Nova vest
Olimpizam 0

16.5.2024.

23:30

Istanbul blizu organizacije Evropskih igara 2027.

Šef Evropskog olimpijskog komiteta (EOK) i turski zvaničnici potpisali su inicijalni sporazum da Istanbul bude domećin Evropskih igra 2027. godine.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

To povećava šanse tom gradu da bude domaćin Olimpijskih igara 2036. godine.

Istanbul je još u martu izabran za domaćina Evropskih igara, a ta odluka treba da bude potvrđena od članova nacionalnog komiteta na sastanku u junu.

Predsednik EOK Spiros Kapralos, potpredsednik Turskog olimpijskog komiteta Kazim Ali Kiremitčoglu i gradonačelnik Istanbula Ekrem Imamoglu potpisali su memorandom o razumevanju u Rimu, što je Istanbul dovelo na korak od domaćinstva Evropskih igara.

Istanbul se više puta kandidovao za domaćina Olimpijskih igara, a gradski zvaničnici su prošle godine rekli da žele da organizuju OI 2036. godine.

Pored Istanbula, za domaćinstvo OI 2036. boriće se i Indija.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Zanimljivosti

Tajna uspeha Golfa

Golf ove godine slavi svoj 50. rođendan – i ima šta da slavi! Trenutno se proizvodi u osmoj generaciji i jedan je od tri najprodavanija automobila svih vremena.

Dojče vele

17:50

3 h

Testovi

Prva vožnja: Geely Coolray – kec u rukavu

Posle SUV-a Atlas Pro, kineski Geely na naše tržište uvodi drugi model. Coolray je nešto manji, ali izuzetno dobro opremljen, sa vrlo snažnim motorom i osetno je jeftiniji od konkurencije.

Auto magazin/Aleksandar Bursać

15:10

6 h

Novo Sport Video Menu