Kecmanović za B92: Novakova loža, ’Lamborgini’, Florida...

Jedan je od momaka od kojeg se očekuje mnogo u budućnosti – ne samo mi u Srbiji, već i u Akademiji Nika Bolitijerija na kojoj trenira.

Izvor: B92

Utorak, 07.06.2016.

13:56

Kecmanović za B92: Novakova loža, ’Lamborgini’, Florida...
Getty Images

Srpski junior Miomir Kecmanović počeo je da igra fjučerse, ali tek mu je 16 godina i još je posvećen juniorskim turnirima.

Na Rolan Garosu rođeni Beograđanin završio je takmičenje u singlu u osmini finala, dok je u dublu dogurao do polufinala.

“Imam više samopouzdanja u odnosu na prethodni period jer sam igrao dobro na fjučersima i na Mastersu u Kini. Bilo mi je teško posle Australije, izgubio sam 8:6 u trećem setu, ali vratio sam se dobrim rezultatima“, počinje Kecmanović za B92.

Čiji saveti ti najviše znače?

“Od mojih trenera iz SAD, mame i tate, kao i od Novaka kada nekada popriča sa mnom. Sve mi to pomaže na različite načine da napredujem – u poslednje vreme najčešće dobijam sugestiju da nikada ne odustajem i to usvajam. Pre mi se događalo da kažem ’dosta, ne mogu’ kada mi ne ide, a sada to ne radim, i dalje igram i trudim se uprkos svemu“.
TSS
Kakva je organizacija rada na Floridi?

“Svaki dan ustajem u sedam, od osam su kondicioni trening i tenis, pa posle pauze još treninga. Tako je od ponedeljka do petka, subotom je odmor i uglavnom se spustimo na plažu ili izađemo negde. I dalje je pomalo dosadno, ali lakše mi je kada je tu neko sa mnom“.

A kako tačno izgledaju treninzi?

“Dosta mešamo – nekada radim ’iz korpe’, nekada jedan na jedan, a nekada mi sa druge strane stoje dvojice i vraćaju. Igramo poene, radimo na taktici i na osećaju, sve vežbamo – npr, moram jednu loptu da pošaljem u dijagonalu, pa na drugoj da se izvučem i da pogodim dogovorenu tačku. I tako dok ne pogodim nekoliko puta“.

Šta je najčudnije o čemu si razmišljao tokom meča?

“U Australiji, na turniru pred Australijan open, prvo kolo dobio sam 6:0, 6:0, a tada smo uzimali novu opremu od Najkija. Došli su u ’Lamborginiju’, parkirali su se pored i onda se vozikali okolo – sve vreme sam samo čekao da izletim, da se i ja provozam pre nego što odem“.
Getty Images
Gde vidiš sebe za pet godina?

“Tada ću imati 22 godine, nije lako pitanje, ali voleo bih da do tada budem u Top 100, da kucnem u drvo“.

Koji ti je najdraži meč koji si gledao?

“Finale Vimbldona prošle godine najdraži mi je meč koji sam gledao, Nole mi je dao karte za ložu, sedeo sam iza Bekera. Bilo je fenomenalno, ali svi su navijali za Federera i svi su skakali kada on osvoji poen“.

Da si nekim čudom sâm sebi trener, šta bi ti najviše smetalo?

“Bilo bi mi najteže da gledam svoj meč jer ima trenutaka kada krenem da pričam sa sobom – nekada se i previše povučem, pa me iz lože pritisnu, to je isto stres“.

U kom smeru bi želeo da se kreće tvoja igra?

“Voleo bih da polako i ravnomerno razvijam sve segmente igre – da sam dobar u odbrani, ali da znam i da završim poen i da pritiskam“, zaključio je Kecmanović za B92.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: