Ali Dei posle osude na smrt: Odbio sam da idem u Katar

Pre nekoliko dana pojavila se informacija da je legendarni iranski fudbaler Ali Dei osuđen na smrt u domovini, a sada se i sam oglasio putem društvenih mreža.

Izvor: SS

Utorak, 15.11.2022.

09:20

Ali Dei posle osude na smrt: Odbio sam da idem u Katar
Foto: Profimedia

On nije niti potvrdio, niti demantovao te glasine, nakon što je učestvovao u protestima zbog smrti Mahse Amini, već je uputio reči podrške Irancim, ali i otkrio da je odbio poziv FIFA da ode u Katar kao gost na Svetsko prvenstvo.

"Pozdrav mojim dragim i časnim sunarodnicima. U ovim danima kada se većina nas ne oseća dobro, odbio sam zvanični poziv FIFA i Fudbalskog saveza Katara da sa suprugom i ćerkama prisustvujem Svetskom prvenstvu, kako bih ostao sa vama u domovini. Voleo bih da izrazim saučešće svim porodicama koje su ovih dana izgubile svoje najmilije. Nadam se svetlim danima za Iran i Irance. Ali Dei", napisao je na persijskom jeziku uz sliku sebe u reprezentativnom dresu.

U komentarima mu je, među mnogima, odgovorio i proslavljeni Holanđanin Klarens Sedorf, koji je nedavno prešao u Islam.

"Ti si pravi duhovni vođa za svoje ljude, prijatelju moj. Divim se tvojoj hrabrosti, ljubaznosti i liderstvu. Želim da se mir postigne što je pre moguće. Šaljem puno ljubavi za tebe, tvoju porodicu i svu braću i sestre u Iranu", napisao je Sedorf.

Podsetimo, Ali Dei je bio jedan od prvih iranskih igrača koji su zaigrali u evropskim ligama, a nastupao je za Arminiju Bilefeld, Bajern Minhen i Hertu iz Berlina.

Za reprezentaciju je odigrao 149 susreta i postigao rekordnih 109 golova.

Samo je Kristijano Ronaldo postigao više pogodaka za svoj nacionalni tim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: