Flik je probao nešto novo i uspeo

Nemačka je protiv Španije ponovo izgledala kao tim koji spada u svetski vrh.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.11.2022.

12:00

Flik je probao nešto novo i uspeo
Foto: Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

Za to je pre svega zaslužna hrabrost selektora Hansija Flika koji je povukao prave poteze, piše reporter DW iz Katara Tomas Klajn.

Iscrpljeno, ali zadovoljno – tako su nemački fudbaleri izgledali posle poslednjeg zvižduka sudije. Nemačka je protiv Španije izborila 1:1 i time zadržala dobre šanse da stigne u osminu finala prvenstva u Kataru, premda ne zavisi sve od nje.

No, protiv najjačeg protivnika u grupi je Elf pokazao jaku reakciju na poraz od Japana.

To je bilo nužno, jer su kritike posle uvertire na Mundijalu stizale ne samo od navijača i novinara, već su se i igrači međusobno kritikovali. Trener Hansi Flik dobijao je neprijatna pitanja, recimo da li je presekao sopstveni tim kad je posle sat vremena igre izmenio Gundogana i Milera.

Ipak, Flik je pred duel sa Špancima ostao miran i izvukao pouke iz utakmice protiv Japana – i svojih grešaka. Rekonstruisao je tim na više pozicija. Slabi Šloterbek morao je na klupu, a Zile se vratio u centar odbrane.

Elf je od početka bio samouveren u duelima sa Špancima. Delovalo je da je Flik u svlačionici našao prave reči, pa su i igrači imali drukčiji pristup.
Foto: Tanjug/AP Photo/Ebrahim Noroozi
Sam trener je retko sedeo na klupi, zujao je pored aut-linije i davao uputstva. Reagovao je kako treba i posle vođstva Španaca. U 70. minutu je uveo Filkruga, Sanea i Klostermana, i to je promenilo utakmicu.

Nemački tim je igrao odlučno unapred i terao Špance na greške. U golu su učestvovali upravo dva nova igrača, Sane, potom Musijala, a onda je lopta došla do Filkruga koji je doneo bod. Igrači su posle utakmice hvalili izmene i Flikov osećaj.

Selektor je i pre utakmice bio samouveren kada je najavio: „Posle utakmice protiv Španije znaćemo da li nemački tim još spada u svetski vrh.“

Odgovor je da Flikov tim još uvek ima štofa da nadigra velike fudbalske nacije poput Španije. Forma je podignuta na vreme, zasnovana an Flikovoj hrabrosti da menja. Tako još živi nada da bi ovo prvenstvo moglo da bude uspešno za Nemce.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: