Ekvador – mladići na pogon "galebova"

Ako je Katar iznenađenje iz senke grupe A, onda je Ekvador čitavog Svetskog prvenstva. Naravno, zavisi šta očekujete od ekipe.

Izvor:

Petak, 04.11.2022.

17:17

Ekvador – mladići na pogon
Foto: Profimedia

Niko nije video ovu južnoameričku selekciju na Svetskom prvenstvu, a stiče se utisak da ne bi bilo iznenađenje kada bi izjednačili ili nadmašili uspeh generacije sa Mundijala u Nemačkoj koja je stigla do 16 najboljih timova.

Veliki put je prošao ekvadorski fudbal koji se donekle raspao posle neuspešnih kvalifikacija za prošlu planetarnu smotru, ali sa pojavom velikog broja mladih i talentovanih igrača ponovo postoji razlog za optimizam.

Za to treba da zahvale aregentinskom stručnjaku Gustavu Alfaru koji je preuzeo ekipu u ne baš najboljem trenutku i nije se plašio da pruži priliku mlađim fudbalerima.

Ekvadorci su bili omladinski šampioni Južne Amerike pre tri godine i sada ta generacija predvođena sjajnim odnosom prema mladima tamošnjeg Independijentea donosi rezultate.

Ekipa je sjajna u tranziciji i pozicionira se visoko. "Srce" tima je Mojzes Kaisedo, igrač Brajtona, dok je njegov saigrač među "galebovima" Pervis Estupinjan glavni i odgovorni za proboje po levoj strani terena.

Na njima je da otvore Mundijal protiv domaćina Katara, koji će sigurno pokušati da iskoristi njihove slabosti na dve pozicije – golman i napadač.

Raspored
20. novembar, 17.00 Katar – Ekvador
25. novembar, 17.00 Holandija – Ekvador
29. novembar, 16.00 Ekvador – Senegal
Grafika: SofaScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: