Argentina – poslednji Mesijev ples

Svetsko prvenstvo u Kataru biće najverovatnije poslednje za jednog od najboljih igrača svih vremena – Lionela Mesija.

Izvor:

Petak, 04.11.2022.

11:42

Argentina – poslednji Mesijev ples
EPA-EFE/DANIEL HAMBURY

Stoga čitva javnost te južnoameričke države od "gaučosa" predvođenih selektorom Lionelom Skalonijem da se kući ne vrate bez "boginje" u rukama – prve od 1986. godine.

Argentinci su prošle godine prekinuli još jedan dug post, te će se nadati da to mogu ponovo. Posle 20 godina bez trofeja osvojii su Kopa Ameriku pobedom u finalu protiv Brazila.

Kvalifikacije za Mundijal su završili upravo iza velikog rivala, a "Selesao" je imao šest poena više uprkos činjenici da je Argentina bila neporažena. Tačnije, za poraz ne znaju od 2019. godine.

Argentinci su nepredvidljivi – mogu da ispadnu u grupi, a mogu i do finala baš kao što je to bio slučaj 2014. godine. To najbolje znaju Skalonijevi saradnici među kojima su velika imena poput Roberta Ajale, Pabla Aimara i Valtera Samjueal. Sva trojica su bili članovi ekipe Marsela Bijelse koja je turnir 2002. završila već u grupi.

Pre četiri godine bolja od "gaučosa" je bila Francuska, potonji, šampion u čuvenom meču osmine finala završenim rezultatom 4:3 i krunisanim prelepim golovima Anhela Di Marije i Benžamena Pavara. Od te ekipe je malo ko ostao, a lideri su svakako iskusni Mesi i Di Marija. Tu su i Dibala, Taljafiko, Otamendi, Ačunja, Armani, Lo Selso...

Napad će predvoditi Lautaro Martines, ali videćemo u kojij formaciji. Menjaju između 4-3-3 i 4-4-2, sve u zavisnosti od protivnika pa smo tako Di Mariju gledali malo povučenijeg u finalu Kopa Amerike, a ne kao deo napadačkog trija.

Raspored:
22. novembar, 11.00 Argentina – Saudijska Arabija
26. novembar, 20.00 Argentina – Meksiko
30. novembar, 20.00 Poljska – Argentina

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: