Nova vest
Fudbal

Subota, 02.06.2018.

15:20

Pomama za dresovima Nigerije – milioni prodati za 3 minuta!

Nastavljena je pomama za neverovatnim dresovima koje će selekcija Nigerije nositi na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Izvor: B92

Autor:B92

Pomama za dresovima Nigerije – milioni prodati za 3 minuta!
Photo by Matthew Lewis/Getty Images

Nigerijci su nedavno debitovali u novoj opremi kompanije "Najki" protiv reprezentacije Srbije i od tada su postali hit, pa je američkom proizvođaču stiglo više od 3.000.000 porudžbina.

U petak, prvog juna, garniture je zvanično puštena u prodaju i svi dresovi sa "Najkijevog" sajta prodati su za tri minuta!

"Dres je najprodavaniji jer je jedinstven", rekao je Šehu Diko, predsednik Fudbalske federacije Nigerije (NFF).

Takođe, oboren je još jedan rekord, pošto su svi primerci nestali sa rafova radnji širom sveta za manje od tri sata.

Gornji deo opreme košta 90 američkih dolara i važi za verovatno najlepši na predstojećem Mundijalu koji je na programu od 14. juna do 15. jula.

"Toliko smo poleteli, ali ne možete nas kriviti. Moramo da podržavamo ‘Super orlove’, moramo da navijamo za svoju zemlju", rekao je jedan od navijača Nigerije dok je čekao u redu.

.

Razočaranje nastalo među brojnim ljubiteljima fudbala koji su želeli da u svojoj kolekciji imaju ovaj jedinstveni primerak pojačano je kada je "Najki" na svom zvaničnom "Tviter" profilu saopštio da u planu nije obnovljanje količine nigerijskih dresova.

Navijači koji nisu imali sreće moraće da se zadovolje replikama koje koštaju od 20 do 40 dolara u zavisnosti od kvaliteta, što znači da će preprodavci imati priliku da zarade.

"Dres je sada kao najtraženiji kolač. Mislim da većina Nigerijaca ne može sebi da priušti original. Replika je gotovo ista kao original, razlika se primeti tek kada pažljivo pogledate", istakao je Ronke Oni, preprodavac na ulicama Lagosa, najvećeg grada ove afričke zemlje.

NFF je 2015. godine potpisao troipogodišnji sponzorski ugovor sa "Najkijem" vredan 3.750.000 dolara, uz bonus od pola miliona za plasman na Svetsko prvenstvo. Nigerijci su prethodno bili manekeni "Adidasa", ali su sada u društvu Australije, Brazila, Francuske, Engleske, Portugala, Južne Koreje…

Ovih dana čelnici saveza nalaze se na udaru kritika zbog cene dresova, pošto većina populacije u Nigeriji mesečno prima mesečnu platu od oko 50 dolara

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu