Nova vest
Rukomet

Ponedeljak, 17.01.2022.

08:00

"Hrvatska je vrh evropskog rukometa"

Selektor rukometaša Ukrajine Mihael Bigler kaže da su svi protivnici jaki u grupi C Evropskog prvenstva.

Izvor: MT

Autor: MT

Foto: Profimedia

Ova selekcija je prvo izgubila od Srbije (31:23), da bi od nje potom bolja bila i Francuska (36:23).

Uprkos ubedljivijem porazu, Bigler kaže da je Ukrajina bolje izgledala protiv aktuelnog olimpijskog šampiona.

"Pre utakmice rekao sam ekipi da uživaju u utakmici, da dožive neke trenutke kakve nemaju često priliku da dožive. I moram da kažem da smo s vremena na vreme radili jako dobro. Na kraju je trebalo pronaći bolje rešenje protiv protivničke igre 5-1 i 4-2, ali smo previše grešili. Generalno, ekipa je odigrala puno bolje nego u utakmici protiv Srbije. To je nešto što sam mnogo puta rekao: ovoj ekipi treba vremena i igre. Sada se konstrukcija gradi. Ako nastavim da radim, vidim dobru budućnost", rekao je Bigler.

Bigler je svojevremeno sa reprezentacijom Poljske doživeo težak poraz od Hrvatske, sa kojom se Ukrajina sastaje u ponedeljak od 18.00.

"Bio je to bolan poraz. Hrvatska je vrh evropskog rukometa i uz silne probleme koje ima to je pokazala i na ovom EURO-u. Dobro su odigrali protiv Francuske, pobedili Srbiju i ponoviću da je nama svaka utakmica u prvom redu za učenje od protivnika kojima težimo. I Hrvatska je jedan od njih", dodao je nemački stručnjak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve