"Finale, više od duela Mesija i Mbapea"

Selektor Argentine Lionel Skaloni izjavio je da će predstojeće finale Svetskog prvenstva protiv Francuske biti više od duela Lionela Mesija i Kilijana Mbapea.

Izvor: B92, Beta

Subota, 17.12.2022.

17:00

Foto: Profimedia/Jean Catuffe / DPPI

"Finale je više od obračuna Mesi - Mbape. Obe reprezentacije imaju i druga oružja, druge igrače koji mogu da naprave razliku. Za zaustavljanje Mbapea potreban je timski rad, on je jedan od najboljih igrača na svetu, a biće samo bolji", rekao je Skaloni, prenosi agencija Hina.

Fudbaleri Argentine i Francuske boriće se sutra za titulu prvaka sveta u finalu Mundijala u Kataru.

"Entuzijastičan sam, ovo su divni trenuci koje moramo da iskoristimo. Važan je put koji smo prešli do finala, zadovoljstvo koje smo imali s ovim igračima. Uveren sam da kada se zabavljamo stvari imaju potpuno drugačiji ukus i drugačije ih doživljavamo", rekao je Skaloni.

I golman Emilijano Martines se složio sa Skalonijem, rekavši da su aktuelni šampioni sveta "mnogo više od Mbapea".

Martines se potom osvrnuo na čitav turnir svoje reprezentacije.

"Krenuli smo porazom od Saudijske Arabije, to je bio hladan tuš. Ali, kako su utakmice odmicale, tako smo napredovali. Završili smo kao prvi u grupi, patili u osmini finala protiv Australije, Holandiju prošli posle penala i na kraju u polufinalu bili bolji od Hrvatske. Bio je to težak put", kazao je Martines.

On je istakao da je kapiten Argentine Lionel Mesi napravio korak napred u odnosu na Kup Amerike koji je njegova selekcija osvojila prošle godine.

"Fizički i fudbalski, teško je da može da bude bolji. Pun je želje", rekao je on.

Očekuje se da će na tribinama stadiona Lusail dominirati argentinski navijači.

"Emocije su deo naše kulture, sve što možete iskusiti u Argentini. Imamo najbolje navijače na svetu, nadaju se da ćemo ih usrećiti i to nas dira. Fudbal je sport, ali u Argentini je to mnogo više od sporta", dodao je Skaloni.

Finale Svetskog prvenstva na programu je sutra od 16.00.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: