Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.06.2018.

22:45

'Orlovi' na skeneru B92: Sergej usporen, malo svetlih tačaka

Imala je Srbija svoje šanse, nije ih iskoristilam dok je Brazil s druge strane kažnjavao svaku grešku, svaki neodlučan start, svako kašnjenje na loptu. Tako veliki igraju na Svetskom prvenstvu.

Izvor: B92

Autor:B92

'Orlovi' na skeneru B92: Sergej usporen, malo svetlih tačaka
Photo by Michael Steele/Getty Images

“Orlovi” su završili takmičenje na Mundijalu, skupo ih je zapravo koštao poraz od Švajcarske u 2. Kolu E grupe, i sada im za utehu ostaje da vide da li su nešto dobili učešćem na turniru u Rusiji, bilo da je u pitanju igra, tim ili imidž reprezentacije.

Selektor Mladen Krstajić prilično hrabro se odlučio za neiskusnu, ali perspektivnu odbranu u čijoj sredini su igrali Nikola Milenković I Miloš Veljković, štoperi za narednih deset godina. Na klupi je ostavio Branislava Ivanovića I Duška Tošića, kao i Luku Milivojevića, pokušao je bržim igračima poput Adema Ljajića, Filipa Kostića, Antonija Rukavine, da oteža posao Brazilcima, ali, na žalost, u tome nije uspeo.

I uvođenjem Andrije Živkovića I Nemanje Radonjića pokazao je nameru da na ovoj utakmici, a možda I u budućnosti ubrza igra srpskog tima. U jednom trenutku milina je bila gledati kako se “Selesao” grčevito branio, ali to je bio samo jedan segment utakmice, koji nije imao rezultat.

VLADIMIR STOJKOVIĆ

Primio je dva gola, kod prvog je zakasnio na loptu pre udarca Paulinja, kod drugog nije mogao ništa da uradi, ali je zato sprečio još četiri, pa gotovo sigurna gola. U tri navrata zaustavio je udarce Nejmara, u 25, 57. i 85. minutu, kao i nešto ranije Filipeu.

ANTONIO RUKAVINA

Borio se, bio aktivan u odbrani i u napadu, a posle njegovog centaršuta i intervencije Alisona Mitrović se našao u sjajnoj šansi koju nije
realizovao. Rukavina je mnogo pretrčao i imao je izuzetno težak zadatak da zatvori stranu po kojoj je dolazio Nejmar.

NIKOLA MILENKOVIĆ

Iako je zakasnio na udarac glavom Tijaga Silve za 2:0, ovaj momak je najprijatnije iznenađenje Mundijala kada je u pitanju srpski tim. Odigrao je sigurno, smireno, bez straha, čak i protiv napada kakav je brazilski. Nema sumnje da je Srbija dobila vrhunskog centralnog beka.

MILOŠ VELJKOVIĆ

Stajao je daleko od Paulinja pre prvog gola Brazila, ali generalno nije grešio i u dobrom delu utakmice sasvim solidno je sarađivao sa Mitrovićem. Potrebno mu je više iskustva i da se bolje uigra sa sa Milenkovićem.

ALEKSANDAR KOLAROV

Dobro je odradio posao u odbrani, ali su u napadu nedostajali njegovi opasni centaršutevi ili neki udarac iz daljine.

NEMANJA MATIĆ

Fudbaler Mančester junajteda se „rasturio“ od posla. Trčao je kao navijen, u sve duele je ušao žustro, bez kompromisa, ni kada je bio na zemlji za njega nije bilo izgubljene lopte. Ono što je njemu u ovom meču nedostajalo jeste bila pomoć bar još jednog saigrača.

SERGEJ MILINKOVIĆ-SAVIĆ

Moraće Sergej još mnogo da se trudi da bi i nas ubedio da je „igrač od sto miliona“. Dobio je par vazdušnih duela, ali na zemlji je učinak bio prilično skroman. Protiv Brazila je igrao nekako u istoj brzini, kao dugoprugaš, nije bilo promene ritma, žustrine. Nedostajao je je i još neki pas unapred, bilo je tek par opasnijih, konkretnijih.

DUŠAN TADIĆ

Veliki borac, odličan tehničar, ali večeras nije mogao da se razmaše, jer je Srbija manje imala loptu u posedu i veliki deo zadataka bio je u defanzivi.

ADEM LJAJIĆ

Imali smo priliku da gledamo i mnogo opasnijeg i konretnijeg Ljajića. Daleko od toga da se nije borio, međutim, nedostajao je neki konkretan potez. Nije to lako protiv ovakvog protivnika, ali Ljajić ima dovoljno iskustva i kvaliteta da ipak odigra na višem nivou.

FILIP KOSTIĆ

Paulinjo mu je umakao pre nego đšto je prebacio loptu preko Stojkovića za 0:1. Jurio ga je ali nij euspeo da ga stigne. Pitanje je samo kako se naše krilo našlo najbliže Paulinju pa je morao da ga stiže. Osim ove situacije, drugih zamerki na odbrambene zadatke Kostića nije bilo. U napadu je imao učinak kao i Tadić. Lopta nam je bila malo vremena u nogama, tako da nije ni bilo dovoljno opasnih centarušuteva.

ALEKSANDAR MITROVIĆ

Miranda ga je na početku utakmice udario kopačkom u prepone, delovalo je da je nešto ozbiljno, ali Mitrović nikada ne odustaje. U 60. minutu glavom je „pucao“ ka golu, kada je Alison odbio loptu do njega, ali nije to uradio snažno, dok je u 64. ponovo igrao glavom, međutim, golman Brazila je ovog puta uhvatio loptu. Ono što treba Mitroviću je gol iz prve, druge šanse.

ANDRIJA ŽIVKOVIĆ (od 75. minuta)

Nije mogao da ostavi neki utisak s obzirom da je na terenu proveo samo 15 minuta.

NEMANJA RADONJIĆ (od 81. minuta)

Kao i na prethodnoj utakmici ušao je kasno da bi uradio nešto konkretnije. Ipak, i za to kratko vreme u jednom trku pokazao je koliko je brz kada je pobegao odbrani Brazila po levoj strani.

LUKA JOVIĆ (od 89. minuta)

Selektor Krstajić mu je dao priliku da uđe u igru na Svetskom prvenstvu. Nije se naigrao, ali mogao bi da postane napadač za budućnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

239 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu