"Srbija ovo nije zaslužila!"

Raznih poznatih ličnosti ima u Glavnom medija centru u Dohi, bivših fudbalera, a sada kolega novinara.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.12.2022.

16:00

Foto: SS/B92.net

Prethodnih dana nepristupačni za izjave (uglavnom zbog jakih ugovora sa velikim TV kompanijama) ostali su ostali Gabrijel Batistuta, Alesandro Del Pjero, Havijer Zaneti, Geri Nevil, Jan Rajt, Serhio Gojkočea (ne i za selfi), ali je na kratak razgovor pristao Joan Đuru.

U pravi čas, dan pred utakmicu za prolaz, bivši švajcarski defanzivac je izneo svoje viđenje Srbije i očekivanja od meča u petak uveče.

"Biće veoma teško, Srbija nije zaslužila to što joj se desilo u prva dva kola jer je pokazala da je kvalitetan tim i nije zaslužila takav ishod protiv Kameruna kada je ispustila vođstvo od 3:1. Ali, to se desi kada potcenite afričku selekciju. Odigrali su nešto lakše kod tog rezultata i zbog toga imaju samo jedan bod do sada", rekao nam je Đuru.

Koje prednosti reprezentacije Srbije vidite u sutrašnjem meču?

"Mislim da imaju šansu, posebno ako igra Vlahović. Mitrović je odličan igrač, ali je protiv Kameruna promašio nekoliko dobrih prilika. Vlahović je bio povređen i videćemo koliko će moći da doprinese timu".

Pre četiri godine su utakmicu Srbije i Švajcarske obeležile nefudbalske stvari. Da li će sada biti drugačije?

"Nadam se. Igrači su zreliji, stariji za četiri godine. Sada su svi svesni da je fudbal u fokusu, a ne politika. Svi će sada biti koncentrisani samo na fudbal", istakao je bivši as rođen u Obali Slonovače.

Na kraju je Đuru istakao da je veoma zadovoljan ogranizacijom celog Mundijala i da vidi Brazil kao glavnog favorita.

"Nije Srbija, izvinjavam se", završio je uz osmeh bivši fudbaler Arsenala, Birmingema, Hanovera, Hamburga i mnogih drugih timova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: