Nova vest
Tenis

Četvrtak, 23.05.2019.

20:28

Žreb za RG: Krunićeva na Gavrilovu, Jorovićeva na Brejdi

Najbolja srpska teniserka Aleksandra Krunić u prvom kolu Rolan Garosa sastaje se sa naturalizovanom Australijankom Darjom Gavrilovom.

Izvor: LN

Autor: LN

Žreb za RG: Krunićeva na Gavrilovu, Jorovićeva na Brejdi
Photo by Julian Finney/Getty Images

Krunićeva, 76. na svetu, igraće protiv Gavrilove, 63. na svetu, treći put u karijeri, a za sada nijednom nije izgubila set.

Ukoliko prođe teniserku ruskog porekla, Aleksandra će za protivnicu imati Eženi Bušar iz Kanade ili Lesju Tsurenko iz Ukrajine.

Potencijalni rival u trećem kolu joj je treći nosilac i branilac titule Rumunka Simona Halep, koja se u prvoj rundi sastaje sa Australijankom hrvatskog porekla Aljom Tomljanović.

Halep u četvrtfinalu očekuje duel s Čehinjom Petrom Kvitovom.

Jedina preostala srpska predstavnica biće Ivana Jorović, koja u prvom kolu igra sa Amerikankom Dženifer Brejdi.

Ukoliko prođe dalje, Jorovićeva će se sastati sa slovenačkom igračicom Polonom Hercog ili Beloruskinjom Alijaksandrom Sasnović, dok je u trećoj rundi očekuje eventualni duel sa vicešampionkom Rolan Garosa, Amerikankom Sloun Stivens.

Četvrti nosilac Holanđanka Kiki Bertens u prvom kolu igraće protiv domaće teniserke Polin Parmentje, drugi nosilac Čehinja Karolina Pliškova igra protiv Amerikanke Medison Brengl, a prvi nosilac Japanka Naomi Osaka protiv Slovakinje Ane Karoline Šmjedlove.

Serena Vilijams, bivša šampionka, u prvoj rundi igra sa Ruskinjom Vitalijom Dijatčenko, dok njena sestra Venus u prvoj rundi igra možda i meč kola – protiv Ukrajinke i devetog nosioca Eline Svitoline.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve