Nova vest
Tenis

Subota, 21.05.2022.

10:10

"Alkaras nije favorit za RG pre Đokovića"

Mnogi smatraju da Karlos Alkaras, zahvaljujući ovogodišnjim igrama na šljaci, važi za glavnog favorita za osvajanje Rolan Garosa, ali ne i Džon Mekinro.

Izvor: SS

Autor: SS

EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Bivši američki šampion, a sada teniski analitičar, istakao je da je za njega favorit broj jedan, ujedno i prvi nosilac i prvi teniser sveta, Novak Đoković.

"Alkaraz dolazi na Rolan Garos kao favorit. Ali, ako me terate do kraja da izaberem ko je prvi kandidat za trofej, teško da mogu da idem protiv Novaka Đokovića, jer ulazi u pravu formu“, rekao je Mekinro.

Alkarasa nazivaju "novi Nadal", ali Mekinro smatra da je njegov stil igre bliži Đokoviću.

"Igra desnom ruku, ima jak forhend, solidan dvoručni bekhend. Možda još nije tako raznovrstan u slajsu kao Đoković. Igra na vrlo sličan način Novaku, samo što je još agresivniji i moćniji na neki način. I kreće se dobro, skoro kao Đoković“, podvukao je Patrik Mekinro.

Đoković i Alkaras mogli bi da se sastanu u polufinalu Rolan Garosa, a Srbin bi se prethodno u četvrtfinalu, verovatno, sastao sa Rafaelom Nadalom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve