"Srbija nije pokazala ništa – sedam srpskih igrača nasrće na Džaku"

Bivši hrvatski reprezentativac poreklom sa Kosova i Metohije, Kujtim Šalja, komentarisao je dešavanja na meču Srbije i Švajcarske.

Izvor: MT

Subota, 03.12.2022.

15:00

EPA-EFE/Ronald Wittek

Naša selekcija je poražena rezultatom 3:2, a meč je obilovao tenzijama i sukobima, u kojima je kao po pravilu učestvovao Granit Džaka.

Šalja se osvrnuo između ostalog i na reakciju Dragana Stojkovića Piksija nakon drugog gola Srbije, koji je postigao Dušan Vlahović.

"Znate kako ja kažem, fudbal je igra koja se odvija na zelenom terenu. Međutim, puno pre te utakmice krenule su provokacije iz srpske reprezentacije. Zašto? Pa Džaka je reprezentativac Švajcarske, njegova porodica tamo živi. I ne vidim razloga da ga neko provocira. Čitam da mu je Piksi Stojković psovao 'mater šiptarsku'. To je za svaku osudu, i reakciju FIFA. Pa videli ste nakon utakmice, sedam srpskih igrača nasrće na Džaku. Zašto? Jer je slavio pobedu. Srbija je bila toliko loša na ovom turniru, nije pokazala ništa i sada je svoje frustracije iskalila na jednom igraču", rekao je Šalja.

Šalja je, inače, rođen u Prizrenu, gde je u Liriji počeo karijeru, da bi sezonu 1983/84. proveo u Partizanu.

Na ovim prostorima je nastupao za Prištinu i Dinamo Zagreb, dok je dres Hrvatske nosio jedanput.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: