Saudijska Arabija – kratak put za autsajdera

Fudbaleri Saudijske Arabije neće prevaliti dug put kako bi u Katar stigli, ali je pitanje koliko mogu kada do njega dođu.

Izvor:

Petak, 04.11.2022.

12:11

Saudijska Arabija – kratak put za autsajdera
Foto: Profimedia

Činjenica je da su kvalifikacije završili bez poraza, ali malo će im to značiti u grupi C sa Argentinom, Poljskom i Meksimom gde imaju status apsolutnog autsajdera.

Zapravo, najveći adut im je selektor. Reč je o Erv Renaru, francuskom stručnjaku koji je dobro poznato ime u afričkom fudbalu. Od 2008. je gotovo bez prekida bio selektor jedne od država na tom kontinentu, a najveći uspeh je zabeležio sa Obalom Slonovače i još više Zambijom sa kojima je osvajao Kup afričkih nacija.

Pre tri godine je odlučio da se preseli na Bliski Istok i od tada je selektor Saudijske Arabije sa naglaskom da pažnju posvećuje omladinskim selekcijama, čiji je tim do 23 godine letos postao šampion Azije.
Grafika: Sofascore
Pitanje je koliko će Renar moći da im pomogne u izuzetno teškoj grupi, ali su Saudijci pokazali pre četiri godine u Rusiji da mogu da iznenade. Tada su savladali Egipat rezultatom 2:1, dok su prošle godine na Olimpijskim igrama pokazali naznake da mogu da se nadmeću. Videćemo i u kojoj meri.

Većina igrača dolazi iz Al Hilala, aktuelnog osvajača azijske Lige šampiona, a među njima se izdvaja ime Salema Al Davsarija. Levo krilo će sa "desetkom" na leđima pokušavati da u kombinaciji sa kapitenom i saigračem na klupskom nivou Salmanom Al Faradžom donese makar jedan "skalp".

Renar preferira 4-2-3-1 formaciju, sa tendencijom da se transformiše u 4-3-3. Ne boji se da igra ofanzivno protiv ravnopravnih protivnika, ali je za očekivati da će iz kontre vrebati priliku protiv onih jačih.

Raspored:
22. novembar, 11.00 Argentina – Saudijska Arabija
26. novembar 14.00 Poljska – Saudijska Arabija
30. novembar, 20.00 Saudijska Arabija – Meksiko

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: