Toni za B92: Vidi se, Rafa ponovo može da se nosi s Novakom

Toni Nadal, stric i trener Rafaela Nadala, kaže za B92 da je očigledno da je njegov nećak povratio samopouzdanje.

Komentari 71

Ipak, Toni ističe da neće biti nimalo lako stići do desete titule na Rolan Garosu, a govorili smo i o njegovoj karijeri posle Rafe, kao i o eventualnom Rafinom uplivu u trenerske vode.

U meču u Madridu Nadal je bio vrlo blizu u oba seta da savlada Đokovića, ali je ipak izgubio sa 7:5, 7:6. Ipak, Toni uviđa pozitivne strane.

“Ne mogu da odredim šta je tačno nedostajalo, ali ono što znam jeste da je Rafael igrao mnogo bolje nego u prethodnim mečevima. Bio je blizu doduše i u Indijan Velsu, ali sada je imao baš mnogo prilika da osvoji i prvi i drugi set. Rafa igra mnogo bolje, to se vidi, ali svesni smo da je Novak divan teniser i da ga je teško pobediti“, počinje Toni za B92 i dodaje:

“Rafa je potpuno povratio samopouzdanje, vidim da je ono na visokom nivou, ali potrebno je da bude samo malo smireniji u ključnim poenima. Sve u svemu, mislim da je Rafa ponovo spreman da se ravnopravno nosi sa Novakom, Endijem i sa ostalim najboljim teniserima“.

Getty Images
Getty Images

Toni je sa svojim nećakom od najmlađih dana, ono što je sa njime postigao jasno govori u prilog tome da je vrhunski trener, ali još nije siguran da li bi mogao da radi sa bilo kime drugim osim sa Rafom.

“Ne znam, možda niko neće želeti da mu ja budem trener“, kazao je Toni uz osmeh, “Kada Rafael završi karijeru, voleo bih da radim u njegovoj Akademiji na Majorki, tamo mogu da budem trener i u tome ću uživati. Mislim da sam ja malo komplikovan jer je Rafa odličan igrač i ima ispravne rezone, a meni je veoma važno da teniser poštuje trenera i ne bi mi bilo lako da radim s nekim ko nije maksimalno posvećen. Videćemo, ima još vremena“.

Za kraj smo pitali Tonija postoji li mogućnost da Rafa krene stopama brojnih teniskih legendi i postane trener. Samo je odmahnuo glavom i rekao:

“Ne, ne, nema šanse, siguran sam u to, baviće se drugim stvarima posle karijere“, zaključio je Toni za B92.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

prethodna strana 1 / 3 sledeca idi na stranu