Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.06.2018.

16:45

Radonjić: Mogu da budem "džoker"; Živković: Jedva čekam da počne

Fudbaleri Srbije nisu oduševili u prvoj proveri za Svetsko prvenstvo, ali je meč sa Čileom izuzetno mnogo značio budućnosti našeg fudbala.

Izvor: B92

Autor:B92

Radonjić: Mogu da budem
Foto: StarSport

Na terenu Merkur Arene u Gracu ogromnu šansu dobili su najmlađi članovi ove selekcije, igrači od kojih se očekuje da u narednim godinama budu nosioci igre.

U centru pažnje bili su talentovani krilni fudbaleri Nemanja Radonjić i Andrija Živković. Izdanci Partizanove škole fudbala, danas su aduti Crvene zvezde i portugalskog velikana Benfike.

Protiv Čilea se posebno istakao Radonjić koji je bio jedna od retkih svetlih tački srpskog tima na tom meču.

"S obzirom da mi je ovo bio prvi start za A tim, nadam se da ću nastaviti ovako. Kao najmlađi ovde sam došao da se dokazujem. Treba još dosta da radim, videćemo šta će i kako biti dalje. Najverovatnije ću da budem neki "džoker" s klupe, što bi se reklo. Naravno, Andrija i ja. Spremamo se polako za Kostariku", rekao je Radonjić.

Srbija je poražena od dvostrukog uzastopnog šampiona Južne Amerike sa 1:0, golom u samoj završnici susreta.

"Mislim da nam je falilo pre svega malo više mirnoće u organizaciji igre. To na nije štimalo na utakmici. Moramo da se spremimo što bolje za utakmicu sa Kostarikom, mislim da će organizacija biti sve bolja i da će biti onako kako sve treba da bude na prvoj utakmici na SP", rekao je Živković.

Radonjić je u roku od samo godinu dana od "propalog talenta" stigao do mesta u timu za Mundijal.

"Ne bih želeo da se vraćam na to. Gledam samo unapred, to što je bilo je sve iza mene. Fokusiran sam samo na Svetsko prvenstvo samo bih o tome da pričam", kaže Radonjić.

Naredni rival Srbije tokom priprema za SP je Bolivija.

"Znamo da su jako borbena ekipa, mnogo trče, ali kao i svaka ekipa danas. Analiziraćemo ih još. Daćemo sve od sebe da ostvarimo bolji rezultat od prethodne utakmice. Ići ćemo naravno na pobedu i da se pokažemo u što boljem svetlu", rekao je Živković, a Radonjić dodaje, "Iskeno, ne znam nijednog igrača iz Bolivije, ali moramo igrati mnogo bolje nego što smo protiv Čilea. Ali to su sve prijateljske utakmice, tu smo da se što bolje spremimo i protiv Kostarike izašli kako treba".

Otkako se naš tim okupio i počeo pripreme za Mundijal, jedva reč je ponovljena više od bilo koje druge – atmosfera.

"Imamo stvarno dobru atmosferu u ekipi, pre svega dobre momke i naravno stručni štab. Nemamo nikakvih problema što se toga tiče. Pre svega treba što bolje da se uigramo, a tu smo i mi mlađi koji treba da se uklopimo u sve to. Nema nikakvih problema, biće sve u redu", rekao je Živković.

"Sjajna je atmosfera, prvotimci su nas sjajno prihvatili, a većinu ih znam i od pre. Stvarno je fantastično, mislim da će sve biti dobro na Svetskom prvenstvu", nadovezuje se Radonjić.

On je imao vrlo dobru šansu da zatrese mrežu Čilea u prvom poluvremenu, našao se u tri solidne situacije.

"Imao sam mali pritisak u prvih 15 minuta dok se nisam malo opustio. Posle sam igrao kao što igram u klubu, stvarno sam uživao. Posle je bilo podrške u svlačionici "bravo, samo nastavi dalje", ništa konkretno", kaže Radonjić.

Njih dvojica su ponos Niša u ovoj selekciji.

"Predstavljamo pre svega reprezentaciju Srbije, ali naravno i naš grad. Meni je lično mnogo drago zbog toga i ponosan sam. I na sebe i na Radonju", kaže Živković.

On kod selektora Mladena Krstajića ima ulogu pre svega na poziciji desnog krilnog napadača, dok je protekle sezone u Benfiki uglavnom nastupao kao centralni plejmejker.

"To je skroz druga stvar, igrao sam i u sredini, u omladinskoj školi Partizana sam prešao na desno krilo. Volim i da igram u sredini i na krilu, isto mi je", kaže Živković.

Od Živkovića i Radonjića se u Rusiji pre svega očekuje da budu "džokeri" sa klupe koji bi ulaskom na teren mogli da donesu prevagu u neizvesnim momentima.

"Mislim da možemo, radimo na sebi svakodnevno, treniramo i usavršavamo sebe. Mislim da smo tu kao najmlađi i da dodamo malo svežine kada uđemo, pošto smo puni snage. Mislim da ćemo uneti sve ono što se bude tražilo od nas, naravno daćemo svoj maksimum koliko budemo mogli", ističe Živković.

"Mi smo naravno tu pre svega da se dokazujemo jer smo najmlađi, ali treba da kada uđemo unesemo svežinu u igru", dodaje Radonjić.

Prvi rival u Rusiji biće Kostarika, a najjači adut ove selekcije je golman Kejlor Navas.

"Šta da kažem o golmanu Reala koji je osvojio Ligu šampiona, koji je fenomenalan? Svaki golman ima i svoje mane, naravno da možemo da mu damo gol", kaže Radonjić.

On se ovaj put suzdržava od izjava poput one o Ektoru Beljerinu uoči duela Crvene zvezde i Arsenala u Ligi Evrope, iako bi na Mundijalu mogao da ima slične okršaje sa vrhunskim bekovima, pre svega u susretu sa Brazilom u Moskvi u trećem kolu.

"Ja to za Beljerina nisam ni želeo da pričam, ali kada su me zvali stalno su govorili čuvaćete Beljerin, pa sam zbog toga to rekao. Stalno mi je bilo Beljerin, Beljerin, nisam mogao više da živim od Beljerina. Ali, tu sam da ko god dadođe igram isto i nadam se najboljem", mnogo skromnije zvuči Radonjić nego pre nekoliko meseci.

Svetsko prvenstvo je sve bliže.

"Naravno da ima treme malo, ali pozitivne. Što se mene tiče, ja jedva čekam da počne Svetsko prvenstvo. Jedan sam od najmlađih u ekipi i jedva čekam da vidim kako sve to izgleda sa A reprezentacijom. Jedva čekam da počnu utakmice, da se takmičimo, da damo svoj maksimum i doguramo što dalje", kaže Živković.

"Svetsko prvenstvo je nešto najveće što jedan igrač može da doživi. Iskreno, jedva čekam da počne utakmica protiv Kostarike. Radujem se SP, naporno radimo za to", zaključuje Radonjić.

Reprezentacija Srbije igra protiv Bolivije u subotu od 18 časova takođe u Gracu. Na SP "Orlovi" putuju 11. juna, prvi meč igraju 17. protiv Kostarike (u Samari), potom se sastaju sa Švajcarskom 22. (Kalinjingrad), a potom sledi spektakl sa Brazilom 27. (Moskva).

Svetsko prvenstvo u Rusiji počinje 15. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu