Fudbaleri Senegala: Istorijski uspeh

Senegal je pobedio Ekvador sa 2:1 i tako izborio plasman u osminu finala Svetskog prvenstva.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 29.11.2022.

20:28

Fudbaleri Senegala: Istorijski uspeh
Foto: EPA-EFE/Rolex dela Pena

Fudbaler Senegala Pape Gej izjavio je u Dohi posle pobede njegove selekcije nad Ekvadorom i plasmana u osminu finala SP da je to "istorijski uspeh" ali da igrači ostaju "fokusirani" na nastavak takmičenja.

"Veliki ponos. Mislim da smo želeli pobedu više od njih, milioni Senegalaca nas gledaju, morali smo da damo sve od sebe za ovaj dres. Ovo je istorijski uspeh, ali ostajemo fokusirani na nastavak takmičenja. Nastavićemo sa radom, koji nas je i doveo dovde. Ambicozni smo, imamo cilj, a on nije samo osmina finala", izjavio je Pape Gej.

Njegov saugrač i prezimenjak Idrisa Gej se složio da je ovo "istorijski dan za Senegal".

"Ovo je istorijski dan, Senegal je po drugi put u osmini finala SP. Znam da mogu da računam na tim, stručni štab. Ako budemo igrali kao do sada možemo da se nadamo i nečemu više", rekao je Idrisa Gej.

Senegal će u osmini finala igrati protiv prvoplasiranog iz Grupe B u koj se nalaze Engleska, SAD, Iran i Vels, a Engleska je trenutno prva u grupi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: