Nova vest
Tenis

Utorak, 29.09.2020.

12:15

Lajović preko Italijana do drugog kola!

Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa pobedom nad Đanlukom Magerom u četiri seta.

Izvor: MT/PT

Autor: MT/PT

Lajović preko Italijana do drugog kola!
Photo by Alexander Scheuber/Getty Images for matchmaker

Srpski teniser uspeo je da slomi otpor Italijana u meču koji je bio prekinut zbog kiše – 6:4, 7:6 (4), 4:6, 6:1.

Lajovića u drugom kolu čeka Kevin Anderson koji je eliminisao Lasla Đerea.

Duci može da bude veoma zadovoljan igrom jer je tokom većeg dela meča kontrolisao tempo meča. Samo je u trećem setu imao pad koncentracije i to zbog velike greške sudije.

Lajović je izgubio pomenuti set, ali je u četvrtom uspeo da se vrati na pravi put i dođe do pobede.

Od starta meča naš teniser je nametnuo svoj tempo i već u prvom gemu je došao do brejka. Do kraja seta nije imao mnogo problema i sa 6:4 dolazi do vođstva od 1-0.

U drugom setu gledali smo znatno veću borbu u pobednik je odlučen posle taj-brejka. Lajović je uspeo da bude pribraniji, te je posle sat i po vremena vodio 2-0. Tada je usledio prekid zbog kiše koji je trajao oko dva sata

Tokom trećeg seta viđena je neobična situacija u kojoj je Lajović izgubio svoj servis gem zbog greške arbitra. Duci je uspeo da se vrati i odmah dođe do ribrejka, ali je u narednom gemu ponovo pao.

Mager je dobio treći period igre i to je bilo sve što smo videli od njega. U četvrtom je na terenu postojao samo jedan teniser i Lajović zasluženo prolazi dalje.

Tok meča mogli ste da pratite u LIVE BLOGU B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve