Nova vest
Rukomet

Sreda, 10.01.2018.

16:25

Vlada Hrvatske intervenisala – EP počinje u petak

Evropsko prvenstvno u rukometu u Hrvatskoj ipak će se održati kako je i planirano, potvrdio je hrvatski ministar finansija Zdravko Marić.

Izvor:

Autor:

Vlada Hrvatske intervenisala – EP počinje u petak
Getty images

'Zagrebački holdnig', odnosno Vlada Hrvatske platila je sva dugovanja, ali s kašnjenjima i u ratama, suprotno onom što je bilo predviđeno zajedničkim sporazumom i ugovorom o zakupu iz 2007. godine, prenosi dnevnik.rs.

Kompanija 'Ingre', koja je gradila zagrebačku Arenu, zapretila je zagrebačkim vlastima i Vladi Hrvatske da neće dozvoliti početak EP u petak ukoliko se ne izmire dugovanja u visini od 1.500.000 kuna (200.000 evra).

Prvobitni partner nije ni bio Zagrebački holding, nego Vlada i Grad Zagreb koji su u osmoj godini korištenja imali pravo da otkupe Arenu. Nisu ga iskoristili, pa je zakupodavac primenio indeksaciju za prethodnih sedam godina.

Takođe, 'Ingra' traži i povraćaj depozita od 17.500.000 kuna (2.350.000 evra) jer javni partneri nisu na vreme izvršavali svoje obaveze.

Ipak, opšta ocena u Hrvatskoj jeste da će Hrvatska i Srbija, po planu, u petak od 20.30 u Splitu otvoriti takmičenje na Evropskom prvenstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve