Australija

13 utakmica, 2 pobede, 3 remija, 8 poraza, gol razlika 8:11.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.06.2018.

10:19

Australija
Photo by Robert Cianflone/Getty Images

Istorija na SP:

Australija će u Rusiji igrati tek peti put na Mundijalima. Najbolji rezultat "Sokerosi" su ostvarili pre 12 godina kada su uspeli da prođu grupu. Tada su takmičenje završili među 16 najboljih porazom od kasnijeg šampiona Italije, i to pogotkom Frančeska Totija sa bele tačke u 95. minutu. Australijanci su na svetskim prvenstvima ostvarili samo dve pobede, od kojih je jedna, nažalost, bila protiv Srbije 2010.

Put do Rusije:

Nacionalni tim Australije na Mundijal je stigao kroz internacionalni plej-of. Prethodno je triler dvomeču eliminisao Siriju sa ukupnih 3:2, a onda u dva meča bio bolji od Hondursa – 0:0 i 3:1.
Photo by Robert Cianflone/Getty Images
Ključni igrači:

Nakon velikog uspeha i plasmana na Mundijal selektor Ange Postekoglu je dao ostavku, a njega je zamenio Holanđanin Bert Van Marvijk. Iznenadna promena mnogo će uticati na tim koji se oslanja na ne toliko poznate, ali veoma uigrane igrače. Samo trojica reprezentativaca igraju u domaćoj ligi, ostali su svi u evropskim klubovima, a ponovo se najviše očekuje od Tima Kejhila, Metjua Lekija, Tomija Jurića, Toma Rogića, Arona Moja, Miloša Degeneka, Metjua Rajana i nezaobilaznog kapitena Mileta Jedinaka.

Forma uoči SP:

Australijanci su odigrali samo tri pripremna meča za predstojeće takmičenje, ali nisu imali previše uspeha. U martu su ubedljivo izgubili od Norveške sa 4:1, potom odigrali bez golova sa Kolumbijom, ali je Van Marvijk nedavno dočekao prvi trijumf i to kakav – sa 4:0 je deklasirana Češka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: