Nova vest
Rukomet

Petak, 23.03.2018.

19:15

EHF suspendovao RSS i izbacio juniorke iz kvalifikacija!

Evropska rukometna federacija (EHF) suspendovala je Rukometni savez Srbije i izbacila juniorke iz kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Izvor: B92

Autor:B92

EHF suspendovao RSS i izbacio juniorke iz kvalifikacija!
Foto: Getty Images

EHF je kaznio naš mladi ženski tim isključivanjem iz daljeg toka takmičenja nakon što je Vlada Srbije zabranila organizaciju utakmice između naše reprezentacije protiv tzv. Kosova u Kovilovu.

U zvaničnom Saopštenju EHF saopšteno je da se srpska reprezentacija isključuje iz daljeg takmičenja, dok je MUP Srbije u međuvremenu zabranio i ostale mečeve u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Đeru (Norveške, Slovačke i tzv. Kosova).

"Zbog okolnosti zbog kojih je meč odložen i nemogućnosti Srbije da igra utakmicu, EHF je odlučio da srpski nacionalni tim isključi iz daljeg učešća u kvalifikacijama", stoji u saopštenju.

Odluku o odlaganju susreta doneo je ministar policije Nebojša Stefanović pošto se konsultovao sa Ministarstvom sporta i obavestio premijerku i predsednika. Kako je Stefanović rekao, meč je "mogao da bude bezbedno organizovan, ali uz cenu".

"EHF ostaje u kontaktu sa predstavnicima u Beogradu, kao i članovima Rukometnog saveza Srbije", dodaje se.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

372 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d