Nova vest
Fudbal

Subota, 07.07.2018.

17:01

Kolinda plaća 5.500 evra da gleda Hrvatsku

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas da na fudbalsku utakmicu Hrvatska – Rusija u četvrtfinalu Svetskog fudbalskog prvenstva u Sočiju putuje redovnom linijom i da će trošak putovanja za celu delegaciju biti oko 40.000 kuna (oko 5.500 evra).

Izvor: B92

Autor:B92

Kolinda plaća 5.500 evra da gleda Hrvatsku
FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ DAMIR SENCAR/nr

Kako prenosi Hina, državni avion biće zauzet pošto s njim premijer Andrej Plenković putuje u Sofiju na samit zemalja srednje i istočne Evrope i Kine.

"Poštujem činjenicu da premijer odlazi u Sofiju, da ima obaveza. Otići ćemo komercijalnom linijom. To nije ništa neuobičajeno. Ja sam i u državne posete, na primer u Italiju ili u Iran, odlazila komercijalnim linijama", rekla je predsednica i dodala da je putovanje redovnom avio-linijom dvostruko jeftinije nego korišćenje državnog aviona kao i da su se svi ;odrekli dnevnica.

Hrvatska predsednica će se pre utakmice Rusije i Hrvatske susresti s ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevom.

Utakmicu će, budući da putuje službeno, ; pratiti iz VIP lože, a ne sa tribna zbog čega, kako je rekla, ne bi bilo primerno da bude u hrvatskom dresu, ali će se opet spustiti u svlačionicu, nezavisno od rezultata utakmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu