima u ovoj zemlji strasno. Da li je moguce da neko kaze da je Dudina kosarka prevazidjena, a on pre samo godinu dana od Olimpijakosa u raspadu napravio nepobedivu masinariju I promarsirao do evropskog trona I okoncao dominaciju Panatanaikosa cak I ostavio tim koji je opet osvojio titulu. On je jedina osoba koja drzi glavu ove nase kosarke iznad vode I ispravlja ono sto je drug Vujosevic unistio za ovi dvanest godina, stvarajuci karatiste, dzudiste I rvace koji uz zmirkanje sudija svakog mogu da pobede. Kad kos treba da se pogodi iz daljine tu su neki stranci obicno Ameri da namaknu do 70 poena, a karatisti svoje odrade uz pomoc sudija I sve super. Za roming se nikad para nije imalo ali I Beograd je odlican jer znate to je Menhetn za onaj crnogorski krs na nekoj cuki.

cips

pre 10 godina

Odluci kako zelis,ali objasni sledece :

- Zasto Stimac i Gagic ispred Marjanovica?
- Sta se desilo sa Raskom koji je bio nosilac na pripremama i mogao je da pojede Gasola? Zasto je gurnut u drugi plan pocevsi od utakmice sa Francuzima?
- Zasto ne Milosavljevic ili bar neki plej umesto malog Krstica?
- Kada je Andjusic postao grejac klupe umesto beka sutera sa vrhunskim %?
- Imaju li svi igraci isti tretman ili neki mogu da prave suterski trening u bitnim utakmicama,a drugi se kaznjavaju za 1 promasaj?
(ultrasrbin, 22. septembar 2013 10:20)

Ko si ti da ti jedna trenerska velicina kao sto je Ivkovic polaze racune?!

akajea

pre 10 godina

taj isti duda je osvojio SREBRO na evropskom i 4 mesto (realno SREBRO jer smo pokradeni) na svetckom i vi sad tu pametujete, smesni ste ;d

Pogled sa strane

pre 10 godina

Iz naslova se zakljucuje da Dudin ostanak/odlazak zavisi isključivo od njega. To zvuči i znači prilično egoistično i "suvereno". Pomalo je paradoksalno ali Duda je istovremeno snaga i problem srpske košarke, zbog slabosti njenog sistema kojeg zapravo i nema. U takvim uslovima kult ličnosti dobija najplodnije tlo. Duda je dragocen kao strateg "pravljenja" IGRE, mnogo manje i tima. I to bi uradio dobro da svi igrači hoće da "trpe" njegov specifičan ali veoma grub despotizam. Nama su u budućnosti mnogo važniji igrači. Mislim da bi Dudi trebalo da se dodeli uloga strateškog savetnika (što je i bio godinama Obradoviću), niakko da nastavi sa ulogom koju ima sada. U ciklusu od šest godina Duda nije napravio malo, prvenstveno u prve tri godine. U druge tri bio je daleko manje uspešan sa veoma vidljivim (očiglednim) propustima u odabiru igrača, pripremama tima i vođenju utakmica. Te greške su zapretile da nam zapečate košarkašku "priču" koja je naša dragocenost. Mislim da je Duda dobrodošao kao dobronamerni savetnik i "čuvar" osnovnih vrednosti nacionalne košarke: da za reprezentaciju ne igraju stranci, da imamo prepoznatljivu čvrstinu i dinamiku u igri odnosno pobednički mentalitet kao i da svojom harizmom "pokriva" svaki naš nacionalni tim a naročito seniorski. Mislim da je važno Dudu zadržati ali u novoj ulozi, ne onoj koju on hoće nego onu za koju nađemo da nam najviše odgovara. Ako na to ne pristaje očigledno je da je sam sebi važniji i značajniji nego čitava srpska košarka.

ivana

pre 10 godina

Plasman na SP jeste uspeh. Pristup igri na nekim utakmicama jeste zabrinjavajući. Duda je vrhunski trener, ima toliko uspeha da to i dokaže, na pojedinim utakmicama mislim da je trebalo drugačije da reaguje ali smatram da je izvukao maksimum na ovom EP od ovog sastava.

Iako Duda ode, samo NE OBRADOVIĆ. Ne mogu da zaboravim EP 2005!!! Ne mogu da zaboravim EP 2005!!!

Kiba

pre 10 godina

Odgovorno tvrdim da bi sa drugim selektorom sa modernijim shvatanjem kosarke, kao i uz dodatak nekih igraca koje nije pozvao ili se zbog njega nisu odazvali, mi borili za medalje sa Spanijom, Francuskom i Livtanijom.
(Baki, 21. septembar 2013 22:24)

"Odgovorno tvrdim" je izraz koji se koristi da se pojača težina nekog stava: znači da tvrdiš nešto pod odgovornošću, da si odgovoran za tu tvrdnju imenom i prezimenom. Jel ne vidiš ironiju u tome da bilo šta "odgovorno tvrdiš" na internetu, a pogotovo da se onda još potpišeš nadimkom ("Baki")?

Uvek je najlakše tvrditi sve i svašta pod okriljem anonimnosti, evo ja sad mogu da tvrdim da sam nepobediv npr.

hijena

pre 10 godina

Jedan Tony Parker je igrao za reprezentaciju a do polovine juna je igrao play-off Nba lige, Marc Gasol i ostali najbolji Spanci su igrali za svoju zemlju, a nasi neki od najboljih zadnjih 10 godina nece da igraju za svoju reprezentaciju. Volio bih da pitam Radmanovica koji je njegov problem, Pavlovica koji je njegov problem? Koji problem imaju Erceg, Micov, Velickovic?

realista

pre 10 godina

Jedino Sasu Djordjevica bi podrzao CEO Srpski narod ! O njemu kao vrhunskom igracu i treneru koji ceka PRAVU sansu, ne bih pisao. Svi znamo njegove ljudske i ostale kvalitete. Cinjenica je da bi velika vecina volela da nasledi Dudu. Napravite realnu anketu, ispitajte da li mozda nekim Menadzerima smeta!? Sto ga nema u Savezu , Partizanu, Zvezdi, Repki ... ? Pa nas informisite ... SALE NACIONALE !!!

Svaka ti čast ali vreme je za druge

pre 10 godina

Da odeš nego šta. Nemogu da gledam više njegove hokejaške izmene. Uđe Gagić napravi jednu grešku odma napolje. Uđe Katić promaši jedan šut odma napolje. Uđe Anđušić takođe. Pa kako ljudi da se razigraju da uđu u neku seriju kad ih odma izbacuje.

luka

pre 10 godina

čitam vaše komentare i ne verujem...mislim na one koji pljuju dudu...niko ne spominje pod kakvim uslovima i kakvu korist ima duda da vodi reprezentaciju...nikakvu...možda ima i svoj lični trošak....zbog tog razloga niko od vajnih trenera ne želi taj posao.čovek mora mnogo voleti svoju zemlju i košarku da bi bio na dudinom mestu...

Zoki

pre 10 godina

Igraci se ne odazivaju, pripreme 3 meseca kao da je godina 1988, cela taktika je "daj Krletu pa sta bude", ali vazno da se on izdire na mlade igrace u tajm autu pa se ovaj narod lozi, kao Duda autoritet. Pa ako vam je glavno sto je autoritet onda neka vam ostane Duda i neka 7. mesto u Evropi bude uspeh. A ako hocete trenera koji ce da postize rezultate kooje po kvalitetu igraca zasluzujemo onda malo mucnite glavom.

valjevac

pre 10 godina

nama ne valja Duda,ne valja Kari,jer su Despoti,a jedino sa njima smo ostvarivali uspehe!Ajde da razumem razmažene "zvezde" koje hoće da seprovode i odmaraju,a ne da idu na pripreme,ali ove "stratege" po forumima što svašta piskaraju ne mogu!Setite se kako smo prolazili sa kvalitetnijim timom a pod vodjstvom Željka,Šakote,Dula.Zato svaka čast ovoj ekipi,sa malom osudom za poraze protiv Španije i Slovenije,nisu oni toliko bolji.Mogla je biti znatno manja razlika,ali možda i ta škola mora da se prodje.

chubby checker

pre 10 godina

Srbiji ce opet krenuti - kad Ivkovic ode! Jer, gore od ovog ne moze! Gubiti od autsajdera, i katastrofalno gubiti kad je najvaznije - e, to je mera slabosti jednog tima!
(Uspeh ili - katastrofa?, 21. septembar 2013 21:57)

misliš? izanaliziraj onda molim te malo rezultete koje je reprezentacija beležila posle SP-a 2002 pa sve do EP-a 2009 godine pa ćeš videti da ovo ipak nije "toliko loše"

Savo MARIC

pre 10 godina

Čestitam i svaka čast deco i TATA Dudo. Predstoji veliki i predan rad do odlaska na SP, gde ćemo, uz dobru kombinaciju iskustva i veoma talentovanih klinaca, mogli da igramo itekako zapaženu ulogu.

dejan877

pre 10 godina

E Dudo,Dudo svaka cast na gomili pozitivnih stvari koje si uradio ima ih mnogo vise nego ovih negativnih.Mislim da su zbog dobrih igara reprezantacije u pripremnim tekmama,a i pogotovo protiv Litvanije na pocetku Ep,ljudima dosta porasli apetiti,od realnih.Ipak je ovo jako mlad tim,koji nije imao nesrecu da naleti na jednu Spaniju(u kakvom god sastavu veoma jaku i iskusnu)al opet sam siguran da nasi momci na toj tekmi nisu dali ni 20% od svojih mogucnosti.Ono sto zameram Dudi,da smo odradili dosta slabu pripremu za taj mec,nasi glavni igraci su totalno podbacili,mislim da smo taj mec izgubili jos u svlacionici od imena Spanija,zameram mu da smo formu prerano tempirali,zameram mu sto je morao da povede jednog Milosavljevica,a bogami i Marjanovica,samo da stane sa onom visinom u reket kad igramo zonu i da protivnici ne pomisle da krenu na ulaz.Eto to su moje zamerke,i na osnovu njih mislim da necemo naci boljeg od Dude.I jos da kazem za slobodna bacanja,kriticari, to je segment igre koji se uci u klubovima i od kadeta,dal mislite da Duda za mesec dana priprema u seniorskom timu treba da ih uci bacanjima.Uglavnom momcima svaka cast,odigrali su srcem i sve pohvale svima!!!Uvek uz Srbiju!!!!

basketas

pre 10 godina

Duda je genije. Da ima upola dobre igrace jao sto smo imali ranije prosetao bi se prvenstvom. Pogledajte malo biografiju Dudinu, koliko medalja, koliko seminara odrzanih(mogao je napisati 1000 knjiga iz kosarke), a onda skorojevici kosarkaski pocnu analizirati Dudinu igru. Ono sto znam sigurno je da ko god se ozbiljno bavio kosarkom i razumije igru zna kolika je Duda velicina. Doktore ostani trebas nam.

abraham

pre 10 godina

kada mi je bilo najteze u zivotu i kada sam dozivio najvece ponizenje u zivotu poslje sloma u krajini, ti si sa svojim momcima uspio da vratis osmjeh na lice meni i hiljadama drugih izbjeglica i kakav takav ponos te davne 95-te. ostani dudo, budi sa nama jos malo. hvala ti za sve.

Veerghoen

pre 10 godina

Gospodine Ivkovicu, povedite ove golobrade mladice na Iberijskom poluostrvu da uzmu medalju. Nacija zeli da ostanete na mestu selektora za dobrobit srpske kosarke. Volimo vas.

Realno

pre 10 godina

Tipicna zamena teza gospodina Ivkovica. Pravo je pitanje ne da li ce on sam podneti ostavku vec da li ce savez razmotriti njegovu odgovornost i mozda doneti odluku da mu se da otkaz posle neodlaska na olimpijadu, odlaska na evropsko prvenstvo kao poslednje ekipe iz kvalifikacija ili "uspeha" koji je sada ostvaren. Sa ovim timom mozda to i jeste tako ali se postavlja pitanje zbog cega neki dobri igraci otkazuju ili zbog koga neki nisu ni pozvani. Nije moguce da su svi drugi krivi samo je trener bezgresan.

Duda majstor

pre 10 godina

Samo Srbijanci mogu osporavati Dušana Ivkovića i tražiti dolazak apsolutno neafirmisanog kao trenera Saleta Đorđevića. Isto kao u fudbalu, ode Antić, dođe Pižon. Treba nam biti čast što na klupi imamo takvog majstora, otišao je sa ekipom prosečnih igrača, izuzev Krleta i izborio odlazak na SP. Nije lako otići na SP, pitajte to Ruse, Grke, Turke, Italijane. Na kraju, moglo je i bolje da nam se otvorio žreb, šta biste onda pričali?

Danilo

pre 10 godina

Ljudi. Teo i Micic na pleju, Nedovic i Bogdanovic na 2, Lucic i Bjelica na 3, Savan i Novica na 4, Erceg i Krstic na 5, i vi ubacite jos 2 igraca :) to je moja ekipa za Spaniju, kada bi svi bili zdravi sa Dudom na klupi ova ekipa bi bila teska masinerija...ajde da se okupimo vise kako valja pa da vratimo spancima na njihovom tlu ;)

miske

pre 10 godina

Trebalo bi da ostanes, mada, ja sam mislio da ti ne umes da napravis kiks, ipak si I ti covek, malo si precenio ove momke, I da, izbor igraca jeste malo cudan ponekada. Ali ipak, ostani, zavedi disciplinu I to je to.

Gorango

pre 10 godina

Svim srcem zelim da hospodin Ivkovic ostane i zavrsi zappe to posao. Représenta cika ima og roman potencijal. Jedan los dan je pokvario nase raspolozenje ali momcima svaka cast. Samo slepi ne vide koliko ima stofa u toj reprezentaciji. Uz sasvim mâle korekcije sto se tiče sastava i iskustvom koje su ovi mladici pokupili bićemo strava. Taman da se Spancoma revansiramo na SP usred Spanije. Dusa mi je bila puna protiv Litvanije i Francuske.... Izgubiti sa trideset ili pola loša protiv Spanije ne lmenja nista, peto ili sedmo mesto, šta nas briga kad nemamo medalju !? Vazno je SP i da imamo kostur za velika delà, à momci su to u nekoliko primiez dokazali itekako.

ogi.cg

pre 10 godina

srbi sa ovom ekipom je duda napravio to,da mu trebate za zivota podici spomenik.to i sam kaze,samo citajte izmedju redova.i ne treba vise da vodi srbiju,jer na svakoj utakmici je covjek cijepao sebe za razliku od igraca.sem stimca koji pojma nema o kosarci al je zato srcem bio tu.za to mu svaka cast.dudo ti si legenda.pozdrav iz crne gore

prst na celo...

pre 10 godina

da li se neko nekada zapitao rzbog cega je toliko otkaza?! ajde da razumem da su u pitanju par igraca
ali ako pocnemo da nabrajamo
otkaze ili satro povredjene (osim
zaista povredjenih tea i lucica):
rakovic, macvan, micov, savanovic,
erceg, velickovic...pa vodjenje na prvenstvo stimca umesto marjanovica, andjudica umesto milodavljevica...pa mi smo jos i dobro prosli... svaka cast dudi ali mislim da je vreme za nekog mladjeg

Inat

pre 10 godina

Čestitam ovoj mladoj generaciji na uspehu. Oticice Ivković,ali ko će ga naslediti,ko će uzeti sad "vruć krompir u ruke" i voditi reprezentaciju. Ko će se odazvati novom selektoru,da li će se opet mnogi vaditi na povrede!?

U stvari

pre 10 godina

svetac, 21. septembar 2013 22:32). Dobili smo finaliste, izborili plasman za svetsko, od ovih klinaca meni dovoljno. Svakako mnogo mnogo vise od Sinisinih...

Ivan

pre 10 godina

Realno preostaje samo da se covek opet lepo zamoli da ostane. Alternative nema. Obradovic i Pesic su jasno stavili do znanja da imaju druge planove, a sve ostalo ne pije vodu. Slavnic i slicni nisu vredni pomena, Vujosevic bukvalno van Partizana nije imao nikakav rezultat, Muta Nikolic ista prica, vodio je samo nase klubove. Boza Maljkovic nikada nije hteo, a za Sloveniju hoce...

sasa jokic

pre 10 godina

Vidim da ovde niko me razume kako stvari funkcionisu. Pa vi ste ljudi zaboravili Miska Raznatovica? Pa sa kim Duda ima ugovor/dil? Pa ko pravi minutazu za prodaju, mislite da ce Misko da mu da da tek tako ode, i da neko ko nije u dilu dovodi svoje igrace, i posle SP ih "naplacuje"!
It's all about money dragi moji.....

joe

pre 10 godina

Meni nije jasno kako ljudi ne mogu da se pomire sa time da imamo jako prosecne igrace vec godinama, da i pored puno talenata u velikom mladim selekcijama oni ne napreduju kada dodju do A timova iz puno razloga, po meni najveci krivci upravo nasi timovi, i da od 2002 do dolaska dude 2009 nismo imali ni jednu medalju i isto dosli dotle da moramo da igramo kvalifikacije za evropsko 2009. Tako da je to stanje nase kosarke jos od pre vise od 10 godina, ne od kada je duda preuzeo, sta vise od kada je on preuzeo barem smo osvojili 2 medalje, sto nekoliko selektora pre njega nije uspelo i sa boljim, igracki gledano, timovima. Ja ne kazem da je duda bog, svi znaju da je trener jako bitan, ali na tokom tekme trener nije taj koji sutira trojke, bacanja, skace, igra odbranu i slicno. Jeste bezveze izgubiti od Spanaca tolikom razlikom, i po meni samo to je problem, da je to bio pristojan poraz ovaj rezultat, plasman na svetsko bi po meni ostavio sasvim dobar utisak.

pero

pre 10 godina

Nije sporno da je uspjeh 7 mijesto sa svim debitantima ali pitanje je zasto toliko debitanata u timu kada ima mnogo iskusnijih igraca koji su u najboljim godinama a da nisu dosli na ovo prvenstvo. Ovaj mladi tim je igrao nepovezano, sve se zasnivalo da pokoji pojedinac bljesne s vremena na vrijeme, u napad se islo bez posebne ideje tako da mislim da je 7 mijesto uspjeh ali samo kada se ima u vidu koliko je bilo tesko da se kvalifikuje na ovo prvenstvo.

marko

pre 10 godina

Bilo je dosta Dudo.Moze se biti uz reprezentaciju i na drugi nacin,tvoje znanje i iskustvo su nemerljivi i kao prvo mogao bi da pronadjes naslednika.Recimo,Saleta Djordjevica.

Zexx

pre 10 godina

Ukoliko Duda ostane vec vidim da ce novi tim biti Krstic i klinci, verovatno kadeti i poneki junior! I opet ce biti uspeh uci medju osam, sramota! Neka lepo ode, da za Srbiju konacno zaigraju najbolji! Ocigledno Duda ima neki problem sa njima, cim mu momci otkazuju!

fudbal=kosarka

pre 10 godina

Vec vidim da cemo i u kosarci proci kao sa smenom Radmira Antica u fudbalu! Zato cemo SP u fudbalu gledati bez nase reprezentacije!!! Seticemo se mi Ivkovica za 12-13 meseci!!!!!

shumadinac

pre 10 godina

naravno da treba da ostane jer je garant dobrog rada i dobre kosarke. Posle SP-a - Vlada Vukojicic! Hvala zvezdi sto ga je smenila prosle godine - vec sam se bio zabrinuo da ce nam oteti titulu!

rp

pre 10 godina

ma mozete vi svi pljuvaci da mu pljunete pod prozor jer on je za razliku od vas GOSPODIN a vi ni crno ispod nokta....gospodine dudo molim vas ako ste u mogucnosti ostanite

Genijee

pre 10 godina

Kada vidimo ko je sve iza nas, a koga smo sve pobedili, a posebno koliko smo pehova imali u sastavljanju i pripremama reprezentacije, nastup na EP naših je za svaku pohvalu!

Dudo ostani!

necu dudu

pre 10 godina

Sudeci po ovim komentarima, formirao se nekakav kult licnosti,obozavanja selektora Ivkovica. Covek nesporno ima iza sebe respektabilnu karijeru , ali pogledajmo nase rezultate u proteklih par godina :
2011. EP 8. mesto
2012. kvalifikaciona grupa 3. mesto
2013. 7 mesto
Ako ove rezultate smatramo uspesima, onda da nemojmo vise da se nazivamo "Zemljom kosarke". A da jesmo neka zemlja kosarke Ivkovic bi otiso jos 2011. posle 8. mesta, a da ne pricam posle proslogodisnje blamaze u kvalifikacijama. Uostalom rezultati nisu bitni vazno je da mi imamo najboleg selektora .

Rid

pre 10 godina

Ako kojim slučajem odluči da ode, voleo bih da vidim Kesara na njegovom mestu. Čovek je godinama uz Dudu (pomoćnik), vodio je i reprezentaciju na univerzijadi i prošetao se sa momcima do zlata pored Amera. Deluje mi kao stručan trener i sa autoritetom.

igor

pre 10 godina

Svim igracima koji su se odazvali pozivu svaka cast i sve cestitke. Ali me uvazeni gospodin prof.dr. Ivkovic nervira ovakvim stavovima. Kaze ovo je uspeh za OVAJ nas tim. Pa covece ko ti je birao tim , ti ili neko drugi ? Kakav je to nacin , izaberes tim , pa onda taj svoj izbor na ovaj nacin omalovazavas ? Previse su mladi i neiskusni, sto je tacno, pa sto si vodio juiore na seniorsko takmicenje ? Jeste bilo je povreda , ali je bilo puno i otkaza , nije otkazao jedan igrac , pa da kazemo mora da nesto s njim nije u redu , nego iz godine u godinu otkazuje sve vise igraca , a pita li se neko da ne otkazuju mozda zbog Ivkovica , mozda im nesto smeta ? Pitam se da li ce da ostane Ivkovic selektor , pa da iduce godine idemo sa univerzitetskom selekcijom na SP , ili cemo najzad da okupimo najbolje igrace ?

Veljo, ista ste vi banda, i ti i Dinkić!

pre 10 godina

Ako će ga zameniti Sale Đorđević ili Željko Obradović, ok, možda Kokoškov ili Aleksandar Džikić, mada bi to više ličilo na eksperiment, samo ne Muta i slični.

mkd

pre 10 godina

Posle svega sto sam ovde procitao, Duda bi trebao da ostane jedino ako jedno vas sto hiljada izadje na ulice sa transparentima da ga jos zeli u repki. Coveku trebate spomenik izgraditi, vratio vam kosarku iz mrtvih, stvorio ekipu za sledece 5-6 godine... i sto je najaznije, odrzao kult reprezentacije! Ko nece, ne mora. Reprezentacija uvek uradi vise za igraca nego bilo koji pojedinac za reprezentaciju.
Samo uzmite nas (Makedonija) primer.
Pre Litvanije imali smo samo jednog poznatog igraca (Bo) i osvojili 4-to mesto (imali bronzu i dzepu, a u 1/2 finalu igrali egal sa onom Spanijom 35min). Ginuli za svaku loptu i postali heroji i van makedonskih granica. Ko su bili pre Litvanije:
Antic - bez ugovora, neki ukrainci i bugarski Lukoil se neckali oko toga dali ce ga potpisati.
Gecevski - Penzija ili rodno Kavadarci su bili opcije
braca Stojanovski - amaterski Amak SP iz Ohrida (Damjan) i minute na kasicici u bugarskom klubu (Vojdan).
Samardziski - igrao u nekom Edrenu...
Ilievski - igrac bankrotirane Olimpije (igrao bez para)

nikola

pre 10 godina

Nadam se da ce ostati jos bar koju godinu, a posle njega mislim da je pravo resenje dovesti Igora Kokoskova. Mislim da ce mu za par godina isteci ugovor sa Gruzijom od koje je sa nepoznatim igracima napravio odlicnu reprezentaciju koja, uz malo srece na kraju sa hrvatima, zamalo nije prosla grupu, a izbacila hrvate koji su u polufinale na kraju usli.

Whiplash

pre 10 godina

Obradović reče da više neće da se bakće sa reprezentacijom. Ne znam kakva je situacija sa Pešićem ali bih ja pored njega mesto selektora ponudio i Vladi Djurovicu. Mada mislim da je izglednije da neko od bivših igrača iz onih zlatnih generacija preuzmu reprezentaciju, Bodiroga,Djordjevic i sl

Uraaa

pre 10 godina

Sampioni, Sampioni, Sampioni. Na SP idemo na zlato.Kalinic iam da spakuje LBJ u dzep. Ja sam odusevljen.Duda je najbolji svetski trener svih vremena.

lili

pre 10 godina

Realno uspeh je postignut a da su se momci opustili i da ih je boleo ... kao Teodosica kada je opalio onu trojku mozda bi isli i do medalje. Ovako da znaju za sledeci put da su oni ti koji igraju kosarku i da silni strucnjaci ne mogu ni da im prismrde. Odnosno da se opuste i igraju svoju igru, kao protiv Francuske i da se ne obaziru na komentare sveznalica.

Bivsi reprezentativac SFRJ

pre 10 godina

Bez komentara:
Nenad Krstic
Teodosic
Bjelica+
Bogdanovic(hrv)
Tomic
Ukic+
G.Dragic
Z.Dragic
Nahbar+
Pekovic+
Antic+
Teletovic
************
Trener:
Ivkovic

BojanS

pre 10 godina

Bravo Dudo majstore!
Sa ovim igračima ovo je uspeh.Duda je svoje majstorstvo dokazao osvajanjem Evrolige sa Olimpijakosom(slabiji tim od protivnika).Po komentarima vidim da samo Mačvan ne želi da radi sa Dudom.Što se igrača tiče Bogdanović odličan s obzirom na godine i iskustvo,Nedović sjajan ali neobuzdan ne zna kad da smiri napad i bespotrebno srlja i gubi loptu, Bjelica stabilan i koristan,Krstić odgovoran vođa tima ,Katić igra u životnoj formi ,Kalinić pravo otkrovenje i požrtvovan,Marković nije odigrao na svom nivou zbog povrede,ostali podbacili najviše Anđušić jer se od njega više očekivalo.
Bjelica=Bodiroga
Bogdanović=Danilović
Krstić=Rebrača
Nedović=Rakočević
Kalinić=Obradović
Hvale Divac,Đorđević,Stojaković i Gurović za medalju.

mkd

pre 10 godina

Posle Litvanije:
Antic - potpisao za Oly (dva puta EL, pa potpis za Atalantu)
Gecevski - Noseci stub drzavnog projekta MZT.
Vojdan S - Ukrainski sampion pa potpis za Albu Berlin (EL)
Damjan S - MZT (glavni igrac)
Samardziski - potpis za Litvos (EL)
Ilievski - "opljackao" Efes, Lokomotiv i Cedevitu
U LIT ratnici koji su postali inspiracija mnogima a u SLO zvezde koje su spale na ovo: http://daily.mk/forward/2383004/makedonci-jebali-ste-mater-kosharci

Dushan

pre 10 godina

Da smo u cetvrfinalu otisli na Italiju, imali bi smo ocekivan rezultat od strane nacije, ovako otisli smo na Spance, protiv kojih smo se bez razloga poplasili i izgubili utakmicu u prvih par minuta. Duda bi opet bio cudotvorac. Svako ce naci neku zamerku, moje su pozivanje Nemanje Krstica(bez solidne minutaze), Djordja Gagica (nije cetvorka) i Danila Andjusica (bek suter sa dobrim sutem, al' na pripremama), a ne npr Milosavljevica i neke koliko toliko ozbiljne cetvorke(makar to bio Tadija Dragicevic ili Ivan Radenovic). Uspeh je plasman na svetsko, jer smo jedva dosli i na evropsko. Dogodine uz Teodosica, Micova, Milosavljevica, Velickovica i Savanovica imacemo lepu ekipu, spremnu da se nosi sa svima.

kg034

pre 10 godina

(Shuluburic, 21. septembar 2013 22:40)

Iz zvezde Katić--33 godine,a iz Radničkog Kalinić--nepune 22 i da se nije povredio išao bi Birčević--24 godine.
Razmisliš,pa napišeš.

Dusan Ivkovic za b92 licno

pre 10 godina

ultrasrbin, 22. septembar 2013 10:20)
1.Marjanovic imao svadbu. Najbolji drugar iz vojske se ozenio.
2.Rasko se prejeo to vece kada je cuo da mora da pojede Gasola sutradan...
3.Dobro pitanje. Milosavljevic ima krivicnu zbog brze voznje, a i predsjednik je granskog sindikata kss, pa je logicno bilo da ostane.
4. Andjusic je bas pred polazak kupio novi tip patika AIR-galaxy Jordan4 pa nije zelio da ih razgazi na EP s obzirom da je rijec Jordan iz Ameriku pa ce na SP u Spaniji imati vecu minutazu jer je obecao da ce ih do tada razgaziti.
5. Za sve igrace i dorucak i rucak i vecera su u toliko i toliko, tako da o tretmanu je suvisno trositi rijeci. E sada sto neki preskacu veceru pa vole da dremnu na klupi...

Goran

pre 10 godina

Igor Kokoskov je najbolje resenje za trenera reprezentacije. Covek je natprosecno inteligentan, izvrstan pedagog, a kosarkaski strucnjak...bez premca. Bio mi je trener kratko vreme i bio sam fasciniran njegovim radom, odnosom sa igracima i motivisanoscu tima za rad na terenu. Ubedjen sam da bi napravio uspeh sa reprezentacijom. Nadam se da ce dobiti priliku da to i dokaze.

realista

pre 10 godina

Tim za svetsko: Krstic, Velickovic, Keselj, Teodosic, Nedovic, Bjelica, Savanovic, Markovic, Kalinic, Bogdanovic, Tripkovic i Katic. Prva petorka: Krstic, Teodosic, Velickovic, Savanovic i Markovic, medalja bez vecih problema.

pa nece ni on tebe

pre 10 godina

(necu dudu, 22. septembar 2013 17:21)

Pa ko kaze da smo mi zemlja kosarke? Mozda po tome koliko volimo kosarku i po tome koliko smo NEKAD bili jaki,ali po onome sto se desavalo pocev od 2003. pa do EP 2009. nismo. I Duda uzme takvu reprezentaciju i krene ispocetka (jer posle 6 godina propadanja samo tako i moze). I uzme srebro,pa udje u polufinale SP (usli bi i u finale da nije bilo nevidjene kradje), i ok,promasi OI (to je minus),a onda sa prilicno oslabljenim timom (i najmladjim),obezbedi plasman na SP i naredno EP. Nekadasnja Jugoslavija je bila ucitelj kosarke svima ostalima,ali to je bilo do pre 11 godina... Vi svi zaboravljate sta se desavalo posle...

duda jer cska zna zasto

pre 10 godina

@necu dudu Duda je mozda i najbolji evropski trener ikada. Ali nije samo trener bitan, nego i tim kojim raspolaze. Ivkovic sve ove godine nema jak tim, prosecan, mozda i ispod proseka. Covek je napravio mnogo sa ovim sto je imao.

SAMSUNG+TOSHIBA=HP & ILR+COVIC+CZ=FMP

pre 10 godina

Sta se ovo desava? Proslavlja se osvajanje drvene medalje i 7 mesto?! Sa Katicem i Stimcem, ne moze se ni ocekivati nista bolje.

Selektore, PENZIJA!

svetac

pre 10 godina

Ostani Dudo pa da sledece god se prosetamo do zlata
(dragon321, 21. septembar 2013 21:17)

Da nema ovog genijalnog naroda trebalo bi ga izmisliti.Na jedvite jade osvojise sedmo(alo sedmo!)mesto na nikad slabijem evropskom prvenstvu i vec su komentatori krenuli da osvajaju zlato na svetskom.

Baki

pre 10 godina

Ma ostani Dudo do kraja - naseg ili tvog svejedno.
Nas narod ima pamcenje i rezon kisne gliste, tacno sam znao da ce opet euforija i hvalospevi da krenu ako pobedimo Italiju. Pa ljudi mi smo 7., izblamirali se na nekoliko utkamica, izgubili cak i od Makedonije, Crne Gore i Ukrajine, mucili se s Belgijom. Pa koji ce nam cilj biti na svetskom prvenstvu, da budemo medju prvih 12 ili 15.
Odgovorno tvrdim da bi sa drugim selektorom sa modernijim shvatanjem kosarke, kao i uz dodatak nekih igraca koje nije pozvao ili se zbog njega nisu odazvali, mi borili za medalje sa Spanijom, Francuskom i Livtanijom.

Nikola

pre 10 godina

Stoji pored terena i gleda kako protivnik pravi 20-0 razliku,a ovde ga hvale kako je neki extra selektor,dal je to zbog takatike "daj krsticu".Posto u svadji sa skoro svakim igrace preko 25god uradio smenu generacija sa decom koju moze da vaspitava.Taj duda je bar unistio dve genracije vrhunskih igraca...

Replay

pre 10 godina

Dosao Duda.

2009
Popovic, Tepic, Teo, Paunic, Bjelica, Markovic, Tripkovic,Raduljica,Krstic,Perovic,Novica,Macvan.

2013
Bjelica, Markovic,Krstic.


Neki su otkazali zbog povreda (Teo,Novica)
Neki nece da rade sa Dudom (Macvan)
Neke nije ni zvao(Popovic,Tepic,Paunic,Tripkovic,Raduljica,Perovic)

Da li je Duda pogresio sa smenom generacije(2009) ili nije?

Sad je igralo 9 debitanata.Da li ce na sledecem SP-u igrati:Nemanja Krstic, Andjusic, Micic, Stimac, Gagic, Katic , Kalinic?Ako ne, zasto su isli na EP?

Ovaj Ep je bila mnogo bolja sansa za medalju nego SP, OI.

vrsnjaci

pre 10 godina

Dudo,iskoristi dok si jos u Sloveniji da se posavetujes sa Majk Fratelom kako napraviti rezultat za samo mesec dana priprema. Igraci Ukrajne sigurno nisu talentovaniji i bolji od ovih sto je Duda selektirao. Nek ti objasni malo sta je alternativna odbrana,sta je motivacija,sta je balans u igri spolja-unutra,kako podici ekipu posle teskog poraza,kako sutirati sl.bacanja i trojke.Ima tu puno stvari na kojima i ti kao trener treba da radis i popravis iako si u poznim godinama. Nije sve samo do igraca i njihovog kvaliteta!

brainiac

pre 10 godina

Penzija. I ja se slazem. A tako ce i biti,ne bi igraci posvecivali njemu ovu pobedu da ne znaju da ce da ode.
Ali NIKAKO ne dovoditi nekog ubicu kosarke kao sto su bili Slavnic i Sakota!
Po meni,jedino Obradovic je sposoban da to odradi vrhunski,ali on nema sanse da prihvati,rekao je da je zavrsio sa reprezentacijom za sva vremena.
Rekao bih da je i Vujosevic dorastao tome,ali ne vole ga Zvezdasi,pa zbog eventualnih podela i napada pola Srbije na njega,mislim da on ne bi mogao da radi na miru,pa ni on nije resenje.
Tako da ne znam ko bi od domacih trenera mogao da vodi reprezentaciju. Pesic nije slobodan. Mozda da se razmisli o Dusku Ivanovicu,a da mu Sale Djordjevic bude pomocnik,pa da posle njega on preuzme.

Uspeh ili - katastrofa?

pre 10 godina

Tako ovo sedmo mesto ocenjuje Duda Antic, pardon, Ivkovic! A sad pogledajte sta o tom "uspehu" misli ledgendarni Stankovic: “Sа željom dа budem jаko uljudаn, reći ću dа je to što smo ovde videli rаvno kаtаstrofi. Frаncuzi i Špаnci nа turniru dominirаju, а mi nemаmo nijednog tаko kvаlitetnog igrаčа kаo oni." Hej, rece to covek u ULJUDNOM tonu! A ovi igraci ogorceni sto sto ih ljudi kritikuju! Ne samo sto su te kritike zasluzili, nego deo tih igraca uopste nije zasluzio da igra za Srbiju. Kao sto je i Ivkovic vec odavno zasluzio da ode u penziju, i da nas vise ne dribla svojim "profesorskim" prevarama! Srbiji ce opet krenuti - kad Ivkovic ode! Jer, gore od ovog ne moze! Gubiti od autsajdera, i katastrofalno gubiti kad je najvaznije - e, to je mera slabosti jednog tima!

E, moj Ivkovicu...

pre 10 godina

I tako Ivkovic opet SAM SEBI DAJE OCENU! Da bi mogao nastaviti da ukopava srpsku kosarku! Svima koji kazu i misle da Srbija nema boljeg jedno pitanje: A kako znate da nema boljeg, kad niko ne dobija priliku, pored ovog Ivkovica koji od sampionata do sampionata nize ocajne rezultate, i proglasava ih - velikim! Ukrajina i Makedonija pozdravljaju! I onih 30 razlike protiv Spanije pozdravljaju. I Antic Radomir pozdravlja, brat rodjeni "Dude" Ivkovica! A ova narod sto se pali na tu dvojicu egomana - taj narod nikad necu razumeti! Da da dodje na mesto selektora Djordjevic, zaboravili biste u trenu Ivkovica, zacutali biste zauvek. Isto kao sto vise niko ne bi ni spomenuo "foliranta" Antica, kad bi sansu dobio Stojkovic ili Muslin.

Bas smo uspesni

pre 10 godina

Putuj Igumane i pusti malo da drugi rade.
Zasto ti je otkazalo 9 igraca?
Kada ce biti uspeh medalja?
Hrvatsku smo dobili na pripremama a oni se bore za medalju a mi treba da secemo vene na 7. mesto!
Francusku i Litvaniju smo dobili u grupama a oni igraju finale.
Pusti malo demagogiju i realno pogledaj zasto igramo bez odbrane. Igrace si pripremio za Spaniju kao da su izasli na piknik.

pero

pre 10 godina

hvala na svemu,ali vreme je za penziju,tri meseca priprema ko da idu na himalaje,njabolji igrači bojkotiju repku zbog tebe,sale djordjević sledeći selektor

kike

pre 10 godina

Mislim da je krajnje vrijeme da Duda ode.Sada smo se provukli kroz iglene usli na SP, najvise zahvaljujuci cinjenici da je ovo mozda najlosiji sampiontat u istoriji, obzirom da je 70tak igraca otkazalo ucesce na istom.Takodjer nije beznacajnio ni to sto su Talijani bili premoreni zbog 3 utakmice u 3 dana.Dok je tu Duda mi nikada necemo igrati sa najjacim satavom.Sa gomilom igraca je zakuhao.Nemoguce je da su svi oni krivci, a on jadan nevinasce.4 godine je trubio da su OI glavni cilj ciklusa i nije se plasirao u London.Zbog njegove sujete i nepozivanja jakih igraca smo propustili najvecu sportsku smotru.Srbija jednostavno na SP mora da ide sa najjacim timom, uz nadu da nece biti povreda, jer je to jedini nacin da tamo budemo respektabilni, pogotovo u svjetlu cinjenice da Mundijal prvi put skupa organizuju FIBA i NBA i ocekuje se da ce bar evropske ekipe doci u najjacim satavima.Mi sa Dudom na celu nema sansi da idemo sa najboljim timom.Ako odemo u slicnom sastavu kao sad, obrukat cemo se ko nikad..sluzicemo za popravljanje kos razlike.Naravno, ovaj put je bilo puno povreda i to je olaksavajuca okolnost ali i kada su svi bili zdravi Duda zbog sujete nije birao najbolji tim.

nenad

pre 10 godina

rusija 142 miliona stanovnika
nemacka 81
turska 75
italija 60
poljska 38
grcka 10

oni se nisu kvalifikovali na svetsko prvenstvo u spaniji 2014,mi jesmo...


biti ispred svih ovih giganata je veliki uspeh!

Lupajte minus

pre 10 godina

Sta se ovo desava? Proslavlja se osvajanje drvene medalje i 7 mesto?! Sa Katicem i Stimcem, ne moze se ni ocekivati nista bolje.

Selektore, PENZIJA!
(SAMSUNG+TOSHIBA=HP & ILR+COVIC+CZ=FMP, 21. septembar 2013 21:28

Raduj se. Prosli put smo bili 8, sad 7 .Napredujemoooo.

Galle

pre 10 godina

Dudo, hvala Vam sto radite posao koji drugi ne zele ili ne mogu i sto odrzavate nasu kosarku na nogama u teskom periodu, i pored nezahvalnosti sa kojom se susrecete. Voleo bih da ostanete i dalje na klupi i da sledece godine, uz vise srece sa zdravljem bitnih igraca, kompletirate sastav koji ce nas godinama radovati! Cestitke!

ultrasrbin

pre 10 godina

Odluci kako zelis,ali objasni sledece :

- Zasto Stimac i Gagic ispred Marjanovica?
- Sta se desilo sa Raskom koji je bio nosilac na pripremama i mogao je da pojede Gasola? Zasto je gurnut u drugi plan pocevsi od utakmice sa Francuzima?
- Zasto ne Milosavljevic ili bar neki plej umesto malog Krstica?
- Kada je Andjusic postao grejac klupe umesto beka sutera sa vrhunskim %?
- Imaju li svi igraci isti tretman ili neki mogu da prave suterski trening u bitnim utakmicama,a drugi se kaznjavaju za 1 promasaj?

PFC

pre 10 godina

Selektore svaka cast ali ocekujemo objasnjenje zasto Andjusic pre Milosavljevica,igrace kao sto je on mogu se naci na svakom terenu gde se igra basket a tvrdim da ima i dosta boljih od njega i zasto Stimac pre Marjanovica

Svaka ti čast ali vreme je za druge

pre 10 godina

Da odeš nego šta. Nemogu da gledam više njegove hokejaške izmene. Uđe Gagić napravi jednu grešku odma napolje. Uđe Katić promaši jedan šut odma napolje. Uđe Anđušić takođe. Pa kako ljudi da se razigraju da uđu u neku seriju kad ih odma izbacuje.

prezirem dangube i pljuvače

pre 10 godina

Bojim se da ćemo ovog Dudu "od blata da pravimo"! Mi smo Srbi, užasno nezahvalna i nerealna sorta. Redovno pokušavamo da srozavamo upravo one ljude koji su najbolji među nama i koji su nas ponajviše zadužili. Pretpostavljam da to rade upravo oni koji NIŠTA u životu nisu stvorili, a takvih je nažalost - mnogo...

Nije vazno koliko ces puta da padnes, nego koliko ces puta da ustanes

pre 10 godina

Samo ogranicen covek ne razume zasto je vazno ovo sedmo mesto i odlazak na SP. Samo debil ne razume da iz kontinuiteta ucestvovanja na velikim takmicenjima moze da dodje uspeh.

cips

pre 10 godina

Odluci kako zelis,ali objasni sledece :

- Zasto Stimac i Gagic ispred Marjanovica?
- Sta se desilo sa Raskom koji je bio nosilac na pripremama i mogao je da pojede Gasola? Zasto je gurnut u drugi plan pocevsi od utakmice sa Francuzima?
- Zasto ne Milosavljevic ili bar neki plej umesto malog Krstica?
- Kada je Andjusic postao grejac klupe umesto beka sutera sa vrhunskim %?
- Imaju li svi igraci isti tretman ili neki mogu da prave suterski trening u bitnim utakmicama,a drugi se kaznjavaju za 1 promasaj?
(ultrasrbin, 22. septembar 2013 10:20)

Ko si ti da ti jedna trenerska velicina kao sto je Ivkovic polaze racune?!

Divos

pre 10 godina

Могло је ово ЕП много боље испасти, и испало би да није било срамотног лажирања Шпанаца, и да смо ифграли меч 1/4Ф са Италијом, али добро, ваља упамтити (и вратити када се укаже прилика), остварен је циљ, пласман на СП.
Неки мисле да је ово било слабо ЕП, додуше није играло 10-ак важних играча (времешне и ветеране старије од 32,33 ипак није озбиљно помињати), али увек ће то тако бити. Варају се сви који имају такво мишљење, ово је било супер-јако ЕП (погледајте саставе Грчке и Турске, и где су зваршили), и биће још јаче за 2 и 4 године, ваља се припремати за то време.
Да ли ће Дуда остати као селектор? Одлука је његова, али било би сјајно да остане, и мислим да би био прави потез да се већ одреди наследник (а хвала Богу, имамо сјајних стручњака) и да му буде асистент на СП. По други пута у 4 године (овај пута изнуђено због бројних малера) извршено је подмлађивање, овде је 7 играча млађих од 22 године (све остале екипе имају највише једног илио двојицу, Шпанија рецимо нити једног), на ове младиће се мора рачунати, надајмо се и да ће Крле моћи одиграти још пар година на овом нивоу, ту су још увек млади Бјелица и Марковић (по 25), надајмо се да ће Тео, Лучић и неки од одличних играча на поз.4 бити здрави и спремни за напоре СП, + неки од младића који су играли СП У-19 (видећемо како ће напредовати), и то је то.
Имаћемо на СП младу, али за годину искуснију екипу и верујем да могу доста урадити, са Дудом наравно.

Slobodan

pre 10 godina

Mnogo je vazno da Duda ostane selektor. Bez dileme- najbojli reprezentativni trener u istorji kosarke. A ako se covek umorio, sto je vise nego razumljivo, bilo bi idealno da ubedi Zeljka da preuzme reprezentaciju- najboljeg trenera u istorji kosarke. Ljudi, kakve trenere mi imamo- steta sto to neki igraci ne cene, a bilo bi bolje i za njihovu klupsku karijeru da rade sa Dudom ili Zeljkom u reprezentacji.

zlaja

pre 10 godina

Svi pravi navijači i ljubitelji košarke bili bi presrećni da gospodin Ivković nastavi sa svojim poslom. Boljeg trenera jednostavno nema. I on je sam mnogo puta isticao da uživa u selektorskom poslu i u radu sa ovim momcima. Ima naravno i stvari u našoj košarci koje se Dušanu Ivkoviću ne sviđaju i koje su loše, ali nadam se da će se naš selektor ipak odlučiti da ostane, to bi bilo za ekipu neprocenjivo. Sigurno da i on to želi.

igor

pre 10 godina

Svim igracima koji su se odazvali pozivu svaka cast i sve cestitke. Ali me uvazeni gospodin prof.dr. Ivkovic nervira ovakvim stavovima. Kaze ovo je uspeh za OVAJ nas tim. Pa covece ko ti je birao tim , ti ili neko drugi ? Kakav je to nacin , izaberes tim , pa onda taj svoj izbor na ovaj nacin omalovazavas ? Previse su mladi i neiskusni, sto je tacno, pa sto si vodio juiore na seniorsko takmicenje ? Jeste bilo je povreda , ali je bilo puno i otkaza , nije otkazao jedan igrac , pa da kazemo mora da nesto s njim nije u redu , nego iz godine u godinu otkazuje sve vise igraca , a pita li se neko da ne otkazuju mozda zbog Ivkovica , mozda im nesto smeta ? Pitam se da li ce da ostane Ivkovic selektor , pa da iduce godine idemo sa univerzitetskom selekcijom na SP , ili cemo najzad da okupimo najbolje igrace ?

Ђорђе Чварков

pre 10 godina

Пази овако , полуфинале ESP - FR , последња два минута регуларног тока утакмице . Да је ДУДА на клупи ESP , победа Шпаније , а да је селектор FR , рутинска победа Француза . На чисти шмек . Ко се слаже нека лупи плус , ко не , минус . Покушајте објективно !

Aleksandar

pre 10 godina

Ivković je dodao da će u narednih nekoliko dana objaviti da li će ostati selektor reprezentacije Srbije. (B92)

Pre pocetka EP Ivkovic je izjavio da sigurno nece da vodi ekipu na Olimpijadi 2016. Mislim da je, uprkos njegovim ogromnim uspesima u proslosti, njegovo vreme proslo. Sad bi bio pravi trenutak da se povuce, da ostane legenda i da neki drugi srpski trener (a imamo mnogo dobrih) preuzme reprezentaciju, formira ekipu od najboljih 12-15 igraca i uigrava tim koji ce da ostane na okupu u narednih 5-6 godina. Do Ria 2016 imamo jos svetsko i jedno evropsko prvenstvo na kome tim moze da se uigra, stekne iskustvo (verujem i u medalje na tim takmicenjima) i tako cemo maksimalno spremni kao jedni od favorita da stignemo 2016 u Brazil.

Zoki

pre 10 godina

Igraci se ne odazivaju, pripreme 3 meseca kao da je godina 1988, cela taktika je "daj Krletu pa sta bude", ali vazno da se on izdire na mlade igrace u tajm autu pa se ovaj narod lozi, kao Duda autoritet. Pa ako vam je glavno sto je autoritet onda neka vam ostane Duda i neka 7. mesto u Evropi bude uspeh. A ako hocete trenera koji ce da postize rezultate kooje po kvalitetu igraca zasluzujemo onda malo mucnite glavom.

Dale

pre 10 godina

Nadam se da ce Ivkovic ostati selektor.
Nije bezgresan, ali je i dalje najbolja opcija za ovaj mladi tim, vidi se i u izjavama igraca koliko ga vole i postuju.
Nije lako igrati na prvenstvu bez pleja i krilnog centra... Dogodine ako tu budu Velickovic, Teodosic i Lucic uz kostur ovog tima bice to kako valja.

Dudo ostani!

necu dudu

pre 10 godina

Sudeci po ovim komentarima, formirao se nekakav kult licnosti,obozavanja selektora Ivkovica. Covek nesporno ima iza sebe respektabilnu karijeru , ali pogledajmo nase rezultate u proteklih par godina :
2011. EP 8. mesto
2012. kvalifikaciona grupa 3. mesto
2013. 7 mesto
Ako ove rezultate smatramo uspesima, onda da nemojmo vise da se nazivamo "Zemljom kosarke". A da jesmo neka zemlja kosarke Ivkovic bi otiso jos 2011. posle 8. mesta, a da ne pricam posle proslogodisnje blamaze u kvalifikacijama. Uostalom rezultati nisu bitni vazno je da mi imamo najboleg selektora .

Gajetano

pre 10 godina

Uz duzno postovanje velikom treneru, ali ovo je alibi izjava koju smo ruku na srce i ocekivali, zar ne?

Ovo nije "veliki uspeh" vec samo relativni uspeh naseg relativno mladog tima. Po meni bi to bila realnija izjava. Stalno je promovisao taj plasman od 5-7 mesta, sto smo na kraju i dobili! Ubuduce treba biti oprezniji u zeljama i promovisanju ciljeva. Rezultat toga je katastrofalna priprema utakmice sa Spanijom od strane strucnog staba, a ta utakmica je bila najvaznija na sampionatu. Jeste da su ovi trenutno jaci tim od nas ali u sportu ne pobedjuje uvek jaci, pogotovu ne u jednoj utakmici. U tome je draz sporta i zato ga svi volimo i gledamo. Mislim da je izbor cilja i procena snage spanskog tima bila "pre-realna" i to se prenelo na igrace koji su na teren izasli uplaseni ko grlice. A to nije odlika niti mladosti, niti ovih igraca, sto su danas i pokazali.

Pozdrav,

Shuluburic

pre 10 godina

Problem je što veliki broj igrača beleži strmoglavi pad u kvalitetu (i minutaži u klubovima) umesto da vremenom napreduje - Tepić, Tripković, Rašić, Musli, Perović, Raduljica, Paunić, Kešelj, Mile Ilić, Aleksandar Pavlović. I kao rezultat toga, uz povrede i otkaze, imamo veliki broj debitanata. Tako će biti i nadalje. Nepromišljeni prelasci u jake klubove za dobru kintu vode k sunovratu individualnom i reprezentativnom. Zašto je Micić bolji od Tepića, Rašića, Miljenovića i drugih? Pa zato što ima dobru minutažu i poverenje trenera. A zašto je Radnički Kg. najgori srpski klub? Pa zato što igraju stranci i igrači na zalasku karijere.

Suk

pre 10 godina

Ovo jeste uspeh, ko je jos dosao sa toliko debitanata i ostvario nesto bolje? Samo napred, ne osvrcite se na kriticare. Sledece godine tim moze da bude samo jaci:-).

BojanS

pre 10 godina

Bravo Dudo majstore!
Sa ovim igračima ovo je uspeh.Duda je svoje majstorstvo dokazao osvajanjem Evrolige sa Olimpijakosom(slabiji tim od protivnika).Po komentarima vidim da samo Mačvan ne želi da radi sa Dudom.Što se igrača tiče Bogdanović odličan s obzirom na godine i iskustvo,Nedović sjajan ali neobuzdan ne zna kad da smiri napad i bespotrebno srlja i gubi loptu, Bjelica stabilan i koristan,Krstić odgovoran vođa tima ,Katić igra u životnoj formi ,Kalinić pravo otkrovenje i požrtvovan,Marković nije odigrao na svom nivou zbog povrede,ostali podbacili najviše Anđušić jer se od njega više očekivalo.
Bjelica=Bodiroga
Bogdanović=Danilović
Krstić=Rebrača
Nedović=Rakočević
Kalinić=Obradović
Hvale Divac,Đorđević,Stojaković i Gurović za medalju.

Haos

pre 10 godina

Koliko samo budala ima u ovoj zemlji strasno. Da li je moguce da neko kaze da je Dudina kosarka prevazidjena, a on pre samo godinu dana od Olimpijakosa u raspadu napravio nepobedivu masinariju I promarsirao do evropskog trona I okoncao dominaciju Panatanaikosa cak I ostavio tim koji je opet osvojio titulu. On je jedina osoba koja drzi glavu ove nase kosarke iznad vode I ispravlja ono sto je drug Vujosevic unistio za ovi dvanest godina, stvarajuci karatiste, dzudiste I rvace koji uz zmirkanje sudija svakog mogu da pobede. Kad kos treba da se pogodi iz daljine tu su neki stranci obicno Ameri da namaknu do 70 poena, a karatisti svoje odrade uz pomoc sudija I sve super. Za roming se nikad para nije imalo ali I Beograd je odlican jer znate to je Menhetn za onaj crnogorski krs na nekoj cuki.

Gorango

pre 10 godina

Svim srcem zelim da hospodin Ivkovic ostane i zavrsi zappe to posao. Représenta cika ima og roman potencijal. Jedan los dan je pokvario nase raspolozenje ali momcima svaka cast. Samo slepi ne vide koliko ima stofa u toj reprezentaciji. Uz sasvim mâle korekcije sto se tiče sastava i iskustvom koje su ovi mladici pokupili bićemo strava. Taman da se Spancoma revansiramo na SP usred Spanije. Dusa mi je bila puna protiv Litvanije i Francuske.... Izgubiti sa trideset ili pola loša protiv Spanije ne lmenja nista, peto ili sedmo mesto, šta nas briga kad nemamo medalju !? Vazno je SP i da imamo kostur za velika delà, à momci su to u nekoliko primiez dokazali itekako.

ivana

pre 10 godina

Plasman na SP jeste uspeh. Pristup igri na nekim utakmicama jeste zabrinjavajući. Duda je vrhunski trener, ima toliko uspeha da to i dokaže, na pojedinim utakmicama mislim da je trebalo drugačije da reaguje ali smatram da je izvukao maksimum na ovom EP od ovog sastava.

Iako Duda ode, samo NE OBRADOVIĆ. Ne mogu da zaboravim EP 2005!!! Ne mogu da zaboravim EP 2005!!!

miske

pre 10 godina

Trebalo bi da ostanes, mada, ja sam mislio da ti ne umes da napravis kiks, ipak si I ti covek, malo si precenio ove momke, I da, izbor igraca jeste malo cudan ponekada. Ali ipak, ostani, zavedi disciplinu I to je to.

Veerghoen

pre 10 godina

Gospodine Ivkovicu, povedite ove golobrade mladice na Iberijskom poluostrvu da uzmu medalju. Nacija zeli da ostanete na mestu selektora za dobrobit srpske kosarke. Volimo vas.

Ivan

pre 10 godina

Realno preostaje samo da se covek opet lepo zamoli da ostane. Alternative nema. Obradovic i Pesic su jasno stavili do znanja da imaju druge planove, a sve ostalo ne pije vodu. Slavnic i slicni nisu vredni pomena, Vujosevic bukvalno van Partizana nije imao nikakav rezultat, Muta Nikolic ista prica, vodio je samo nase klubove. Boza Maljkovic nikada nije hteo, a za Sloveniju hoce...

Bilo nekad

pre 10 godina

Za nas je i plasman na evropsko prvenstvo postao uspeh, a nekima se priviđaju medalje na svetskom.
Sanjaćemo mi i evropsku medalju, a na svetskom biće sreća da se prođe prva grupa i da ne izgubimo od nekog sa 50 razlike.
Medalje su već rezervisane za USA i Špance, a za tu treću će se boriti Litvanci, Francuzi, možda i Argentina.
To jeste realnost i zato je Ivković u pravu kad kaže da je ovo sedmo mesto uspeh.
Ni meni nije lako da se na to naviknem ali na žalost polako padamo u našim najtrofejnijim sportovima, odbojka, vaterpolo, sada i košarka, u fudbalu i rukometu smo već godinama sitna boranija.
Ostao je samo tenis, dok Đoković bude imao volje da održi taj nivo i onda ćemo da se radujemo samo pojedinačnim uspesima tipa tekvondo, rvanje, bacanje kamena s ramena itd, i bićemo srećni kad na olimpijadama osvojimo jednu do dve medalje.
Koliko se ulaže u sport u ovoj raspaloj zemlji i to je puno.

Bojan

pre 10 godina

Covek napravio gomilu odlicnih kosarkasa od gomile prosecnih. Da nije njega bilo ne bi bili ni gledali basket vise. Samo hvale o ovom coveku...

prst na celo...

pre 10 godina

da li se neko nekada zapitao rzbog cega je toliko otkaza?! ajde da razumem da su u pitanju par igraca
ali ako pocnemo da nabrajamo
otkaze ili satro povredjene (osim
zaista povredjenih tea i lucica):
rakovic, macvan, micov, savanovic,
erceg, velickovic...pa vodjenje na prvenstvo stimca umesto marjanovica, andjudica umesto milodavljevica...pa mi smo jos i dobro prosli... svaka cast dudi ali mislim da je vreme za nekog mladjeg

Nebojsa

pre 10 godina

Meni tako neopisivo idu na zivce svi "znalci" kojima Duda ne valja. Znaju oni da treba "dovesti nekog mladjeg", ama niko ne kaze KOGA!!! Ko to osim Dude moze da sa ovakvom ekipom (bez Tonija Parkera, a sa Micicem, Krsticem i Kalinicem, koji nemaju cak ni iskustvo igranja ABA lige) izbori plasman na SP?

aca 39

pre 10 godina

Cestitam. Ovoj mladoj generaciji je trebalo jedno ovako takmicenje da se iskale i osete kako je igrati sa najacim reprezentacijama.Ekipa je talentovana samo joj je trebala odredjena kilometraza tj.iskustvo da steknu. Na svetskom prvenstvu kako Duda rece uz par iskusnijih igraca moze i neki stepenik vise.

sasa jokic

pre 10 godina

Vidim da ovde niko me razume kako stvari funkcionisu. Pa vi ste ljudi zaboravili Miska Raznatovica? Pa sa kim Duda ima ugovor/dil? Pa ko pravi minutazu za prodaju, mislite da ce Misko da mu da da tek tako ode, i da neko ko nije u dilu dovodi svoje igrace, i posle SP ih "naplacuje"!
It's all about money dragi moji.....

Pogled sa strane

pre 10 godina

Iz naslova se zakljucuje da Dudin ostanak/odlazak zavisi isključivo od njega. To zvuči i znači prilično egoistično i "suvereno". Pomalo je paradoksalno ali Duda je istovremeno snaga i problem srpske košarke, zbog slabosti njenog sistema kojeg zapravo i nema. U takvim uslovima kult ličnosti dobija najplodnije tlo. Duda je dragocen kao strateg "pravljenja" IGRE, mnogo manje i tima. I to bi uradio dobro da svi igrači hoće da "trpe" njegov specifičan ali veoma grub despotizam. Nama su u budućnosti mnogo važniji igrači. Mislim da bi Dudi trebalo da se dodeli uloga strateškog savetnika (što je i bio godinama Obradoviću), niakko da nastavi sa ulogom koju ima sada. U ciklusu od šest godina Duda nije napravio malo, prvenstveno u prve tri godine. U druge tri bio je daleko manje uspešan sa veoma vidljivim (očiglednim) propustima u odabiru igrača, pripremama tima i vođenju utakmica. Te greške su zapretile da nam zapečate košarkašku "priču" koja je naša dragocenost. Mislim da je Duda dobrodošao kao dobronamerni savetnik i "čuvar" osnovnih vrednosti nacionalne košarke: da za reprezentaciju ne igraju stranci, da imamo prepoznatljivu čvrstinu i dinamiku u igri odnosno pobednički mentalitet kao i da svojom harizmom "pokriva" svaki naš nacionalni tim a naročito seniorski. Mislim da je važno Dudu zadržati ali u novoj ulozi, ne onoj koju on hoće nego onu za koju nađemo da nam najviše odgovara. Ako na to ne pristaje očigledno je da je sam sebi važniji i značajniji nego čitava srpska košarka.

Davor

pre 10 godina

Sve sami strucnjaci na ovom forumu ocenjuju rad coveka koji decenijama osvaja medalje ,pehare itd....E deco deco veze vi nemate...Duda kralj!

realista

pre 10 godina

Tim za svetsko: Krstic, Velickovic, Keselj, Teodosic, Nedovic, Bjelica, Savanovic, Markovic, Kalinic, Bogdanovic, Tripkovic i Katic. Prva petorka: Krstic, Teodosic, Velickovic, Savanovic i Markovic, medalja bez vecih problema.

luka

pre 10 godina

čitam vaše komentare i ne verujem...mislim na one koji pljuju dudu...niko ne spominje pod kakvim uslovima i kakvu korist ima duda da vodi reprezentaciju...nikakvu...možda ima i svoj lični trošak....zbog tog razloga niko od vajnih trenera ne želi taj posao.čovek mora mnogo voleti svoju zemlju i košarku da bi bio na dudinom mestu...

sremac

pre 10 godina

Nadam se da ce ga zameniti neko od perspektivnih trenera (Djordjevic, Kokoskov, Obradovic...) jer je rekao da nece vise voditi reprezentaciju. Ko god da dodje mora nastaviti Dudinu praksu da pripreme pocnemo mesec dana pre osalih ekipa. Dudo hvala ti

abraham

pre 10 godina

kada mi je bilo najteze u zivotu i kada sam dozivio najvece ponizenje u zivotu poslje sloma u krajini, ti si sa svojim momcima uspio da vratis osmjeh na lice meni i hiljadama drugih izbjeglica i kakav takav ponos te davne 95-te. ostani dudo, budi sa nama jos malo. hvala ti za sve.

podgoricanin

pre 10 godina

Pricajte vi sta hocete,ali jedan je Duda Ivkovic...Covjek koji ima 70 godina,koji staracke dane treba da posveti zeni,djeci i unucima,on trosi zivce na kosarku...Pa jeste li vi njega vidjeli sa koliko emocija on vodi meceve? Umjesto sto ga kritikujete,trebali bi da naucite nesto od njega...Mnogo ste nezahvalni...Sta bi Crna Gora dala da ima ovakvog strucnjaka...Braco,zelim vam svu srecu na svjetskom prvenstvu...pozdrav iz CG

akajea

pre 10 godina

taj isti duda je osvojio SREBRO na evropskom i 4 mesto (realno SREBRO jer smo pokradeni) na svetckom i vi sad tu pametujete, smesni ste ;d

NEDJA

pre 10 godina

S obzirom s kakvim timom smo otisli ovo je zaista uspeh.Jednostavno,imali smo mali fond kvalitetnih igraca za EP i kad neko od njih nije imao dan trpela je cela ekipa.Imali smo puno oscilacija,neke odlicne utakmice(Litvanija i Francuska),dobre(BiH,Letonija,Italija),slabe(Crna Gora,Belgija,Ukrajina),ocajne(Makedonija,Spanija,Slovenija).Imali smo u prvoj fazi mnogo srece jer smo sa skorom 3-2 preneli 4 boda dok je BiH sa istim skorom ispala u prvoj fazi ali nas je zato sreca potpuno napustila u drugoj fazi kad smo kao 1. u grupi u 1/4 isli na Spaniju.Ovaj tim bi bio mnogo bolji da su igrali Teodosic,Micov,Milosavljevic,Lucic,Savanovic,Velickovic,Erceg,Marjanovic uz Nedovica,Bogdanovica,Bjelicu i Krstica imali bi tim za medalju ali sto zbog povreda,otkaza,odluka selektora bili smo desetkovani i zbog toga je ovaj plasman uspeh.

AlCapone

pre 10 godina

Dobro, desavale su se neke cudne stvari, veliki padovi itd., ali tezko je o tome adekvatno suditi samo na osnovu pogledane utakmice.

Meni je ovaj tim na kraju ostavio pozitivan utisak. Pobedili smo finaliste ovog prvenstva, i ova poslednja utakmica bila je dobra i kvalitetna. Ovo je ipak najmladji tim na prvenstvu i plasirali su se na SP i treba im cestitati. Onaj tko nije zadovoljan ovim rezultatom nije nicim zadovoljan.

Sada predstoji da savez pocne intenziovno raditi na projektu SP 2014, treba obezbediti da nam igraju svi najbolji igraci, imamo kvalitet i u najjacem sastavu uvek smo kandidati za najvisa mesta.

Jedva cekam da pocne nova klubska sezona i da gledam nase igrace u domacim klubovima, Bogdanovica, Kalinicia, Micica itd.

Na kraju cestitke Ivkovicu, strucnom stabu i svim igracima.

chubby checker

pre 10 godina

Srbiji ce opet krenuti - kad Ivkovic ode! Jer, gore od ovog ne moze! Gubiti od autsajdera, i katastrofalno gubiti kad je najvaznije - e, to je mera slabosti jednog tima!
(Uspeh ili - katastrofa?, 21. septembar 2013 21:57)

misliš? izanaliziraj onda molim te malo rezultete koje je reprezentacija beležila posle SP-a 2002 pa sve do EP-a 2009 godine pa ćeš videti da ovo ipak nije "toliko loše"

valjevac

pre 10 godina

nama ne valja Duda,ne valja Kari,jer su Despoti,a jedino sa njima smo ostvarivali uspehe!Ajde da razumem razmažene "zvezde" koje hoće da seprovode i odmaraju,a ne da idu na pripreme,ali ove "stratege" po forumima što svašta piskaraju ne mogu!Setite se kako smo prolazili sa kvalitetnijim timom a pod vodjstvom Željka,Šakote,Dula.Zato svaka čast ovoj ekipi,sa malom osudom za poraze protiv Španije i Slovenije,nisu oni toliko bolji.Mogla je biti znatno manja razlika,ali možda i ta škola mora da se prodje.

basketas

pre 10 godina

Duda je genije. Da ima upola dobre igrace jao sto smo imali ranije prosetao bi se prvenstvom. Pogledajte malo biografiju Dudinu, koliko medalja, koliko seminara odrzanih(mogao je napisati 1000 knjiga iz kosarke), a onda skorojevici kosarkaski pocnu analizirati Dudinu igru. Ono sto znam sigurno je da ko god se ozbiljno bavio kosarkom i razumije igru zna kolika je Duda velicina. Doktore ostani trebas nam.

Bivsi reprezentativac SFRJ

pre 10 godina

Bez komentara:
Nenad Krstic
Teodosic
Bjelica+
Bogdanovic(hrv)
Tomic
Ukic+
G.Dragic
Z.Dragic
Nahbar+
Pekovic+
Antic+
Teletovic
************
Trener:
Ivkovic

Zexx

pre 10 godina

Ukoliko Duda ostane vec vidim da ce novi tim biti Krstic i klinci, verovatno kadeti i poneki junior! I opet ce biti uspeh uci medju osam, sramota! Neka lepo ode, da za Srbiju konacno zaigraju najbolji! Ocigledno Duda ima neki problem sa njima, cim mu momci otkazuju!

rp

pre 10 godina

ma mozete vi svi pljuvaci da mu pljunete pod prozor jer on je za razliku od vas GOSPODIN a vi ni crno ispod nokta....gospodine dudo molim vas ako ste u mogucnosti ostanite

Realno

pre 10 godina

Tipicna zamena teza gospodina Ivkovica. Pravo je pitanje ne da li ce on sam podneti ostavku vec da li ce savez razmotriti njegovu odgovornost i mozda doneti odluku da mu se da otkaz posle neodlaska na olimpijadu, odlaska na evropsko prvenstvo kao poslednje ekipe iz kvalifikacija ili "uspeha" koji je sada ostvaren. Sa ovim timom mozda to i jeste tako ali se postavlja pitanje zbog cega neki dobri igraci otkazuju ili zbog koga neki nisu ni pozvani. Nije moguce da su svi drugi krivi samo je trener bezgresan.

fudbal=kosarka

pre 10 godina

Vec vidim da cemo i u kosarci proci kao sa smenom Radmira Antica u fudbalu! Zato cemo SP u fudbalu gledati bez nase reprezentacije!!! Seticemo se mi Ivkovica za 12-13 meseci!!!!!

srbEUin

pre 10 godina

Mnogi naši pozvani igrači, za koje je Duda procenio da su najbolji, nisu hteli da igraju na EP. i kada su igrali u kvalifikacijama nije bilo bolje, već naprotiv, očajno (verovatno zbog odnosa među igračima). Dakle nismo mogli da sastavimo naš najjači tim, ali to nije mogla ni jedna druga reprezentacija, osim možda Litvanije, tako da konačna tabela ipak odslikava realno stanje kvaliteta evropskih ekipa.
Dobra okolnost je što smo uigrali nove igrače (9 debitanata) za buduća takmičenja, kojima je ovo iskustvo od ogromnog značaja što će nam dati dodatni kvalitet u odnosu na ovo EP. Realno nismo za medalju, a mogli bismo sa ovim timom u budućnosti na postolje, uz pojačanja na pos 1 i 4.

Ovaj tim može da igra dobru odbranu, ali mu je napad slabija strana. Previše bojažljivo i šablonski. Bekovi nedovoljno probijaju, ceo tim igra statično, loš procenat šuta i za 1 i 2 i 3. Sa dodatnim iskustvom i samopuzdanjem mora biti bolje. Jedini aktivni u napadu Nedović i Bjelica. Igraju hrabro, napadački ali ih ostali vrlo slabo prate, pa zato i prave više grešaka.

SVE U SVEMU: Obzirom na sve okolnosti, moramo biti zadovoljni. Ovaj tim može još da napreduje.

s

pre 10 godina

Pa dobro ako nije Duda valjao sta je trebalo da zove Jamesa I Cobya da igraju za nas? pravi problem naprave POJEDINCI koji sede po splavovima, pogledajte Spance oni se svi odazivaju nema splavova I Pau Gasol nemoze od povrede ipak je tu.Dobro kaze Djordjevic nekad je bilo cast kad te pozovu pojedinci su plakali kad su ispali iz repke a sad........

realista

pre 10 godina

Jedino Sasu Djordjevica bi podrzao CEO Srpski narod ! O njemu kao vrhunskom igracu i treneru koji ceka PRAVU sansu, ne bih pisao. Svi znamo njegove ljudske i ostale kvalitete. Cinjenica je da bi velika vecina volela da nasledi Dudu. Napravite realnu anketu, ispitajte da li mozda nekim Menadzerima smeta!? Sto ga nema u Savezu , Partizanu, Zvezdi, Repki ... ? Pa nas informisite ... SALE NACIONALE !!!

Genijee

pre 10 godina

Kada vidimo ko je sve iza nas, a koga smo sve pobedili, a posebno koliko smo pehova imali u sastavljanju i pripremama reprezentacije, nastup na EP naših je za svaku pohvalu!

Dudo ostani!

nikola

pre 10 godina

Nadam se da ce ostati jos bar koju godinu, a posle njega mislim da je pravo resenje dovesti Igora Kokoskova. Mislim da ce mu za par godina isteci ugovor sa Gruzijom od koje je sa nepoznatim igracima napravio odlicnu reprezentaciju koja, uz malo srece na kraju sa hrvatima, zamalo nije prosla grupu, a izbacila hrvate koji su u polufinale na kraju usli.

Duda majstor

pre 10 godina

Samo Srbijanci mogu osporavati Dušana Ivkovića i tražiti dolazak apsolutno neafirmisanog kao trenera Saleta Đorđevića. Isto kao u fudbalu, ode Antić, dođe Pižon. Treba nam biti čast što na klupi imamo takvog majstora, otišao je sa ekipom prosečnih igrača, izuzev Krleta i izborio odlazak na SP. Nije lako otići na SP, pitajte to Ruse, Grke, Turke, Italijane. Na kraju, moglo je i bolje da nam se otvorio žreb, šta biste onda pričali?

Veljo, ista ste vi banda, i ti i Dinkić!

pre 10 godina

Ako će ga zameniti Sale Đorđević ili Željko Obradović, ok, možda Kokoškov ili Aleksandar Džikić, mada bi to više ličilo na eksperiment, samo ne Muta i slični.

marko

pre 10 godina

Bilo je dosta Dudo.Moze se biti uz reprezentaciju i na drugi nacin,tvoje znanje i iskustvo su nemerljivi i kao prvo mogao bi da pronadjes naslednika.Recimo,Saleta Djordjevica.

Uraaa

pre 10 godina

Sampioni, Sampioni, Sampioni. Na SP idemo na zlato.Kalinic iam da spakuje LBJ u dzep. Ja sam odusevljen.Duda je najbolji svetski trener svih vremena.

Dusan Ivkovic za b92 licno

pre 10 godina

ultrasrbin, 22. septembar 2013 10:20)
1.Marjanovic imao svadbu. Najbolji drugar iz vojske se ozenio.
2.Rasko se prejeo to vece kada je cuo da mora da pojede Gasola sutradan...
3.Dobro pitanje. Milosavljevic ima krivicnu zbog brze voznje, a i predsjednik je granskog sindikata kss, pa je logicno bilo da ostane.
4. Andjusic je bas pred polazak kupio novi tip patika AIR-galaxy Jordan4 pa nije zelio da ih razgazi na EP s obzirom da je rijec Jordan iz Ameriku pa ce na SP u Spaniji imati vecu minutazu jer je obecao da ce ih do tada razgaziti.
5. Za sve igrace i dorucak i rucak i vecera su u toliko i toliko, tako da o tretmanu je suvisno trositi rijeci. E sada sto neki preskacu veceru pa vole da dremnu na klupi...

mkd

pre 10 godina

Posle svega sto sam ovde procitao, Duda bi trebao da ostane jedino ako jedno vas sto hiljada izadje na ulice sa transparentima da ga jos zeli u repki. Coveku trebate spomenik izgraditi, vratio vam kosarku iz mrtvih, stvorio ekipu za sledece 5-6 godine... i sto je najaznije, odrzao kult reprezentacije! Ko nece, ne mora. Reprezentacija uvek uradi vise za igraca nego bilo koji pojedinac za reprezentaciju.
Samo uzmite nas (Makedonija) primer.
Pre Litvanije imali smo samo jednog poznatog igraca (Bo) i osvojili 4-to mesto (imali bronzu i dzepu, a u 1/2 finalu igrali egal sa onom Spanijom 35min). Ginuli za svaku loptu i postali heroji i van makedonskih granica. Ko su bili pre Litvanije:
Antic - bez ugovora, neki ukrainci i bugarski Lukoil se neckali oko toga dali ce ga potpisati.
Gecevski - Penzija ili rodno Kavadarci su bili opcije
braca Stojanovski - amaterski Amak SP iz Ohrida (Damjan) i minute na kasicici u bugarskom klubu (Vojdan).
Samardziski - igrao u nekom Edrenu...
Ilievski - igrac bankrotirane Olimpije (igrao bez para)

mkd

pre 10 godina

Posle Litvanije:
Antic - potpisao za Oly (dva puta EL, pa potpis za Atalantu)
Gecevski - Noseci stub drzavnog projekta MZT.
Vojdan S - Ukrainski sampion pa potpis za Albu Berlin (EL)
Damjan S - MZT (glavni igrac)
Samardziski - potpis za Litvos (EL)
Ilievski - "opljackao" Efes, Lokomotiv i Cedevitu
U LIT ratnici koji su postali inspiracija mnogima a u SLO zvezde koje su spale na ovo: http://daily.mk/forward/2383004/makedonci-jebali-ste-mater-kosharci

Whiplash

pre 10 godina

Obradović reče da više neće da se bakće sa reprezentacijom. Ne znam kakva je situacija sa Pešićem ali bih ja pored njega mesto selektora ponudio i Vladi Djurovicu. Mada mislim da je izglednije da neko od bivših igrača iz onih zlatnih generacija preuzmu reprezentaciju, Bodiroga,Djordjevic i sl

Danilo

pre 10 godina

Ljudi. Teo i Micic na pleju, Nedovic i Bogdanovic na 2, Lucic i Bjelica na 3, Savan i Novica na 4, Erceg i Krstic na 5, i vi ubacite jos 2 igraca :) to je moja ekipa za Spaniju, kada bi svi bili zdravi sa Dudom na klupi ova ekipa bi bila teska masinerija...ajde da se okupimo vise kako valja pa da vratimo spancima na njihovom tlu ;)

Rid

pre 10 godina

Ako kojim slučajem odluči da ode, voleo bih da vidim Kesara na njegovom mestu. Čovek je godinama uz Dudu (pomoćnik), vodio je i reprezentaciju na univerzijadi i prošetao se sa momcima do zlata pored Amera. Deluje mi kao stručan trener i sa autoritetom.

shumadinac

pre 10 godina

naravno da treba da ostane jer je garant dobrog rada i dobre kosarke. Posle SP-a - Vlada Vukojicic! Hvala zvezdi sto ga je smenila prosle godine - vec sam se bio zabrinuo da ce nam oteti titulu!

Djole

pre 10 godina

(igor, 22. septembar 2013 14:57)

Sta sve covek ne cuje... Pa on bi vodio Tea i Lucica da nisu bili povredjeni,zvao je Savana,Velickovica,Micova,Macvana,otkazali su (neki opravdano). Jel' on kriv? Zasto bi oni bili u svadji sa njim? Zato sto pokusava da vrati nasu kosarku tamo gde je nekad bila? Na EP 2003. smo bili 6. na OI 2004. bili 11.,2005 i 2006 ispali u 1/8 finala,2007 ispali u 1. krugu! 2008 na OI nismo igrali! I on dodje i 2009 uzmemo srebro,2010. 4. mesto,2011 cetvrtfinale i sad obezbedimo plasman na SP sa ekipom 9 debitanata i vi nezadovoljni! Vecina nas podrzava Dudu i on to zna i nece da glumi nerealnost i pravda se nekim tastatura komentatorima koji su razmazeni!

Savo MARIC

pre 10 godina

Čestitam i svaka čast deco i TATA Dudo. Predstoji veliki i predan rad do odlaska na SP, gde ćemo, uz dobru kombinaciju iskustva i veoma talentovanih klinaca, mogli da igramo itekako zapaženu ulogu.

Inat

pre 10 godina

Čestitam ovoj mladoj generaciji na uspehu. Oticice Ivković,ali ko će ga naslediti,ko će uzeti sad "vruć krompir u ruke" i voditi reprezentaciju. Ko će se odazvati novom selektoru,da li će se opet mnogi vaditi na povrede!?

joe

pre 10 godina

Meni nije jasno kako ljudi ne mogu da se pomire sa time da imamo jako prosecne igrace vec godinama, da i pored puno talenata u velikom mladim selekcijama oni ne napreduju kada dodju do A timova iz puno razloga, po meni najveci krivci upravo nasi timovi, i da od 2002 do dolaska dude 2009 nismo imali ni jednu medalju i isto dosli dotle da moramo da igramo kvalifikacije za evropsko 2009. Tako da je to stanje nase kosarke jos od pre vise od 10 godina, ne od kada je duda preuzeo, sta vise od kada je on preuzeo barem smo osvojili 2 medalje, sto nekoliko selektora pre njega nije uspelo i sa boljim, igracki gledano, timovima. Ja ne kazem da je duda bog, svi znaju da je trener jako bitan, ali na tokom tekme trener nije taj koji sutira trojke, bacanja, skace, igra odbranu i slicno. Jeste bezveze izgubiti od Spanaca tolikom razlikom, i po meni samo to je problem, da je to bio pristojan poraz ovaj rezultat, plasman na svetsko bi po meni ostavio sasvim dobar utisak.

U stvari

pre 10 godina

svetac, 21. septembar 2013 22:32). Dobili smo finaliste, izborili plasman za svetsko, od ovih klinaca meni dovoljno. Svakako mnogo mnogo vise od Sinisinih...

hijena

pre 10 godina

Jedan Tony Parker je igrao za reprezentaciju a do polovine juna je igrao play-off Nba lige, Marc Gasol i ostali najbolji Spanci su igrali za svoju zemlju, a nasi neki od najboljih zadnjih 10 godina nece da igraju za svoju reprezentaciju. Volio bih da pitam Radmanovica koji je njegov problem, Pavlovica koji je njegov problem? Koji problem imaju Erceg, Micov, Velickovic?

ogi.cg

pre 10 godina

srbi sa ovom ekipom je duda napravio to,da mu trebate za zivota podici spomenik.to i sam kaze,samo citajte izmedju redova.i ne treba vise da vodi srbiju,jer na svakoj utakmici je covjek cijepao sebe za razliku od igraca.sem stimca koji pojma nema o kosarci al je zato srcem bio tu.za to mu svaka cast.dudo ti si legenda.pozdrav iz crne gore

Kiba

pre 10 godina

Odgovorno tvrdim da bi sa drugim selektorom sa modernijim shvatanjem kosarke, kao i uz dodatak nekih igraca koje nije pozvao ili se zbog njega nisu odazvali, mi borili za medalje sa Spanijom, Francuskom i Livtanijom.
(Baki, 21. septembar 2013 22:24)

"Odgovorno tvrdim" je izraz koji se koristi da se pojača težina nekog stava: znači da tvrdiš nešto pod odgovornošću, da si odgovoran za tu tvrdnju imenom i prezimenom. Jel ne vidiš ironiju u tome da bilo šta "odgovorno tvrdiš" na internetu, a pogotovo da se onda još potpišeš nadimkom ("Baki")?

Uvek je najlakše tvrditi sve i svašta pod okriljem anonimnosti, evo ja sad mogu da tvrdim da sam nepobediv npr.

dejan877

pre 10 godina

E Dudo,Dudo svaka cast na gomili pozitivnih stvari koje si uradio ima ih mnogo vise nego ovih negativnih.Mislim da su zbog dobrih igara reprezantacije u pripremnim tekmama,a i pogotovo protiv Litvanije na pocetku Ep,ljudima dosta porasli apetiti,od realnih.Ipak je ovo jako mlad tim,koji nije imao nesrecu da naleti na jednu Spaniju(u kakvom god sastavu veoma jaku i iskusnu)al opet sam siguran da nasi momci na toj tekmi nisu dali ni 20% od svojih mogucnosti.Ono sto zameram Dudi,da smo odradili dosta slabu pripremu za taj mec,nasi glavni igraci su totalno podbacili,mislim da smo taj mec izgubili jos u svlacionici od imena Spanija,zameram mu da smo formu prerano tempirali,zameram mu sto je morao da povede jednog Milosavljevica,a bogami i Marjanovica,samo da stane sa onom visinom u reket kad igramo zonu i da protivnici ne pomisle da krenu na ulaz.Eto to su moje zamerke,i na osnovu njih mislim da necemo naci boljeg od Dude.I jos da kazem za slobodna bacanja,kriticari, to je segment igre koji se uci u klubovima i od kadeta,dal mislite da Duda za mesec dana priprema u seniorskom timu treba da ih uci bacanjima.Uglavnom momcima svaka cast,odigrali su srcem i sve pohvale svima!!!Uvek uz Srbiju!!!!

Dushan

pre 10 godina

Da smo u cetvrfinalu otisli na Italiju, imali bi smo ocekivan rezultat od strane nacije, ovako otisli smo na Spance, protiv kojih smo se bez razloga poplasili i izgubili utakmicu u prvih par minuta. Duda bi opet bio cudotvorac. Svako ce naci neku zamerku, moje su pozivanje Nemanje Krstica(bez solidne minutaze), Djordja Gagica (nije cetvorka) i Danila Andjusica (bek suter sa dobrim sutem, al' na pripremama), a ne npr Milosavljevica i neke koliko toliko ozbiljne cetvorke(makar to bio Tadija Dragicevic ili Ivan Radenovic). Uspeh je plasman na svetsko, jer smo jedva dosli i na evropsko. Dogodine uz Teodosica, Micova, Milosavljevica, Velickovica i Savanovica imacemo lepu ekipu, spremnu da se nosi sa svima.

lili

pre 10 godina

Realno uspeh je postignut a da su se momci opustili i da ih je boleo ... kao Teodosica kada je opalio onu trojku mozda bi isli i do medalje. Ovako da znaju za sledeci put da su oni ti koji igraju kosarku i da silni strucnjaci ne mogu ni da im prismrde. Odnosno da se opuste i igraju svoju igru, kao protiv Francuske i da se ne obaziru na komentare sveznalica.

kg034

pre 10 godina

(Shuluburic, 21. septembar 2013 22:40)

Iz zvezde Katić--33 godine,a iz Radničkog Kalinić--nepune 22 i da se nije povredio išao bi Birčević--24 godine.
Razmisliš,pa napišeš.

pero

pre 10 godina

Nije sporno da je uspjeh 7 mijesto sa svim debitantima ali pitanje je zasto toliko debitanata u timu kada ima mnogo iskusnijih igraca koji su u najboljim godinama a da nisu dosli na ovo prvenstvo. Ovaj mladi tim je igrao nepovezano, sve se zasnivalo da pokoji pojedinac bljesne s vremena na vrijeme, u napad se islo bez posebne ideje tako da mislim da je 7 mijesto uspjeh ali samo kada se ima u vidu koliko je bilo tesko da se kvalifikuje na ovo prvenstvo.

pa nece ni on tebe

pre 10 godina

(necu dudu, 22. septembar 2013 17:21)

Pa ko kaze da smo mi zemlja kosarke? Mozda po tome koliko volimo kosarku i po tome koliko smo NEKAD bili jaki,ali po onome sto se desavalo pocev od 2003. pa do EP 2009. nismo. I Duda uzme takvu reprezentaciju i krene ispocetka (jer posle 6 godina propadanja samo tako i moze). I uzme srebro,pa udje u polufinale SP (usli bi i u finale da nije bilo nevidjene kradje), i ok,promasi OI (to je minus),a onda sa prilicno oslabljenim timom (i najmladjim),obezbedi plasman na SP i naredno EP. Nekadasnja Jugoslavija je bila ucitelj kosarke svima ostalima,ali to je bilo do pre 11 godina... Vi svi zaboravljate sta se desavalo posle...

Goran

pre 10 godina

Igor Kokoskov je najbolje resenje za trenera reprezentacije. Covek je natprosecno inteligentan, izvrstan pedagog, a kosarkaski strucnjak...bez premca. Bio mi je trener kratko vreme i bio sam fasciniran njegovim radom, odnosom sa igracima i motivisanoscu tima za rad na terenu. Ubedjen sam da bi napravio uspeh sa reprezentacijom. Nadam se da ce dobiti priliku da to i dokaze.

duda jer cska zna zasto

pre 10 godina

@necu dudu Duda je mozda i najbolji evropski trener ikada. Ali nije samo trener bitan, nego i tim kojim raspolaze. Ivkovic sve ove godine nema jak tim, prosecan, mozda i ispod proseka. Covek je napravio mnogo sa ovim sto je imao.