Nova vest
Fudbal 0

16.5.2024.

19:45

Lazetić: Da na tabeli prevaziđemo očekivanja

Žarko Lazetić rekao je da je ekipa Mladosti uvek neugodan protivnik, ali i dodao da je će njegova ekipa u preostale dve utakmice u Super ligi Srbije dati sve od sebe da prevaziđe očekivanja.

Izvor: Beta

Starsport

"Za nas je Mladost uvek težak protivnik... Mladost i Napredak su jedine ekipe koje u ovom delu takmičenja nemaju imperative i ambicije, a to može da bude prednost. Mladost nema šansu za plasman, mogu opušteno da igraju, a nama uslovi na njihovom stadionu ne odgovaraju i teško uspevamo da sprovedemo isplanirano", rekao je Lazetić, prenosi klub.

"Naravno, to deo igre, naša liga je takva i tome moramo da se prilagodimo", dodao je on.

Fudbaleri TSC-a sutra od 18.30 gostuju ekipi Mladosti, u utakmici 36. kola Super lige Srbije.

TSC je treći na tabeli domaćeg šampionata sa 72 boda, odnosno ima dva manje od drugoplasiranog Partizana, dok je Mladost sedma sa 43 osvojena boda.

"Spremni smo i u dobrom momentu, na našoj internoj tabeli koja nam je veoma važna, smo se dodatno popravili i možda nam uspe da u ove preostale dve utakmice prevaziđemo očekivanja. Bićemo maksimalno fokusirani i pokušaćemo da dobrom igrom dođemo do rezultata", rekao je Lazetić.

Lazetić je pokušao da pojasni da izjavom "živimo u Srbiji", nije mislio ništa negativno, već se osvrnuo na komentare pred svako kolo kako TSC, ili neko drugi, pušta protivnika da pobedi.

"Ponosan što mi iz kola u kolo pokazujemo da nas kalkulacije ne zanimaju, pre svega smo sportisti i svaku utakmicu igramo da pobedimo. Samo ovde se kalkuliše da li je bolje biti slabije plasiran, a to je glupost. Svi se borimo za pobedu i za zadovoljstvo tokom tih 90 minuta igre", rekao je Lazetić.

Peđa Milosavljević/Starsport

On je naveo da je TSC u plej-ofu uspeo da nadigra sve ekipe, osim Crvene zvezde i da je to "velika stvar" za njegov tim.

"Imali smo dobre utakmice koje nam vraćaju veru u fudbal, za koje smo se spremali i davali sve od sebe. Pred početak ovog dela takmičenja smo želeli da bude upravo ovako", rekao je Lazetić.

TSC nije, kako je rekao, napravio bodovnu razliku u odnosu na glavne konkurente u duelima sa njima, ali da je pobeđivao u utakmicama sa "slabijim" protivnicima.

"Tu smo pravili razliku. Tako je i u borbi za titulu između Zvezde i Partizana, u međusobnim duelima su egal, a razlika je napravljena u utakmicama sa takozvanim 'slabijima'", rekao je Lazetić.

On je zahvalio igračima što su pokazali posvećenost, timski duh i karakter.

"Ako nam uspe da prestignemo prošlogodišnji zbir bodova, moći ću da zaključim i da smo napredovali. Činjenica da smo održali kontinuitet sa ovoliko bodova me obavezuje da momcima kažem kapa dole, svaka čast, sada idemo da uživamo u preostale dva meča, da probamo da pobedimo, potom se dobro odmorimo i pripremimo za dalje", zaključio je Lazetić.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu