"FIFA je ovim iskazala nepoštovanje prema Hrvatskoj"

Svetska fudbalska organizacija (FIFA) je još jednom iznenadila svetsku javnost.

Izvor: B92

Petak, 16.12.2022.

09:43

Foto: Profimedia

Sada je u fokus rasprave stigao izbor sudije za utakmicu Hrvatska – Maroko koja će odlučiti ko nosi kući bronzanu medalju sa Mundijala.

Izbor je pao na domaćeg, katarskog predstavnika, 35-godišnjeg Abdulrahmana Al-Jasima.

Potpuno anonimno ime za koje mnogi smatraju kako je poklon FIFA organizatorima da se zahvale na domaćinstvu i uloženim novcima.

"FIFA stvari – samo s jednom odrađenom utakmicom Abdulrahman Al-Jasim sudi utakmicu za treće mesto, a Poljak Šimon Marcinjak sa samo dve utakmice sudi finale", objavio je na Tviteru nekadašnji meksički arbitar Felipe Ramos Riso.

Al-Jasim je na Mundijalu delio pravdu samo na utakmici SAD – Vels u grupnoj fazi, koja je završena bez pobednika 1:1, uz šest žutih kartona i penal koji je doneo "zmajevima" bod.

"Totalno je nepošteno da utakmicu za treće mesto između Hrvatske i Maroka sudi Abdulrahman Al-Jasim. Time se želi zahvaliti organizatorima Svetskog prvenstvo", napisao je Đoan Fabregas, bivši sudija u španskoj La Ligi, a danas novinar.

Veliko je pitanje koliko Al-Jasim ima iskustva u ovako zahtevnim utakmicama, a u Hrvatskoj se nadaju da se neće ponoviti haos sa susreta Holandija – Argentina, kada je sudio mnogo iskusniji i renomiraniji Antonio Mateu Lahos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

128 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: