Nova vest
Rukomet

Ponedeljak, 21.10.2019.

12:35

Cupara: Gradimo tim za ono što nas čeka

Golman Srbije Vladimir Cupara, pred prijateljske mečeve sa Austrijom i Slovenijom, rekao je da će dueli poslužiti da tim vidi gde je posle višemesečne pauze.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Cupara: Gradimo tim za ono što nas čeka
Ffoto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Rukometaši će se okupiti večeras u SC Kovilovo, gde ce započeti EHF nedelju tokom koje će 25. oktobra odigrati meč sa Austrijom u Gracu i Slovenijom dva dana kasnije u Mariboru.

"Jedva čekam da se okupimo, dobro će nam svima doći da malo zaboravimo na klupske obaveze i posvetimo se nacionalnom timu. Austrija i Slovenija su dobre reprezentacije. Rezultat nam nije u prvom planu, već uigravanje za ono što sledi na Evropskom prvenstvu. Dobro će nam poslužiti da vidimo gde smo posle nekoliko meseci pauze, da se podsetimo nekih akcija, ali i družimo i gradimo tim za ono što nas čeka", rekao je povratnik u nacionalni tim Cupara za sajt Rukometnog saveza.

Izabranici Nenada Peruničića imaće priliku da osete teren u Gracu, gde će igrati na Evropskom prvenstvu 2020 u grupi sa selekcijama Belorusije, Crne Gore i Hrvatske.

"Na nama je da se dobro spremimo i pokušamo da napravimo iskorak u odnosu na prethodna takmičenja. Prognozirati bilo šta je nezahvalno, kada god sam pokušavao, nisam pogađao",
rekao je golman mađarskog Vesprema.

Zbog obaveza klubova u EHF Ligi šampiona i nemačkoj Bundesligi, selektor Peruničic neće moći od starta da racuna na nekoliko igrača koji će se u ponedeljak prikljuciti timu.

"Orlovi" će u SC "Kovilovo" provesti nekoliko trenažnih dana pred polazak u Maribor na utakmice koje će biti ujedno i poslednja šansa stručnog štaba za uigravanje pred početak završnih priprema za EP, koje pocinje 9. januara naredne godine u Austriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve