Italija bruji o ispadu Hrvata

Gotovo svi italijanski mediji bave se Dejanom Lovrenom i Marcelom Brozovićem, a sve je preneo hrvatski "Indeks".

Izvor: B92

Četvrtak, 22.12.2022.

09:37

Italija bruji o ispadu Hrvata
Foto: Profimedia

Hrvatski reprezentativci su pre nekoliko dana treće mesto na Mundijalu slavili uz pesme Marka Perkovića Tompsona, te ustaške povike "Za dom spremni".

"SportMediaset" u tekstu "Hrvatska: Brozović i Lovren kod kuće slavili uz profašističke pesme" piše da su Hrvati i u Kataru imali ispade, naročito nakon trijumfa nad Brazilom.

"Calciomercato" u naslovu piše kako je “Brozović pevao neonacističke pesme".

"Reč je o pesmi Marka Perkovića Tompsona, u kojoj je krilatica 'Za dom spremni' (koju su koristili ustaše, saradnici nacista u Drugom svetskom ratu) i koja se izjednačava sa 'Sieg Heil'. Događaj se navodno odvio u Zagrebu, u klubu igrača Intera."

"Il Primato Nazionale" piše da su Lovren i Brozović salutirali, dok u tekstu stoji kako je došlo do "još jedne oluje oko hrvatske reprezentacije".

"TuttoMercatoWeb" navodi kako je "Hrvatska među onima koji satima i danima slave uspeh na Svetskom prvenstvu u Kataru" dodajući: "Nastavljaju se kontroverze oko hrvatskog tona proslave. Internetom kruži video na kojem Lovren i Brozović uzvikuju 'za dom spremni' uz pozdrav hrvatskih fašističkih trupa, poznatih kao ustaše, iz Drugog svetskog rata. To je hrvatska verzija nacističkog 'Sieg Heila'."

Podsetimo, Lovren se ubrzo nakon skandala i oglasio na Instagramu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: